Αγγελίες    Επικοινωνία

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: «Ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» ιδρύθηκε το 1992 στο Μεσολόγγι, την Ιερή Πόλη της Ελευθερίας, και λειτουργεί έκτοτε ως οργανισμός ο οποίος εργάζεται με σκοπό να προάγει την μουσική παιδεία, να διατηρεί την ιστορική μνήμη και να παραδίδει την εθνική και πολιτισμική αυτοσυνειδησία μας, ιδιαιτέρως δε στους νέους συμπολίτες μας.

 Σε αυτή την πορεία μας, προ ολίγων ετών, οραματιστήκαμε και σήμερα είμαστε ευτυχείς να σας αναγγείλουμε ότι πραγματοποιούμε την αναβίωση του Ιερού Λόχου, του πρώτου Ελληνικού τακτικού στρατιωτικού σώματος υπό την ηγεσία του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, αρχής γενομένης από την Φιλαρμονική μας, η οποία θα ενδύεται αντίγραφο της στολής του Ιερού Λόχου.

Η προσπάθειά μας αυτή έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την υποστήριξη του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ διακεκριμένη αξία προσδίδει στο έργο μας η συμμετοχή του κυρίου Γεωργίου Σούρλα το έργο του οποίου για τον Ιερό Λόχο, αλλά και η δημιουργική συμπαράστασή του στο εγχείρημά μας αποτέλεσε, από την πρώτη στιγμή, έναυσμα και διαρκή πηγή έμπνευσης για τον Σύλλογό μας.

Επιπρόσθετα μας τιμά η συμμετοχή και συνεργασία του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου κυρίου Νίκου Ζαχαριά ως επιστημονικού μας συμβούλου, αλλά και της Εθνολογικής Ιστορικής Εταιρείας, η οποία μας παρέχει πρόσβαση στις συλλογές και ιστορικές πηγές της, όπως και την αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για την επίσημη παρουσίαση της αναβιώσεως.

 Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν σας ανακοινώνουμε ότι την 24η Φεβρουαρίου του 2019, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η επίσημη, πανηγυρική παρουσίαση του εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα, στις 12:30 στην αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλαιά Βουλή) θα παρουσιασθεί επισήμως το εγχείρημά μας, με κεντρικό ομιλητή τον κύριο Γ. Σούρλα, παρόντων των προσκεκλημένων, των πρωτεργατών, των υποστηρικτών και όλων των συμμετεχόντων σ’ αυτή την προσπάθεια.

Νωρίτερα, στις 11:00, θα έχει προηγηθεί τρισάγιο στη μνήμη του Αλ. Υψηλάντη στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της οδού Στησιχόρου, όπου φυλάσσεται η καρδιά του κι αμέσως μετά θα σχηματισθεί πομπή της οποίας θα προπορεύεται η ενδεδυμένη την στολή του Ιερού Λόχου Φιλαρμονική μας, συνοδευόμενη από αγήματα φέροντα ιστορικές και παραδοσιακές στολές και φορεσιές. Η πομπή, δια της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, θα καταλήξει στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου όπου θα κατατεθούν στέφανοι.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει για εμάς εξέχουσα τιμή.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Τάκης Φωλιάς
Ο Γενικός Γραμματέας
Μάκης Κουτσαγγέλης

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία