Αγγελίες    Επικοινωνία

Ολοκληρώθηκε η 1η μέρα μουσείων στις οποίες συμμετέχει η ΔΡΩ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Τρία Δημοτικά σχολεία επισκέφτηκαν σήμερα 16 Μαΐου το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Μουσείων 2019.

Πρόκειται για το 1ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου που συμμετείχαν με δύο τμήματα το κάθε ένα και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού με τις έξι τάξεις του σχολείου τους.

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι συμμετείχαν στη δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σε συνεργασία με την ΔΡΩ και το Δήμο Αγρινίου, «το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου ως κόμβος πολιτισμού: ένα ταξίδι στο χρόνο» που ήταν το θέμα του Εκπαιδευτικού εργαστηρίου σχεδίου και χρώματος στον προαύλιο χώρο του μουσείου, με συντονίστρια, το μέλος της ΔΡΩ, Βίκυ Μίχου, εικαστικό.

Πριν από το εργαστήρι έγινε εκπαιδευτική ξενάγηση στα μουσειακά εκθέματα από την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, Δήμητρα Γαβρίνα, μουσειοπαιδαγωγό.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή με σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (με πρόγραμμα όπως το σημερινό), καθώς και το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 με ξενάγηση για το ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τον αρχαιολόγο Γ. Σταμάτη.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι από την σημερινή εκδήλωση και είναι από την Κατερίνα Μαστρογιάννη.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία