Αγγελίες    Επικοινωνία

Τελετή Αγιασμού 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου

Ανακοινώνεται ότι η τελετή Αγιασμού του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου για το σχολικό έτος 2018-2019 θα τελεστεί την Τρίτη 11/9/2018 και ώρα 9:15 στο κτήριο του σχολείου (Οδός Παπαδιαμαντοπούλου – έναντι Αγίου Δημητρίου).

Ο Διευθυντής

Θεοδώρου Χρήστος ΠΕ11

Με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Από το Νομό Αιτωλ/νίας συμμετέχουν σ’ αυτή τη φάση οι Δήμοι Ι.Π. Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων, είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά οφέλη, ιδιαίτερα στον τομέα της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, σε πείσμα όσων μέχρι τώρα “χλεύαζαν” την εν λόγω κοινωνική δράση.

Τις επόμενες ημέρες οι γονείς των μαθητών – μαθητριών που δεν παρακολουθούν ολοήμερο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για παραμονή στο σχολείο πέραν του υποχρεωτικού προγράμματος (13:15 έως 13:45) προκειμένου να σιτίζονται από τα σχολικά γεύματα.

Το πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον μήνα Νοέμβριο του 2017

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, γίνεται γνωστό ότι αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός των δημοτικών σχολείων Ελληνικών, Αγίου Θωμά και Σταμνάς, όπου η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στις 9.00 π.μ.

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Πέρυσι 70 µαθητές είχαν ενταχθεί στο πρόγραµµα

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/11/2016

 

Για ακόμη μια χρονιά συνεχίζεται φέτος η διαδικασία παροχής κολατσιού από το δήμο Μεσολογγίου στα σχολεία, όπου υπάρχουν μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου από την αρχή του σχολικού έτους, έστειλαν έγγραφα στους διευθυντές των σχολειών, προκειμένου να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

 

Υποβλήθηκε μήνυση κατά των υπευθύνων

 

Οικονομικές παρατυπίες διαπιστώθηκαν σε σχολική μονάδα του δήμου Μεσολογγίου, μετά από έρευνα της σχολικής επιτροπής.

Ύστερα από τη διαπίστωση του οικονομικού κενού, η σχολική επιτροπή βρίσκεται σε διαδικασία ενδελεχούς διερεύνησης του θέματος, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Η πρώτη διαπίστωση ήταν ότι δεν υπήρχαν παραστατικά για τα χρήματα που φαίνεται ότι δαπανήθηκαν για το εν λόγω σχολείο...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή εναλλακτικά μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 26310 22793

Εντολή προς τους εισαγγελείς της χώρας να παρεμβαίνουν όπου υπάρχουν καταλήψεις προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου παραπέμπει σε εγκύκλιο του προκατόχου της Ιωάννη Τέντε ο οποίος το 2011  επεσήμαινε οτι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές  σε σχολεία οι εξωσχολικοί ενήλικοι δράστες θα πρέπει να παραπέμπονται στο Αυτόφωρο. Παραλληλα σε περιπτώσεις " εξεζητημένης εγκληματικής" συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές  ο κ. Τέντες ζητούσε να ερευνάται αν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους , έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Αξίζει να σημειωθεί , ωστόσο ότι στις περιπτώσεις που υπάρχουν καταστροφές στα σχολεία για να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση θα πρέπει ο διευθυντής να ενημερώσει τις αρχές οτι στους χώρους του σχολείου έχουν εισέλθει εξωσχολικά άτομα. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι  επέστρεψαν στις αίθουσες οι μαθητές σε Ναύπλιο, Κρανίδι και Μεγαλόπολη, συνεχίζουν την αποχή οι μαθητές του Άργους. 

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ανέφερε: «Καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο αυτό», είπε ο υφυπουργός και προειδοποίησε ότι εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα και πρόσθεσε: «Μέχρι τρεις μέρες κατάληψη, δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών. Θα το δούμε, ανάλογα με την εξέλιξη».

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε, επίσης, στο Βήμα FM πως «το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει, ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, διότι ακούμε τα αιτήματα των μαθητών».

 

Συλλήψεις μαθητών και γονέων στη Λαμία

Συλλήψεις μαθητών και γονέων με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία της Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Λαμία. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε επέμβαση από την αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα στο 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Στον χώρο του σχολείου, όπως αναφέρει το «lamiareport»,  βρέθηκαν εννέα ανήλικοι μαθητές οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι οκτώ από τους κηδεμόνες τους. Τελικά στις τέσσερις τα ξημερώματα μαθητές και γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Οι μαθητές με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.

 

Μειώθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Μειώθηκε σήμερα ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια φθάνουν τα 48, ενώ χθες τα κατειλημμένα από μαθητές σχολεία, ξεπερνούσαν τα 100. Ειδικότερα υπό κατάληψη βρίσκονται 15 σχολεία στην Αχαΐα, 20 στην Ηλεία και 13 στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος «η μείωση του αριθμού των υπό κατάληψη σχολείων δείχνει ότι πρυτανεύουν η λογική και η ψυχραιμία».

πηγή: kathimerini.gr

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία