Αγγελίες    Επικοινωνία

Απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή φυλακών ο Νιοχωρίτης Αντ. Ζήκος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ως «μεθοδευμένη ενέργεια» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να απομακρύνει τον διευθυντή των φυλακών του Αγίου Στεφάνου, Αντώνη Ζήκο.

Είναι η πρώτη φορά που με υπουργική απόφαση γίνεται απομάκρυνση διευθυντή σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς την απόφαση την έχουν τα υπηρεσιακά συμβούλια που συνεδριάζουν στο τέλος της κάθε χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του κ. Ζήκου αναμένεται να τοποθετηθεί ο Χάρης Ζανίδης. Εκτός όμως από τον κ. Ζήκο, απομακρύνθηκε από την θέση του αρχιφύλακα της φυλακής ο Κλεάνθης Χαραλαμπόπουλος.

Η απομάκρυνση του κ. Ζήκου προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, δεδομένου ότι επί των ημερών του είχαν γίνει ουσιαστικά βήματα για την αναβάθμιση της φυλακής. Μεταξύ αυτών είχε τοποθετηθεί γιατρός για τους κρατούμενους, είχε λειτουργήσει το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ενώ είχε εφαρμοστεί και εσωτερικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ για τους κρατούμενους.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων τονίζει: «Λυπόμαστε για την κατάντια μερικών και ανησυχούμε για το πού οδηγούν τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τον κύριο υπουργό με τις εισηγήσεις τους. Ο ίδιος ο κύριος υπουργός μάς είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση μαζί του. Θεωρούμε άκομψο λοιπόν ενόψει αυτής της συνάντησης να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια - κινητοποίηση. Αφήνοντας ανοιχτό το θέμα μέχρι το ραντεβού με τον κύριο υπουργό, στηρίζουμε τον διευθυντή της Πάτρας Αντώνη Ζήκο. Θεωρούμε μεθοδευμένο τον τρόπο συμπεριφοράς προς αυτόν».

Πηγή: pelop.gr

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία