Αγγελίες    Επικοινωνία

Άναψαν τα αίματα νωρίτερα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών όταν κρατούμενοι, τρεις των αριθμό ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση σε μία από τις πτέρυγες των φυλακών. Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αλλοδαποί κρατούμενοι σύμφωνα με πληροφορίες και ο ένας διεκομίσθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επενέβησαν και η ηρεμία επανήλθε στο κατάστημα κράτησης.

 Πηγή: thebest.gr

Ως «μεθοδευμένη ενέργεια» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να απομακρύνει τον διευθυντή των φυλακών του Αγίου Στεφάνου, Αντώνη Ζήκο.

Είναι η πρώτη φορά που με υπουργική απόφαση γίνεται απομάκρυνση διευθυντή σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς την απόφαση την έχουν τα υπηρεσιακά συμβούλια που συνεδριάζουν στο τέλος της κάθε χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του κ. Ζήκου αναμένεται να τοποθετηθεί ο Χάρης Ζανίδης. Εκτός όμως από τον κ. Ζήκο, απομακρύνθηκε από την θέση του αρχιφύλακα της φυλακής ο Κλεάνθης Χαραλαμπόπουλος.

Η απομάκρυνση του κ. Ζήκου προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, δεδομένου ότι επί των ημερών του είχαν γίνει ουσιαστικά βήματα για την αναβάθμιση της φυλακής. Μεταξύ αυτών είχε τοποθετηθεί γιατρός για τους κρατούμενους, είχε λειτουργήσει το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ενώ είχε εφαρμοστεί και εσωτερικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ για τους κρατούμενους.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων τονίζει: «Λυπόμαστε για την κατάντια μερικών και ανησυχούμε για το πού οδηγούν τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τον κύριο υπουργό με τις εισηγήσεις τους. Ο ίδιος ο κύριος υπουργός μάς είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση μαζί του. Θεωρούμε άκομψο λοιπόν ενόψει αυτής της συνάντησης να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια - κινητοποίηση. Αφήνοντας ανοιχτό το θέμα μέχρι το ραντεβού με τον κύριο υπουργό, στηρίζουμε τον διευθυντή της Πάτρας Αντώνη Ζήκο. Θεωρούμε μεθοδευμένο τον τρόπο συμπεριφοράς προς αυτόν».

Πηγή: pelop.gr

 

«Χτενίζουν» την Πάτρα και όλη την Αχαΐα οι αστυνομικές υπηρεσίες για να εντοπίσουν τα ίχνη του Αλβανού μεγαλεμπόρου ναρκωτικών που «ξέχασε» να επιστρέψει από κανονική άδεια στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου, όμως λες και τον έχει καταπιεί η γη!
Ο 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, εκμεταλλεύτηκε το ευεργέτημα της χορήγησης αδείας και έφυγε από την φυλακή με πενθήμερη άδεια. Κανονικά, έπρεπε να επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα την περασμένη Πέμπτη, 4 Μαΐου, αλλά δεν έδωσε σημεία ζωής.
Από τότε η τύχη του αγνοείται και έχει κηρυχθεί δραπέτης και καταζητείται από τις αρχές, που συναντούν παντού κλειστά στόματα. Σήμα για τον εντοπισμό του 46χρονου έχει σταλεί σε όλα τα σημεία εξόδου από την χώρα, καθώς θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του.

Πηγή: protothema.gr

 

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδίως του ίδιου του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ο οποίος λόγω της θητείας του στη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα, για τα ζητήματα που παρουσιάζονται στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους σε καθημερινή βάση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξωτερική ασφάλεια του σωφρονιστικού καταστήματος που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, καθώς τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές είναι αρκετά, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται η πλήρης προστασία των ίδιων των υπαλλήλων, αλλά και η σωστή φύλαξη του χώρου κράτησης. Μάλιστα έθεσαν προς συζήτηση την εκπόνηση μελέτης για την εξωτερική ασφάλεια του καταστήματος.

Παράλληλα, τέθηκε το θέμα της μη ύπαρξης λεωφορείου για την μεταφορά των εξωτερικών φρουρών από και προς το σωφρονιστικό κατάστημα, κάτι που θεωρείται, όπως τόνισαν επιτακτική ανάγκη, πλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού οι περικοπές στους μισθούς τους είναι συνεχείς τα τελευταία χρόνια.

Να σημειωθεί πως το μοναδικό λεωφορείο που διαθέτουν οι φυλακές είναι αυτό που είχε διατεθεί, κατά την περίοδο που ήταν Υφυπουργός ο κ. Κατσιφάρας και μεταφέρει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όμως το ωράριο είναι διαφορετικό από αυτό των εξωτερικών φρουρών και έτσι δεν μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, όσον αφορά την εκπόνηση της μελέτης, τόνισε πως παρά το γεγονός πως δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν μπορεί για λόγους ασφαλείας να δοθεί το σχέδιο των φυλακών ώστε να γίνει η μελέτη, και έτσι θα παρέμβει στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ώστε να πιέσει για προς την υλοποίηση αυτής.

Αναφορικά με την προμήθεια λεωφορείου που ζητήθηκε, τόνισε ο κ. Κατσιφάρας πως θα μεσολαβήσει, μήπως βρεθεί κάποιο όχημα μέσω Τελωνείου ή ΟΔΔΥ.

«Συνεργαστήκαμε μαζί μόλις για 11 μήνες όταν βρισκόμουν στη θέση του Υφυπουργού. Κάθε φορά που συναντιέμαι με τους εργαζόμενους των σωφρονιστικών καταστημάτων, είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μέρα…. Αυτό το χρονικό διάστηκα στις φυλακές της Πάτρας λειτούργησε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τους ενήλικους κρατουμένους, διαθέσαμε το λεωφορείο. Και από αυτή τη θέση όμως, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τα δικαιώματα υπαλλήλων και κρατουμένων, για τα αυτονόητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Στο πόδι είναι από τα ξημερώματα το κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, καθώς περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σήμανε συναγερμός για απόπειρα απόδρασης.

Ένας 30χρονος κρατούμενος, Γεωργιανός, επιχείρησε να αποδράσει. Μάλιστα εκρατείτο σε χώρο διπλής κράτησης, ακριβώς επειδή θεωρείται επικίνδυνος για απόδραση.

Έγινε αντιληπτός όμως από τη φρουρά.

Εντοπίστηκε στη νεκρή ζώνη της φυλακής και συνελήφθη.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα σήμανε συναγερμός, οπότε κινητοποιήθηκαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι και φρουρά.

Πηγή: tempo24.gr

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/07/2016

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Κ.Κ. Πατρών εκδήλωση για τα εγκαίνια του χώρου παιδικού επισκεπτηρίου ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου συνάντησης κρατουμένων με τα ανήλικα τέκνα τους.

Ο διευθυντής του Καταστήματος και συντοπίτης μας, κ. Αντώνης Ζήκος, σε μια σύντομη ομιλία ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την τιμή να παραβρεθούν, τόνισε τη σημασία του χώρου, καθώς και ανάλογων δράσεων και ευχαρίστησε το προσωπικό του Καταστήματος και τους εργαζόμενους - κρατούμενους. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην Κοινωνιολόγο κ. Ρουμπίνη Γιάνναρου για τις προσπάθειές της ώστε να επιπλωθεί ο χώρος και να διαμορφωθεί κατάλληλα, καθώς και τους χορηγούς «Σύλλογο Ιδιωτικών παιδικών Σταθμών» και εταιρεία "NOVA CASA".

Παραβρέθηκαν οι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Χρυσόστομος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κα Σια Αναγνωστοπούλου, ο Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχιος Φυτράκης, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ριζούλης, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Νικολάου και οι οποίοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Με την ευκαιρία της παρουσίας της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας ανακοινώθηκε η αυτονόμηση του ΣΔΕ Κ. Κ. Πατρών, που μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως Παράρτημα του ΣΔΕ Πάτρας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/Βαθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Κων. Γιαννόπουλος, η προϊσταμένη τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης κα Σοφία Χριστοπούλου. Την κορδέλα μετά τον αγιασμό του χώρου "έλυσαν" η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου και ο Γεν. Γραμματέας Αντεγκλητικής Πολιτικής κ. Φυτράκης από κοινού και έγινε το πρώτο επισκεπτήριο κρατουμένου με τα ανήλικα τέκνα του.

Κατόπιν οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στον ανεξάρτητο εσωτερικό χώρο που θα μετακινηθεί πλέον το ΣΔΕ. Προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά στους προσκεκλημένους και ανταλλάχθηκαν πλήθος απόψεων σχετικά με τις προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης και ομαλή επανένταξη των κρατουμένων.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα ή να κατεβάσετε και ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις της εφημερίδας που θέλετε εδώ

 

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία