Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 917

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτ/νίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια ημέρα νεφρού.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη Χρόνια Νεφροπάθεια. Τα νεφρά είναι ζωτικής σημασίας όργανα για την υγεία του ανθρώπου, καθώς κάθε μέρα φιλτράρουν περίπου 200 λίτρα αίματος για να αποβάλουν περίπου 2 λίτρα από άχρηστες ουσίες και περιττό νερό. Όταν τα νεφρά χάνουν βαθμιαία τη λειτουργική τους ικανότητα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για Χρόνια Νεφροπάθεια.

Η χρόνια νεφροπάθεια είναι μια συνήθης ασθένεια, επικίνδυνη, αλλά ιάσιμη εφόσον αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Διαφορετικά οι επιπλοκές στην υγεία του ανθρώπου μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο. Η παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει υπολογίσει ότι ένας στους δέκα ανθρώπους πάσχουν από κάποιας μορφής νεφρική βλάβη, ενώ 36 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους τα επόμενα δέκα χρόνια από τον συνδυασμό της χρόνιας νεφροπάθειας και ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά και τις αρτηρίες. Η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη μπορούν να μειώσουν τους θανάτους κατά 2% ετησίως. Σαν Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας που στο νομό μας εκπροσωπεί 150 νεφροπαθείς που καθημερινά η ζωή μας εξαρτάται από την καλή λειτουργία των μονάδων Τεχνητού Νεφρού τιμώντας την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ.

Αγωνιζόμαστε και ζητάμε:

Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, είτε Δημόσιες είτε Ιδιωτικές, πέραν από τις κατά τον νόμο προβλεπόμενες εγκαταστάσεις, πρέπει να είναι στελεχωμένες με εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Να γίνει εθνική προτεραιότητα η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη, μέσα από ένα αποτελεσματικό Σύστημα υγείας, με στόχο την μείωση των περιστατικών νεφρικής ανεπάρκειας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών.

Την εφαρμογή πολιτικών που θα ενθαρρύνουν την αιμοδοσία και την προσφορά οργάνων σώματος (Νεφρών) για μεταμόσχευση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία