Αγγελίες    Επικοινωνία

"Αυξημένη εποπτεία στη Μαρίνα Μεσολογγίου"
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Συνάντηση Λιβανού - Θεοχάρη για τις επιδιώξεις του νομού στο τουριστικό κομμάτι / Ζήτησε νέες επενδύσεις και αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του νομού

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σε συνέχεια των συναντήσεων του με υπουργούς της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπήλιος Λιβανός, πραγματοποίησε την Τρίτη 10/09/2019 συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Ο κ. Λιβανός, αφού ευχήθηκε στον Υπουργό καλή επιτυχία στο έργο του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί άμεσα τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, του εξέθεσε εκτενώς τις συγκεκριμένες δυνατότητες νέων επενδύσεων και εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του νομού καθώς και την ανάγκη επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης υφιστάμενων επενδύσεων τουριστικού ενδιαφέροντος, οι οποίες για πολλά έτη και διάφορους λόγους έχουν καθυστερήσει.

Κεντρική θέση στη συζήτηση είχαν η ολοκλήρωση της επένδυσης στη μαρίνα του Μεσολογγίου, η τουριστική ανάπτυξη του δυτικού παραθαλάσσιου μετώπου, η ανάδειξη της Ναυπακτίας ως ισχυρού πόλου εναλλακτικού τουρισμού, η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και ορεινών όγκων του νομού και ο θεματικός τουρισμός.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ενημέρωσε τον Υπουργό για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αναβάθμισης και πλήρους λειτουργίας της μαρίνας Μεσολογγίου και ζήτησε αυξημένη εποπτεία από το Υπουργείο. Η εκτέλεση και τήρηση της συμφωνίας εκ μέρους του Φορέα Εκμετάλλευσης θα διασφαλίσουν την ολοκλήρωση αυτού του κεφαλαιώδους, για την οικονομική ανάπτυξη του νομού, έργου.

Για το παραθαλάσσιο μέτωπο, ο κ. Λιβανός επεσήμανε την ανάγκη εκπόνησης ειδικών χωροταξικών μελετών, ώστε να καταστεί δυνατή η κατασκευή σύγχρονων τουριστικών υποδομών και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή μαρίνας στην Πάλαιρο.

Ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε επίσης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. για τις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στη Ναυπακτία και την ανάγκη δημιουργίας  brand name για την περιοχή. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός ανέδειξε τη δυνατότητα αξιοποίησης των διαθέσιμων εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου και τη σημασία της έγκαιρης υλοποίησης των σχεδίων για το τουριστικό καταφύγιο στο Γρίμποβο. 

Τέλος, αναφορικά με τον θεματικό τουρισμό, ο βουλευτής εξέθεσε τα μοναδικά πλεονεκτήματα που διαθέτει  σωρευτικά ο νομός Αιτωλοακαρνανίας (θέση, προσβασιμότητα, περιοχές Natura, λίμνες, λιμνοθάλασσες, μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο).  Με στόχο πάντα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Λιβανός παρουσίασε αναλυτικότερα προτάσεις για την ανάπτυξη ενός τουριστικού μοντέλου με κορμό τον οικοτουρισμό, αθλητικό τουρισμό, αγροτουρισμό, ιαματικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία