Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής, κα Λουκία Κεφαλογιάννη και τους εκπροσώπους της «ΠοδηλΑττικής Κοινότητας» κ.κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλο, Παναγιώτη Πιτσιλό και Αντώνη Σηφάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκπονούμενη Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο και την ολοκλήρωση εκκρεμών υποδομών για το ποδήλατο στην Αττική, όπως εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, κατά την Ποδηλατοδρομία της 21ης Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες της πρώτης Εθνικής Στρατηγικής για το Ποδήλατο, αναφορικά με τις προτεραιότητες και τους στόχους στους επιμέρους θεματικούς άξονες: α) προώθηση ποδηλατικών υποδομών, β) προώθηση ποδηλατικού τουρισμού, γ) ενίσχυση κοινοχρήστων συστημάτων ποδηλάτου, δ) ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, ε) παροχή κινήτρων για την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου, στ) βελτίωση νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής δράσεων και πολιτικών για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου στις ελληνικές πόλεις και την ύπαιθρο.

Επιπλέον, συζητήθηκαν εκκρεμότητες σχετικά με την ενοποίηση του ποδηλατικού δικτύου της διαδρομής Κηφισιά- Φάληρο, καθώς και η ολοκλήρωση του Μητροπολιτικού Δικτύου Ποδηλάτου για την Αττική.

Συμφωνήθηκε η δημιουργία διαρκούς επιτροπής με τη συμμετοχή φορέων, οργανισμών και των αστικών ποδηλατιστών για τη θωράκιση της Εθνικής Στρατηγικής για το ποδήλατο, ενώ ζητήθηκε η συμβολή των συμμετεχόντων στον καταρχήν εμπλουτισμό των αξόνων και μέτρων της.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπακογιάννης με την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναπτύσσεται Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο, μία στρατηγική που σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης αποτελεί πρωταγωνιστή των εξελίξεων στον τομέα της μείωσης της ρύπανσης και της βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση για τα οφέλη του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, η παροχή κινήτρων για τους χρήστες ποδηλάτου, η ανάπτυξη των υποδομών για το ποδήλατο, η προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού μέσα από μια σειρά αξόνων και προτεραιοτήτων, που θα βελτιώσουν τη δημόσια εικόνα του ποδηλάτου και θα αυξήσουν τη χρήση του».

 Πηγή: myota.gr

 

Περισσότεροι έλεγχοι!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/07/2019

 

Η οδηγική ασυδοσία στο Μεσολόγγι συχνά - πυκνά προκαλεί ατυχήµατα, αλλά και κυκλοφοριακό κοµφούζιο στην πόλη.

Σε µια πόλη που κυριαρχεί το ποδήλατο δεν υπάρχει η απαραίτητη οδηγική παιδεία από τους ποδηλάτες, αρκετοί εκ των οποίων νοµίζουν πως µπορούν να κυκλοφορούν όπως να’ ναι στους δρόµους...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα Στάδια της φετινής διοργάνωσης ολοκληρώθηκε σήμερα για το Bike Odyssey 2019!

Από τη μία, είχαμε τις ποινές σε δέκα διαφορετικές ομάδες, οι οποίες έχασαν το δρόμο τους πριν από το 1ο checkpoint, και από την άλλη γίναμε μάρτυρες δυναιμκών εμφανίσεων και εμφατικών νικών στον 9ήμερο και 4ήμερο αγώνα.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα AVRA (των Σουβατζόγου Γρηγόρη και Κουρμπέτη Ανέστη) φάνηκε να έβγαλε αντίδραση για την χθεσινή της ήττα, έδωσε γερά γκάζια και πήρε την έκτη νίκη της σε 8 στάδια αγώνα. Με τη νίκη αυτή η ομάδα AVRA μεγένθυνε και άλλο τη διαφορά της στη Γενική Κατάταξη του 9ήμερου αγώνα και χάνει πλέον μόνο με θαύμα την κατάκτηση της μπλε φανέλας για το Bike Odyssey 2019!

Τη 2η θέση  κατέκτησαν για ακόμα ένα etap οι Rene Reidinger και Christian Meyer της ομάδας Bikeboard.at . Η ομάδα των Αυστριακών και Ελβετών δημοσιογράφων πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση χωρίς όμως να καταφέρει να διατηρηθεί κοντά στους πρωτοπόρους του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά τον 4ήμερο αγώνα, οι δύο Ομάδες της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή εμφάνιση, και πήραν μια ακόμα σπουδαία νίκη, αφήνοντας τους υπόλοιπους αθλητές του Σταδίου αρκετά πίσω τους. Πρώτη πέρασε τη γραμμή του τερματισμού η ομάδα των Περικλή Ηλία και Αντωνιάδη Δημήτρη, Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η έτερη Εθνική Ομάδα των Μόλλα Αμέτ Αλή Όγλου Χαρούν και Τσορτουκίδη Ηλία!

Οκτώ λεπτά πιο πίσω τερμάτισε η ομάδα FUKAYA RACING των Ιαπώνων αθλητών Yuta Matsumoto και Takeuchi Ryo. Οι δύο αθλητές από την Ιαπωνία πραγματοποίησαν με τη σειρά τους μία πολύ πειστική εμφάνιση και βρίσκοταν διαρκώς πιο μπροστά από τους περισσότερους εκ των αθλητών του Σταδίου.  Οι προσπάθειές τους όμως δεν αποδείχθηκαν επαρκείς, καθώς φάνηκε ότι το επίπεδο του παγκόσμιου πρωταθλητή, του Έλληνα πρωταθλητή και των δύο άλλων μελών της Εθνικής Ομάδας είναι αρκετά υψηλότερο από οποιουήποτε αθλητή της φετινής διοργάνωησης.

Ο μεγάλος χαμός ωστόσο έγινε στις πιο πίσω θέσεις του αγώνα: 10 ομάδες του σημερινού αγώνα χάθηκαν λίγο πριν από  το 1ο checkpoint με αποτέλεσμα να εμφανιστούν αργότερα κατευθείαν στο 2ο checkpoint!  Εξαιτίας αυτού, επεβλήθη στις ομάδες αυτές ποινή 50 λεπτών επιπλέον στον τελικό χρόνο τους, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς του αγώνα!

Το παραπάνω συμβάν έφερε τα πάνω κάτω σε όλους τους αγώνες του Bike Odyssey, κυρίως όμως στις κατηγορίες Open του Νότιου 4ήμερου αγώνα. Οι Πάνος Βεργετόπουλος και Καραγιάννης Ηλίας, της ομάδας MOUNTAIN – BIKERS είχαν πραγματοποιήσει μία πολύ δυνατή εμφάνιση για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και έδειχναν να κλειδώνουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους. Μετά όμως από την επιβολή της ποινής σε βάρος τους όχι μόνο έχασαν έδαφος, αλλά βρέθηκαν και εφτά λεπτά πίσω στη Γενική Κατάταξη. Πλέον δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μπούν δυναμικά στο αυριανό τελευταίο στάδιο και να καλύψουν μία τέτοια διαφορά σε ένα απο τα μικρότερα στάδια της φετινής διοργάνωσης!

Κάπως έτσι φτάνουμε αύριο στον επίλογο της φετινής ποδηλατικής Οδύσσειας! Ο αυριανός αγώνας αναμένεται αύριο με μεγάλο ενδιαφέρον, με τους αθλητές να προσφέρουν την τελευταία τους παράσταση, και ειδικότερα τους αθλητές του Νότιου 4μερου αγώνα να δίνουν τα ρέστα τους για το καλύτερο πλασάρισμά τους στη Γενική Κατάταξη του αγώνα!

Η εκδήλωση  αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον ΟΠΑΣΤΕ – Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.

9DAYS

PLACE

TEAM NAME

ATHLETES NAMES

TIME

1

AVRA

SOUVATZOGLOU GRIGORIS-KOURMPETIS ANESTIS

3:35:18

2

BIKEBOARD.AT

REN'E REIDINGER-CHRISTIAN MEYER

3:50:49

3

BEASTIE BIKERZ MASTERS

WOLFGANG FAβBENDER-THOMAS WIMMER

3:58:31

4

HEROES & ZEROS

TSOULOUHAS GEORGE-DUDEK BO

4:15:48

5

FLATT OUT

ZOTOS MICHEAL-TAMPAROPOULOS ARISTOTELIS

4:20:10

6

SCHC TEAM POLAND

FIDYTEK TOMASZ-BARAN MARCIN

4:32:06

7

BEASTIE BIKERZ VETERANS

HILTSCHER WOLFGANG-MARX THOMAS

4:33:24

8

FEELS GOOD LIKE A MTF

FRAILE LUIS-AMMORICH JULIAN

4:43:39

9

KATUSHA FANS KAZANIAK

BARABONKOV ANDREY-ZHEKO STOYCHEV

4:48:41

10

BEASTIE BIKERZ ROOKIES

KAISER THOMAS-REINDL BERND

4:49:29

11

PRO TRENER

NOVIKOVA ANNA-ZAMOTIN OLEG

5:02:24

12

VITA4YOU.GR

SAMOLADAS ANTONIS-FRAGKOYLIS GIORGOS

5:03:39

13

O.P.O.P. 1

KOUTSOGIANNIS THANASIS-KARAPAS TASOS

5:03:45

14

LYON MOUNTAIN TRAIL

CLAUDE BOUBIDI-ROBIN DEVIRAUX

5:37:54

15

127 YEARS FROM HAMBURG

RUDIGER WESSKAM-RUDIGER ROHDE

5:59:30

16

KASTRINI KOURSARI

KALEBUBAS MICHEAL-KOTOPOULOS THODORIS

6:47:37

17

LYON MOUNTAIN TRAIL

XAVIER ROLLAND

5:38:21

Ένας ποδηλάτης που ποδηλατούσε επί της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης έπεσε στο κενό και κατέληξε στο χερσαίο τμήμα επί της οδού Ποσειδώνος στο Ρίο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 και ο ποδηλάτης μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: thebest.gr

Ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα στην Πάτρα ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, που εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας με θετικά αποτελέσματα.

Ήδη η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας έχει εφοδιαστεί με έξι ποδήλατα τα οποία θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα της εμφανούς αστυνόμευσης, ενώ για τη στελέχωση του προγράμματος έχουν επιλεγεί επτά αστυνομικοί, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους θα διατίθενται καθημερινά σε περιπολίες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί – ποδηλάτες θα περιπολούν σε διάφορα σημεία της Πάτρας, όπως το εμπορικό κέντρο και περιοχές του παραλιακού μετώπου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου κρίνεται αναγκαία η παρουσία ή/και η παρέμβαση τους .

Στο πλαίσιο αυτό οι περιπολίες με τα ποδήλατα εντάσσονται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης της Πάτρας, όπως το πρόγραμμα Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., αποτελώντας εναλλακτική μορφή αστυνομικής δράσης για την προστασία και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η εφαρμογή του προγράμματος εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα θα βελτιώσει το πλέγμα των αστυνομικών δράσεων στην Πάτρα καθώς ενισχύει προσθετικά:

την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, όσον άφορα κυρίως στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης,

τη συνεργασία και τις δυνατότητες συνδρομής σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς, ώστε να διευθετούνται ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Πάτρας και

την εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί ποδηλάτες, για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.).

Με την έναρξη των περιπολιών θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Έπεσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία του Μεσολογγίου η αυλαία του 1ου Brever Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αν και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με τους διοργανωτές να αποσπούν από του συμμετέχοντες άκρως κολακευτικά σχόλια για την άψογη όπως δήλωσαν διοργάνωση.

Στον τερματισμό όπως θα δίνετε παρακάτω και στο φωτορεπορτάζ τους συμμετέχοντες εκτός από το αναμνηστικό μετάλλιο περίμενε πλούσιος μπουφές, με σουβλάκια, σφολιατοειδή, αναψυκτικά, φρούτα, μπύρες, γλυκίσματα όπως και παγωτό.

Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στους συμμετέχοντες όπως μας ανέφεραν ήταν οι σταθμοί ανεφοδιασμού που υπήρχαν κατά την διάρκεια του αγώνα που παρείχαν ότι χρειαζόταν ο αγωνιζόμενος, ενώ μεγάλη μνεία έγινε και για την παρουσία της Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που με την παρουσία της στον αγώνα βοήθησε στα μέγιστα ώστε οι ποδηλάτες να νιώθουν την απαραίτητη ασφάλεια στο δρόμο.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έτρεξαν για να διοργανωθεί άψογα μια τόσο όμορφη διοργάνωση η οποία ελπίζουμε να γίνει θεσμός για την πόλη του Μεσολογγίου, ενώ σίγουρα θα μπορούσε να αγκαλιαστεί περισσότερο τόσο από τον επιχειρηματικό κόσμος και όχι μόνο της περιοχής που τόσο έχει ανάγκη από τέτοια αθλητικά event.

Υ.Γ. Θερμή παράκληση όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε λόγο κάποια από τις παρακάτω φωτογραφίες, να σεβαστεί την δουλεία μας και να μην αφαιρέσει το λογότυπο το οποίο τοποθετούμε χαμηλά ώστε να μην αλλοιώσουμε την φωτογραφία.

Πηγή: aitosports.gr

Σελίδα 1 από 10

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία