Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλολογικού & Λογοτεχνικού Ομίλου  «ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» προσκαλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ESPERIA Αγρινίου, στις 20 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7η βραδινή, με θέματα:


1. Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή εκλογών.
2. Απολογισμός Πεπραγμένων 2016-19 του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου(Δ.Σ.) και Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής(Ε.Ε.).
3. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Οι υποψηφιότητες των μελών για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 13η Νοεμβρίου 2019, είτε με γραπτό αίτημα στα Γραφεία του Ομίλου (Παναγοπούλου 1, 2ος όροφος) είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του υποψηφίου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο).
Παρακαλείσθε να συμβάλλετε στην επίτευξη απαρτίας την πρώτη ημερομηνία (20-11-2019), ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη.

Αγρίνιο, 23 Οκτωβρίου 2019

 Η Πρόεδρος
Βασιλική Μαραγιάννη

 Ο Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Δρέλλιας

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, συμμετείχε στην 47η Γενική Συνέλευση της CPMR (Διάσκεψη των Νησιωτικών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 16 έως 18 Οκτωβρίου 2019 στο Παλέρμο της Σικελίας.

Μεταξύ άλλων, τα θέματα που απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση, ήταν το μεταναστευτικό, η διαχείριση των απορριμμάτων, η κλιματική αλλαγή και η κυκλική οικονομία, η αλιεία, όπως και θέματα συνοχής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εγκρίθηκε ομόφωνα, ψήφισμα προς τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, σχετικό με το Brexit και το νέο προϋπολογισμό, στο οποίο εκτός των άλλων υπογραμμίζεται ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάρτιση ενός φιλόδοξου σχεδιασμού, με βάση τις ανάγκες των κρατών-μελών, αλλά και την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εισφορά 1,3% του ΑΕΠ κάθε χώρας αλλά και δημιουργίας νέων εσόδων.

Ακόμα, καλείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να προστατέψει την πολιτική συνοχής, η οποία είναι μία από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού σχεδίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι κάθε καθυστέρηση στον προϋπολογισμό θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που διαχειρίζονται οι Περιφέρειες.

Τέλος, καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παραμείνει πιστό στην αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας χωρίς αλλαγές στον σκοπό και τα γεωγραφικά δεδομένα για τα προγράμματα μετά το 2020. Η «πόρτα» συνεργασίας πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για όλες τις Περιφέρειες και μετά το πιθανό Brexit.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων της εταιρείας «Βιοτεχνικό Πάρκο Γλαύκου Πάτρας Α.Ε.», παραβρέθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Ο κ. Ζαΐμης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν την βιωσιμότητα του Πάρκου και συγκεκριμένα, για τα οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζει καθώς και για τις προτάσεις επίλυσής τους. Επιπλέον, ενημερώθηκε για τα προβλήματα καθαριότητας και φύλαξης, καθώς και για έργα ηλεκτροδότησης αλλά και υποδομών. Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα προσέλκυσης νέων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται στο πλευρά κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας και θα συνεργαστεί με το σύνολο των φορέων της περιοχής προς την κατεύθυνση βελτίωσης και ανάπτυξης του Πάρκου.

Σημειώνεται ότι στη Συνέλευση συμμετείχαν οι μέτοχοι εκπροσωπώντας το σύνολο του Μετοχικού Κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων και Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Νικηφορίδης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας Δημήτριος Κανελλόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων του ν. Αχαΐας Παναγιώτης Σκέντζος κ.ά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Ραδιοφώνου» Ι. Π. Μεσολογγίου προσκαλεί τα μέλη του σε τακτική Συνεδρίαση (4-9-2019) δεδομένης της υποχρεωτικής αναστολής της ιδιότητας μελών στα όργανα του συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 2 του καταστατικού, μετά την εκλογή στον Α΄Βαθμό Αυτοδιοίκησης (Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου) των μελών του: στο Δ.Σ. της κας Όλγας Δασκαλή, και στην Ε.Ε. του κ. Παντελή Σκαρμούτσου και μη υπαρχόντων αναπληρωματικών μελών (Δ.Σ. και Ε.Ε.), και λόγω της αναγκαιότητας συμπληρωματικής εκλογής για πληρότητα των οργάνων, καθώς και της δέσμευσης νέου καταστατικού του Συλλόγου, αποφάσισε ομόφωνα και καλεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 15/9/2019 και ώρα 11:00 το πρωί στο ισόγειο του Ραδιομεγάρου (κατάστημα Ν. Μπούλη) σε συνεδρίαση και αποφάσεις:

Α. 1) Εκλογή μελών ενός (1) τακτικού και δύο (2) αναπληρωματικών στο Δ.Σ.

    2) Εκλογή μελών ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού στην Ε.Ε.,και

    3) Ορισμός ημερομηνίας εκλογής τους

Β. Έγκριση του νέου σχεδίου,(τροποποιημένου) Καταστατικού του Συλλόγου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν υπάρξει απαρτία την πρώτη Κυριακή η Γ.Σ. επαναλαμβάνεται με τα ίδια θέματα μετά από μια εβδομάδα στον ίδιο χώρο και ώρα ήτοι, την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 και ώρα 11:00 το πρωί στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ (ισόγειο Ν. Μπούλη).

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ατσαλάκης Γιάννης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αμούργη Παναγιώτα

Η εταιρεία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ A.E. ενημερώνει ότι στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/7/2019, εκπροσωπήθηκε ποσοστό της τάξης του 83% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της.

Ομόφωνα, οι παριστάμενοι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν τις οικονομικές καταστάσεις και τον ισολογισμό του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον, η 5η Τακτική ΓΣ αποφάσισε για τη χρήση του 2018: α) τη καταβολή μερίσματος 150.000 Ευρώ στους μετόχους και β) την επένδυση των υπόλοιπων κερδών σε μια σειρά από νέες αναπτυξιακές δράσεις της εταιρείας.

Επιπλέον, η ΓΣ αποφάσισε την αναμόρφωση της Επιτροπής Αγροτών και Αγροτικών Οργανώσεων σύμφωνα με την ακόλουθη σύνθεση:

Ανδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ»

Χρήστος Τσιχήτας, Πρόεδρος Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Γιώργος Τούμπος, Πρόεδρος Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Θανάσης Τσιοτίνας, Πρόεδρος Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση»

Μιχάλης Καμπιτάκης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης Α.Ε.

Γιώργος Γωνιωτάκης, Πρόεδρος Σταφιδικής Ένωσης Χανίων ΑΕΣ ΑΕ

Ματούλα Αϋφαντή, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Φαρσάλων «Φαρσάλων Γη»

Τάκης Πεβερέτος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Πέτρος Βισβάρδης, Διευθυντής Αγροτικού Ελαιουργικού Οινοποιητικού Σταφιδικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου

Η Επιτροπή Αγροτών και Αγροτικών Συνεταιρισμών αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στον καθορισμού του νέου στρατηγικού πλαισίου αναφοράς της εταιρείας, καθώς και γενικότερα στην ανάδειξη των κρίσιμων αναγκών του αγροτικού τομέα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Χ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια σημαντική σταθερά στο αγροτικό γίγνεσθαι του τόπου, έχοντας επιδείξει μετρήσιμα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα. Η επόμενη ημέρα βρίσκει την εταιρεία κατάλληλα προετοιμασμένη και δυνατή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής γεωργίας, τόσο σε τεχνολογικό, όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρεία,ς κ. Ι. Μαυρουδής, παρουσίασε στους μετόχους της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ τα επιχειρηματικά μετρήσιμα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς δίνοντας ωστόσο μεγαλύτερη έμφαση στο αναπτυξιακό πρόσημο της επόμενης ημέρας για τεχνολογικές λύσεις κατάλληλα προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αγροτών και των συνεταιρισμών. Ο αναπτυξιακός πυρήνας συνίσταται στην αξιοποίηση της καινοτομίας και της γνώσης ως βασικούς πυλώνες μεταφοράς της τεχνολογίας στο αγροτικό πεδίο σε εθνικούς όρους.

Την ετήσια τακτική Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), στις 13 και 14 Ιουλίου στην Πάτρα.

Τις εργασίες της Συνέλευσης χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Τοπικής Οικονομίας Πατρέων Παναγιώτης Μελάς, ο Ταμίας της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. Ταξιάρχης Κάππας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας Γιώτα Παναγοπούλου, καθώς και Πρόεδροι και Αντιπρόσωποι της Ο.Ε.ΕΣ.Π. από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Συζητήθηκαν ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2018 και υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία, επισφραγίζοντας έτσι το έργο και τους διαρκείς αγώνες της Ομοσπονδίας για την προάσπιση των συναδέλφων εμπόρων και της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς αναφέρθηκε στις θέσεις - προτάσεις της Ομοσπονδίας για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων, το ασφαλιστικό, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες και θα κατατεθούν σε συναντήσεις της Ομοσπονδίας με τον Πρωθυπουργό και τους νεοεκλεγέντες υπουργούς και εισηγήθηκε την έκδοση πέντε ψηφισμάτων, τα οποία και αποδέχτηκε η Συνέλευση, ως ακολούθως:

Συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας – Καμία Κυριακή ανοικτά, πλην των τριών Κυριακών των εορτών.

Άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας έως ότου βρεθεί η μόνιμη λύση της απόθεσής τους.

Υπέρ της παραμονής της Νομικής Σχολής στην Πάτρα – Συνεργασία με άλλους φορείς για κοινούς αγώνες.

Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Παρεμβάσεις για την χάραξη της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου-Τσακώνας – Προτάσεις Εμπορικού & Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δήμου Δύμης.

Τέλος, αποδόθηκε πλακέτα τιμής ένεκεν στην επί 25 έτη γραμματέα της Ομοσπονδίας κα Δόξα Αηδονίδου, ως ελάχιστη αναγνώριση για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά της.

Επίσης, υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων και του Εμπορικού & Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, ευελπιστώντας σε παρόμοιες συνεργασίες και άλλων περιφερειακών συλλόγων, στους οποίους η Ομοσπονδία μας θα σταθεί αρωγός με στόχο ανάπτυξη των μελών τους και των τοπικών κοινωνιών.

Εκ της Ομοσπονδίας

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία