Αγγελίες    Επικοινωνία

Με μεγάλο αριθμό συμμετοχών ολοκληρώθηκε πριν λίγο ο φετινός 73ος Δρόμος Θυσίας, ένας ιστορικός Μαραθώνιος που ξεκινά από το Μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος.

Ακολουθεί αναλυτικό φωτορεπορτάζ.

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ο φετινός Παιδικός Δρόμος Θυσίας στα πλαίσια των Γιορτών Εξόδου.

Περίπου 300 παιδιά έτρεξαν με αφετηρία την Πύλη και τερματισμό τον Κήπο των Ηρώων για να τιμήσουν τους αθάνατους προγόνους τους και να ενισχύσουν το πνεύμα του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Ο αγώνας δρόμου Θυσίας διοργανώνεται από τον Δήμο Μεσολογγίου και την ομάδα Bootcamp στο πλαίσιο του εορτασμού της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό.

Το Φεβρουάριο του 1826 οι Τούρκοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο νησάκι Ντολμάς, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την άλωση του Μεσολογγίου. Εκεί βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τον επικεφαλής Γρηγόρη Λιακατά και μια ομάδα πολεμιστών από το Αιτωλικό. Δυστυχώς σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού. Μετά από μερικές μέρες παραδίδεται και το Αιτωλικό

Ο δρόμος Θυσίας περιλαμβάνει διαδρομές των  15 km, 7 km και 1000m. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Αιτωλικό.

Δρόμος Θυσίας 15 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Εκκίνηση: από Κεφαλόβρυσο (Ταβέρνα τα Πλατάνια βλέπε χάρτη διαδρομής)

Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Αιτωλικού

Ώρα εκκίνησης: 10:00

Απόσταση αγώνα: 15 km.

Για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.

Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 15km θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης (στο 5, 7.5, 10, 12.5, km) με εμφιαλωμένο νερό και ενεργειακά Gell καθώς και στον τερματισμό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο Θυσίας πρέπει να είναι γεννημένοι το 2001 ή και νωρίτερα (≥18 ετών).

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου Θυσίας των 15 km, τίθεται χρονικός περιορισμός 2 ωρών, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Μεσολογγίου.

Βραβεύσεις – Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες) καθώς και στις ακόλουθες κατηγορίες: Άντρες 18-29 ετών, 30-39, 40-49, 50-59, 60 + άνω, Γυναίκες 18-34 ετών, 35-49 και 50 +άνω Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο Θυσίας, θα παραλάβουν αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής και τεχνικό (dry fit) t-shirt.

Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 3 διαδρομές, θα φροντίσει η Αστυνομία και η Τροχαία Μεσολογγίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

Παράλληλοι αγώνες

Αγώνας 7 και 1 km: Παράλληλα με τον δρόμο Θυσίας 15km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου/δυναμικού βάδην 7 και 1 km, για όσους δρομείς και αθλούμενους είναι προετοιμασμένοι για προσπάθεια μικρότερης διάρκειας. Στον δρόμο των 1000m, καλούνται να πάρουν μέρος μόνο μαθητές Δημοτικού. Στο δρόμο/δυναμικό βάδην των 7km οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι γεννημένοι από το 2007 και νωρίτερα (≥12 ετών). Η εκκίνηση του δρόμου των 1000m θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Αιτωλικού στις 10:10 ενώ στο ίδιο σημείο θα είναι και ο τερματισμός (βλέπε χάρτη διαδρομής). Η εκκίνηση του δρόμου των 7km θα δοθεί στις 10:05. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 1000m και 7km, θα δοθεί αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής και t-shirt. Για τον αγώνα 1000m θα απονεμηθεί κύπελλο στον πρώτο/τη της γενικής κατάταξης (ηλικίας 7-12 ετών), Στον πρώτο/τη γενικής κατάταξης στο δρόμο 7km καθώς και στον πρώτο/τη μαθητή γυμνασίου (13-15 ετών) θα απονεμηθεί κύπελλο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

Β) ή με φυσική παρουσία στο γυμναστήριο bootcamp

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τον δρόμο Θυσίας 15km και το δρόμο των 7km και 1000m, λήγει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στις 24:00. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Σαββάτο 23-02-2018) οι διοργανωτές θα δεχθούν εξαιρετικά περιορισμένες (40-50) δηλώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή στους δρόμους 15km, 7km και 1000m είναι δωρεάν καθότι όλα τα έξοδα του αγώνα είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κ. Γερμανό Αλέξανδρο τηλ 6942472388 ή Βάσω Νικολογιάννη τηλ 6948303522 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πρόγραμμα διοργάνωσης

Παρασκευή: 22-02-2019 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δημαρχείο Αιτωλικού 12:00-17:00

Σάββατο: 23-02-2019

07.00-09.00: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δημαρχείο Αιτωλικού

09:00, Μεταφορά από Αιτωλικό δρομέων 15km στην εκκίνηση

10:00, Εκκίνηση δρόμου 15km

10:05, Εκκίνηση δρόμου 7km

10:10, Εκκίνηση δρόμου 1000m

12:00-12:30, Απονομή επάθλων

13:00: Λήξη αγώνων

Η Ακαδημία Στίβου Πνοή συμμετείχε στον 3ο Παιδικό Δρόμο Θυσίας στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου στα πλαίσια της 192ης Επετείου της Ηρωικής Εξόδου!!!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ακαδημίας μας  που αγωνίστηκαν στα 1000μ. τιμώντας τη γενέτειρά τους και τους ήρωες υπερασπιστές της, σε έναν αγώνα χωρίς  χρονομέτρηση, χωρίς το άγχος  της κατάταξης… σε έναν αγώνα προς την ελευθερία! Οι μικροί μας αθλητές έτρεξαν ελεύθερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης απολαμβάνοντας την τόσο γνώριμη διαδρομή παρέα με δεκάδες γνώριμες φυσιογνωμίες…

«…Και με χαρούμενη πνοή το στήθος το χορτάτο, τ’ αράθυμο το δυνατό κι όλο ψυχές γιομάτο…»

ΑΜΣ ΠΝΟΗ

Το Σάββατο 24/2/2018 η Ακαδημία μας στήριξε τις εορτές Ντολμά για την 192η επέτειο της μάχης και πιο συγκεκριμένα συμμετείχε στους δρόμους θυσίας 1000μ και 7000μ!!!

Αψηφώντας τον καιρό, που τελικά ήταν σύμμαχός μας καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, οι αθλητές μας έδωσαν ψυχή και σώμα… Κοντά μας όπως πάντα και οι γονείς των αθλητών μας!!! Αξίζουν συγχαρητήρια στους μικρούς μας δρομείς για την προσπάθειά τους στα 1000μ. Συγχαρητήρια και στους μεγάλους μας δρομείς για την επίδοσή τους στον αγώνα των 7000μ.: Φαράντου Αγγελική (1η στην κατηγορία της) Μπελλάλη Εβελίνα (2η στην κατηγορία της), Κανούρη Ελένη (3η στην κατηγορία της), Ελευθέριος Διαμαντόπουλος (4ος στην κατηγορία του).

Στον αγώνα των 7000μ έλαβε επίσης μέρος και ο μικρός μας αθλητής Ιωάννης Τζαμανής (Δ’ Δημοτικού) που αναδείχτηκε φυσικά 1ος στην κατηγορία του αφού ήταν και ο μοναδικός σε αυτή τη μεγάλη για την ηλικία του απόσταση!

 Συγχαίρουμε τέλος τους διοργανωτές που υλοποίησαν με επιτυχία όλους τους αγώνες, σε μια περίοδο αστάθειας καιρού και τους ευχόμαστε και του χρόνου!

Ο αθλητισμός είναι μια ανώτερη, ενωτικής φύσης, ψυχοπνευματική λειτουργία και πανανθρώπινη κοινωνική εκδήλωση, που βρίσκει την ιδανική της έκφραση μέσα από τον έντεχνο, αλλά άδολο, ανιδιοτελή και ανυστερόβουλο σωματικό αγώνα…

Εκ της Διοικήσεως

Αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε κάποιοι συνεχίζουν να δουλεύουν με μεράκι και πάθος πάνω σε αυτό που αγαπούν και κάνουν τον τόπο τους περήφανο και γνωστό παντού, με πρόσφατο παράδειγμα τον σύλλογο πολεμικών τεχνών ΑΟΚΑ του κυρίου Σταύρου Βέλλιου που έλαβε συμμετοχή με πλήθος αθλητών όλων των ηλικιών στο Balcan Οpen Championship στο Μαυροβούνιο πριν μερικές μέρες κερδίζοντας μετάλλια και επαίνους.

Ένας άλλος σύλλογος με επίσης μεγάλη απήχηση και διακρίσεις είναι ο Α.Σ. Δρομέων Αιτωλικού του κυρίου Μάκη Σαραντάρα γνωστού μαραθωνοδρόμου που διοργανώνει 2 αγώνες τον χρόνο τον "δρόμο θυσίας" και τον "γύρο λιμνοθάλασσας". Σύλλογος με αθλητές που παίρνουν μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις σε όλη την χώρα και διακρίνονται όπως ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων Παναγιώτης Κατσάρης, ο σύλλογος Bootcamp Fight του γυμναστή κυρίου Αλέξανδρου Γερμανού που παίρνει μέρος με πολλούς αθλητές σε διάφορες διοργανώσεις ένας σύλλογος που έχει αναδείξει μεγάλα ταλέντα όπως η δρομέας Δήμητρα Τρικαλινού.

Επίσης το Αιτωλικό διατηρεί γυναικεία ομάδα βόλεϊ' με προπονητή τον Κύριο Ευάγγελο Γαλαγάλα, καθώς και ναυτικό όμιλο που διοργανώνει τον διάπλου λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία