Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Αιτ/νία στον χάρτη με τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η βίαιη γυναικοκτονία της Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια σειρά από μνήμες περιστατικών έμφυλης βίας που έχουν λάβει χώρα το προηγούμενο διάστημα, στην Ελλάδα.

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, έρχεται ξανά στο φως η καταγραφή περιστατικών σεξιστικής και έμφυλης βίας σε πανελλαδικό επίπεδο από την οργάνωση SexHarassMap.

Στον χάρτη μπορεί κανείς να δει που έχουν καταγραφεί περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμού, ρατσιστικών επιθέσεων αλλά και δολοφονίες γυναικών, από το 2010 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον στην Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες καταγγελίες, ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά πολύ την τελευταία τριετία.

Με μαύρη ένδειξη καταγράφονται στον χάρτη οι δολοφονίες, με βαθύ κόκκινο χρώμα οι βιασμοί και οι απόπειρες βιασμού, με πορτοκαλί ένδειξη οι παρενοχλήσεις, με μωβ οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενώ με πράσινο «αμφισβητούμενες» δικαστικές αποφάσεις.

Πηγή: koutipandoras.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία