Αγγελίες    Επικοινωνία

Ερώτηση Δ. Κωνσταντόπουλου για τον άξονα Μπράλλος - Αντίρριο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ερώτηση κατέθεσε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για τον άξονα Μπράλλος – Αντίρριο.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόταση:

Κύριε Υπουργέ,

Τα τελευταία χρόνια, η Φωκίδα βιώνει έναν ιδιότυπο για τον αποκλεισμό σε έργα δημόσιων υποδομών – οδικών αξόνων.

Στα μεγάλα οδικά έργα του Αναθεωρημένου ΕΣΠΑ 2014-2020, Απρίλιος 2019, δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά σε πρόβλεψη για υλοποίηση τμήματος επί του άξονα Μπράλλος-Αντίρριο και μόλις ώρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε την ένταξη, μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων επί του άξονα. 

Στην ομιλία σας στην Ολομέλεια της Βουλής επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, δεν έγινε σαφές, καθώς δεν υπήρξε αναφορά, αν υπάρχει σχεδιασμός της Κυβέρνησης επί του άξονα Μπράλλος – Αντίρριο, άξονα που συνδέει τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας.
Τους πολίτες της Φωκίδας προβληματίζει ιδιαίτερα, πως σε ένα έργο που τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν: ωριμότητα μελετών, έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ακόμη και πίνακες απαλλοτριώσεων για το τμήμα Τριταία – Αγ. Σπυρίδωνα, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική κίνηση για χρηματοδότηση τμημάτων του έργου, όπως το τμήμα Ιτέα – Γαλαξίδι, ακόμη και από τις εκπτώσεις δημοπρατήσεων που προέκυψαν και προκύπτουν από άλλα έργα.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να θέσει απαγορευτικό πλαίσιο ανάπτυξης και ανάσχεσης της επιχειρηματικότητας σε Νομούς και ευρύτερες περιοχές, μην επενδύοντας σε υποδομές σε αυτές, ενισχύοντας στην περιφερειακή ανισότητα.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο έργο;

Θα εξασφαλίσει το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών τους απαιτούμενους χρηματοδοτικούς πόρους, για την τμηματική υλοποίηση του άξονα Μπράλλος-Αντίρριο και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένα τμήματα, όπως το Ιτέα – Γαλαξίδι;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία