Αγγελίες    Επικοινωνία

Ιαβέρης: "Γενοκτονία" / Κότσαλος: "εχθρικοί δρόμοι"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς το οποίο έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε το Ασφαλιστικό Γραφείο του Κωνσταντίνου Κότσαλου με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Αναστάσιο Μαρκουΐζο (Ιαβέρης).

Κάθε χρόνο στη Ελλάδα σημειώνονται τουλάχιστον 1.000 σοβαρά οδικά ατυχήματα. Τα τελευταία 50 χρόνια στη χώρα μας έχουμε 120.000 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, 350.000 αναπήρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες. Πρόκειται για μια πραγματική γενοκτονία, αφανισμό της ελληνικής φυλής. Από τα θύματα αυτών το 7% καταλήγει και περίπου το 9% τραυματίζεται βαριά. Τα οδικά ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες μεταξύ 15-29 ετών. Καθημερινά όλοι μας κάνουμε μικρές ή μεγαλύτερες παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που σε κλάσματα δευτερολέπτου μπορεί να κόψουν το νήμα της ζωής, της δικής μας ή κάποιου άλλου.

Το σεμινάριο προλόγισε ο κ. Κότσαλος ο οποίος μέσω φωτογραφιών παρουσίασε την ελλιπή σήμανση σε όλο το δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τόνισε την αναγκαιότητά της για την αποφυγή ατυχημάτων και την καλύτερη επίδειξη κατεύθυνσης των οδηγών. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στο γνωστό σε όλους Ιαβέρη, ο οποίος για άλλη μια φορά με το λόγο του καθήλωσε το κοινό. Ο Ιαβέρης αν και χαρακτηρίζεται ως ο ταχύτερος Έλληνας οδηγός και ένας από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων, εδώ και πολλά χρόνια κάνει προσπάθειες μέσω των συνεχόμενων σεμιναρίων που πραγματοποιεί, για να βελτιώσει την οδική παιδεία των Ελλήνων. Τα αποτελέσματα είναι θετικά και του δίνουν τη δύναμη να συνεχίζει. Ο ίδιος επενδύει κυρίως στους εφήβους και στους νέους που είναι οι μελλοντικοί οδηγοί.

Σκοπός του σεμιναρίου, ήταν η κατανόηση της οδικής ασφάλειας και τρόποι βελτίωσης της οδικής κουλτούρας, νοοτροπίας και παιδείας, δηλαδή της συνείδησης των ανθρώπων κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας τους στο επικίνδυνο οδικό περιβάλλον, και κατ’ επέκταση η ελαχιστοποίηση των δυστυχημάτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Καραπάνος και Αντώνης Αλετράς, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κα. Γερασιμούλα Γούργαρη-Θεοδωράκη, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γιάννης Γυφτογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γιάννης Νταλαχάνης, η Διοικήτρια της Τροχαίας Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Ελένη Βούρβαχη, ο Διοικητής Α.Τ Αιτωλικού κ. Διαμάντης Συμεών, η ομάδα ΕΟΕΔ, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ναυπάκτου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και μαθητές.

Ο κ. Κότσαλος ευχαριστεί από καρδιάς την Ασφαλιστική Εταιρία ΜΙΝΕΤΤΑ για την υποστήριξή της, τον Ιαβέρη που ανταποκρίθηκε για ακόμη μια φορά με χαρά στην κάλεσμά του καθώς και το πλήθος κόσμου που αγκάλιασε με θέρμη την εκδήλωση.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία