Αγγελίες    Επικοινωνία

Παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπό την νέα του σύνθεση στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο «Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκαν από τον Πρόεδρο Κώστα Καστανά και μέλη του Δ.Σ. θέματα που αφορούν την συντήρηση του κτηρίου, των υποδομών του αλλά και των έργων τέχνης που περιλαμβάνει, έτσι ώστε να αναδειχθούν όπως αξίζει στην δημιουργό τους.

Ανάγκη παρεμβάσεων κι αποκατάστασης διαπιστώθηκε και στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών, ο οποίος παρουσιάζει ελλείψεις. Όπως είπε σε δήλωσή του ο κ. Κώστας Λύρος «Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών και Μουσείο «Βάσως Κατράκη» θα πρέπει να συντηρηθεί επαρκώς και όπως επιβάλλει η καλλιτεχνική ιδιαιτερότητά του, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να συνδεθεί ομαλά με το έργο ανάπλασης που πραγματοποιείται. Σε αμέσως επόμενο πλάνο, βρίσκεται η μετατροπή του σε ένα ζωντανό «κύτταρο» πολιτισμού, άρρηκτα δεμένο με την καλλιτεχνική παράδοση της περιοχής και άξιο του ονόματος της Βάσως Κατράκη».

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επί σειρά ετών Προέδρου και Επιτίμου Προέδρου του Επιμελητηρίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΠΙΣΤΙΟΛΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου και επίλεκτου μέλους της επιχειρηματικής κοινότητας που με το ήθος, την άριστη κατάρτιση και την επιχειρηματική του δραστηριότητα προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, την Τοπική και Εθνική Οικονομία.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

Να αναρτηθεί επί τριήμερον μεσίστια η σημαία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο την εξόδιο ακολουθία.

Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του.

Να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε ιδρύματα της επιθυμίας της οικογένειας.

Να σταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Tα νέα ΔΣ σε ΔΗΠΕΘΕ και ΔΕΥΑΑ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν οι πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΙ ΔΕΥΑΑ ως εξής:

Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου πρόεδρος ο Γιώργος Παπαναστασίου, αντιπρόεδρος Γ. Φαρμάκης και μέλη Σπ. Φλώρος, Χρ.Κορδολαίμης, Κ. Κακαβιάς, Γ.Μικέλης, Λ.Διονυσόπουλος, Γ.Χατζηγεωργίου.

Στη Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου πρόεδρος ο Γ. Παπαναστασίου, μέλη Κ. Κιτσοπάνος, Μ. Σκορδόπουλος, Β. Καρακώστας, Θ. Γρίβας, Π.Καψάλης, Χρ.Κουτρουμάνος, Κ.Λιούπρας, Κ.Καραγιώργου.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ραδιομέγαρο (καφετέρια) διενεργήθηκαν οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό του Συλλόγου εκλογές εξελέγησαν με νομικές διαδικασίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου οι κάτωθι:

Πετροπούλου Ευφροσύνη

Κασκαρίκα Όλγα

Μπεκιάρης Βασίλειος

Σπανού Ελένη

Γκιάφη Ελένη

Κουφός Θεόδωρος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Η Γραμματέας
Κασκαρίκα Όλγα

Ο ίδιος ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ανέλαβε την προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ προτάθηκαν και εκλέχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Λύρος πρότεινε τα 4 υπόλοιπα μέλη και τους αναπληρωματικούς, όπως προβλέπει ο νόμος. Εκτός από τον ίδιο που θα είναι ο νέος πρόεδρος, προτάθηκαν ως τακτικά μέλη οι: Σπύρος Βασιλείου, Φωτεινή Τσιλιμέκη – Μαντζουράτου, Πηνελόπη Σαρδελή – Παπαγιαννοπούλου και Παναγιώτης Μυλωνάς. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Σπύρος Διαμαντόπουλος, Σπύρος Βρέττας, Διονυσία Προμπονά, Ελένη Ιωάννου και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Ως τακτικό μέλος επίσης ορίζεται ο εκάστοτε Λιμενάρχης που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Νεκτάριος Μελιάδης, που θα αναπληρώνεται από την Κυριακή Σκανδάλου. Αντιπρόεδρος ορίστηκε η κα Σαρδελή.

Η αντιπολίτευση σύμφωνα με τον νέο νόμο δικαιούται τα 2/5 των μελών του Δ.Σ. που στην περίπτωση του Μεσολογγίου μεταφράζεται σε ένα μέλος. Ο Νίκος Καραπάνος από την δική του παράταξη πρότεινε τον εαυτό του και ως αναπληρωματικό τον Χρήστο Τέγα. Όμως έγινε πρόταση και από την παράταξη του Παντελή Σκαρμούτσου. Ως τακτικό πρότεινε τον Πάνο Παπαδόπουλο και ως αναπληρωματικό τον Πάνο Νούλα.

Έτσι έγινε ψηφοφορία, κατά την οποία ο Ν. Καραπάνος, πήρε 7 ψήφους, ο Χ. Τέγας 5, ο Π. Παπαδόπουλος 3 και ο Π. Νούλας καμία. Παρόλο που ο δήμαρχος είχε το δικαίωμα να προτείνει και ένα μέλος από την αντιπολίτευση δεν το έκανε για την παράταξη του κ. Σκαρμούτσου που τον στήριξε για την εκλογή του την δεύτερη Κυριακή, γι’ αυτό και προτάθηκε ο Π. Παπαδόπουλος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

 

Το δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσολογγίου:

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου στο   «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου». Τα καθήκοντα Προέδρου του Νομικού Προσώπου αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Ανακοινώνεται ότι κατόπιν των αρχαιρεσιών που έγιναν κατά τη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου προέκυψε η νέα διοίκηση και τα μέλη της ως εξής:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Νικολακόπουλος

Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Νίνης

Γενικός γραμματέας: Δημήτρης Τριαντάφυλλος

Ταμίας: Αλκιβιάδης Καλύβας

Μέλη: Βάσω Γκασούκα, Σπυριδούλα Ντάνου, Παναγιώτης Σαμαλέκος.

ΓΙΑ ΤΟΝ Α. Σ. ΛΕΩΝ

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία