Αγγελίες    Επικοινωνία

Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»  ανακοινώνεται ότι ανέλαβε σήμερα 19/04/2019 υπηρεσία μόνιμη Ψυχολόγος.

Η ανωτέρω εξέλιξη αποτελεί σπουδαίο γεγονός και επιστέγασμα της επιμονής της Διοίκησης αλλά κυρίως του Διευθυντή Ψυχίατρου μας κ. Βασίλη Μπρούμα.

Καλωσορίζουμε την νέα επιστήμονα που εντάσσεται πλέον στο δυναμικό του Νοσοκομείου μας.

Την προσεχή εβδομάδα οι συμπολίτες μας θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις ημέρες και ώρες που θα δέχεται το κοινό.

 

 Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Εκφράζουμε τις δημόσιες ευχαριστίες μας για την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς και του Ιατρικού , Νοσηλευτικού, Διοικητικού και Λοιπού προσωπικού που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άκρως επιτυχημένη άσκηση «ΙΔΑΣ» που πραγματοποιήθηκε στις 5/4/2019 στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου στα πλαίσια του ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης μετά από σεισμό σε εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ για τον συντονισμό της άσκησης , την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου , το Ε.Κ.Α.Β. παράρτημα Ι.Π. Μεσολογγίου, την ΕΛ.ΑΣ. και τον Ελληνικό Στρατό που συνέβαλλαν ουσιαστικά στην υλοποίησή της.

Με δεδομένο ότι αποτέλεσε την πρώτη άσκηση για τον σεισμό που έχει γίνει στο Νοσοκομείο μας, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση και τα επόμενα χρόνια προς σχεδιασμό και υλοποίηση αντίστοιχων ασκήσεων που θα «ανεβάσουν» ακόμη περισσότερο την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Νοσοκομείου μας.

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με την συμμετοχή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και κυρίως του στρατού, που συνέβαλε στην επιτυχημένη διεξαγωγή της.

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στη συνέχεια φωτιά στο μαγειρείο, τραυματισμό του μάγειρα και εγκλωβισμό ατόμων στους ορόφους και στην ταράτσα. Όταν έγινε ο σεισμός, ο στρατός έστησε σκηνές στον προαύλιο χώρο, όπου κατέβηκαν ασθενείς, φυσικά με την βοήθεια νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και όλων των εργαζομένων. Στην μια σκηνή λειτουργούσε παθολογικός τομέας, στην δεύτερη χειρουργικός, στην τρίτη ΤΕΠ και σε μια άλλη χειρουργείο.

Επίσης είχε προβλεφθεί γραφείο κίνησης που καθοδηγούσε τους ασθενείς και τους συνοδούς στον αντίστοιχο τομέα, λαμβάνοντας πρώτα τα στοιχεία. Στο σενάριο υπήρχαν τραυματίες, χειρουργημένοι, μια έγκυος γυναίκα που επρόκειτο να γεννήσει, καθώς και καρδιολογικά και ορθοπεδικά περιστατικά.

Όλοι οι γιατροί βρίσκονταν επί ποδός, ενώ οι νοσηλευτές βοηθούσαν στην τακτοποίηση των ασθενών στις σκηνές. Επιπλέον μεταφέρθηκαν όλα τα απαραίτητα υλικά και παράλληλα οι τεχνικοί του νοσοκομείου ηλεκτροδότησαν και υδροδότησαν τις σκηνές.

Αφού έγινε η τακτοποίηση των ασθενών, κλήθηκε η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό όσων είχαν εγκλωβιστεί στους ορόφους και στην ταράτσα. Επιστρατεύτηκαν τρία οχήματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και οι πυροσβέστες μπήκαν στο εσωτερικό με μάσκες και μπουκάλες οξυγόνου και απεγκλώβισαν τον τραυματισμένο μάγειρα, τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο. Επίσης τοποθετήθηκε σκάλα για να κατέβει άτομο από τον δεύτερο όροφο, ενώ κλιμακοφόρο κατέβασε τραυματία από την ταράτσα. Τον ρόλο των ασθενών και τραυματιών είχαν αναλάβει εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Επιπλέον την κίνηση και την διαχείριση του πανικού του κόσμου που σύμφωνα με το σενάριο πληροφορήθηκε το συμβάν, είχαν αναλάβει οι φύλακες που βρίσκονταν στην εξωτερική είσοδο, ενώ την κίνηση και την διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων είχε αναλάβει η αστυνομία.

Την άκρως επιτυχημένη άσκηση παρακολούθησαν από κοντά εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας που έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και τον εξαιρετικό συντονισμό που είχε στην ευθύνη του ο Διοικητής, Π. Παπαδόπουλος.

Όλα πήγαν σύμφωνα με το σενάριο χωρίς καμία αστοχία, ενώ παρών ήταν και ο Διοικητής των νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας κ. Τζόλης, καθώς και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Π. Σκαρμούτσος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 5/4/2019 και ώρα 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί άσκηση Επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης της Ν.Μ. Μεσολογγίου μετά από σεισμό, με εφαρμογή των Επιχειρησιακών σχεδίων Σώστρατος και Περσέας.

Παρακαλούμε όπως παρευρεθείτε στην ανωτέρω προγραμματισθείσα άσκηση.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/03/2019

Παραμένει ως ζητούμενο η αποσύνδεση του νοσοκομείου Μεσολογγίου από εκείνο του Αγρινίου, με την στήριξη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, όπως υπογράμμισε η Μ. Τριανταφύλλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Μεσολόγγι.

Μετά την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων που ουσιαστικά αποτέλεσε έντονη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, το οποίο μπήκε στην διαδικασία αποσύνδεσης άλλων νοσοκομείων όχι όμως και του Μεσολογγίου, η βουλευτής επισκέφθηκε την νοσηλευτική μονάδα. Πρώτα συναντήθηκε με τον Διοικητή, Πάνο Παπαδόπουλο και στην συνέχεια με τους εκπροσώπους του Σωματείου. Η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από τους εργαζόμενους μετά την εξέλιξη της αποσύνδεσης άλλων νοσοκομείων, περιελάβανε τις αποφάσεις τους μεταξύ των οποίων ήταν και...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Από την  Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»  ανακοινώνεται ότι εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η 2Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Με την ανωτέρω προκήρυξη προσλαμβάνονται δύο (2) άτομα ως μόνιμο προσωπικό στην Ν.Μ. Μεσολογγίου και συγκεκριμένα:

Ένας (1) υπάλληλος ΤΕ Ραδιολογίας –Ακτινολογίας

Ένας (1) υπάλληλος ΔΕ Χειριστών ιατρικών συσκευών

 

Τέλος ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (1/3) και ο διορισμός της Μόνιμης Ψυχολόγου στο Νοσοκομείο και σύντομα αναλαμβάνει υπηρεσία.

 

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Σελίδα 1 από 96

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία