Αγγελίες    Επικοινωνία

Επιστολή διαμαρτυρίας για το Ιστορικό Αρχαιολογικό από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιτ/νίας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Aνοιxτή επιστολή έστειλε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας προς την Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως για το ζήτημα του Ιστορικού Αρχαιολογικού στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά:

Κυρία Κεραμέως

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας, ως επιστημονικός και μορφωτικός φορέας στηρίζει την ίδρυση Ιστορικού - Αρχαιολογικού Τμήματος στο Αγρίνιο, τη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Στερεάς με δυνατότητες πλαισίωσης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να μεταφέρει το Τμήμα αδικεί την πόλη που για 35 χρόνια φιλοξένησε πανεπιστημιακά τμήματα, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει σκοπιμότητες διότι δεν έχει ληφθεί με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Κάθε Πανεπιστήμιο καταξιώνεται με το έργο του, το ερευνητικό και το επιστημονικό, και δεν έχει ανάγκη άλλες Σχολές για να επιβιώσει και να επιβεβαιώσει την παρουσία του, ούτε χρειάζεται το πλήθος των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων διασκέδασης για να υπάρξει!

Το Αγρίνιο διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές (αίθουσες, εργαστήρια, βιβλιοθήκες) από το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών που πρόσφατα καταργήθηκε, επίσης διαθέτει Αρχαιολογικό Μουσείο, Συνεδριακούς χώρους, επιστημονικούς και μορφωτικούς φορείς και η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για να δραστηριοποιηθεί επιστημονικά ( ανασκαφικό έργο).

Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί μια περιοχή με πλούσια ιστορία και σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις (αρχαίο Θέρμο, Πλευρώνα, Καλυδώνα, Στράτος, Οινιάδες, Τριχώνιο, Πάλαιρος, Ακρόπολη Θεστιέων, Μακύνεια, Βουκάτιον, Αλυζία, Φοιτίαι, Λιμναία…) και πολλές άλλες που ακόμη δεν έχουν αναδειχθεί γιατί δεν έχουν γίνει ανασκαφές. Συνεπώς η παρουσία του Πανεπιστημίου θα προσφέρει πολλά στην ανάδειξη και στη διάσωση της αρχαίας κληρονομιάς.

Κυρία Υπουργέ σας καταθέτουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, ως φορέας της πόλης, και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ρυθμιστούν τα τρέχοντα ζητήματα. Το Ιστορικό –Αρχαιολογικό Τμήμα μπορεί να λειτουργήσει στην πόλη, όπως ήδη έχει αποφασιστεί, και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Αγρινίου μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αν αναιρεθούν α) η απόφαση κατάργησης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και β) η απόφαση μεταφοράς του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Πάτρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αδάμης Ευθύμιος

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ
Υφαντής Ηλίας
Γιοπάνου Ειρήνη
Κόκκαλη Πανωραία
Ζήβα Μαντώ
Θανέλλα Βασιλική
Σάρα Μαρία

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία