Αγγελίες    Επικοινωνία

Πίνουµε καρκίνο...

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 26/09/2019

Τα κρούσματα του καρκίνου οργιάζουν στο δήμο Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών. Καμία δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με το πιο σοβαρό θέμα που είναι το νερό. Το δίκτυο ύδρευσης στο Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες σε πολλά τμήματα περνάει μέσα από πεντηκονταετίας αμιαντοσωλήνες με αποτέλεσμα να φτάνει στις βρύσες μας "καθαρός" καρκίνος.

Στο Αιτωλικό απομακρύνεται το παλιό δίκτυο με τους αμιαντοσωλήνες και αποκαθίσταται εξ ολοκλήρου. Στο Μεσολόγγι υπάρχει μελέτη, αλλά απαιτεί 8.000.000 ευρώ. Προβλέπει πλήρη αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων και των μολυβένιων παροχών. Την ανακατασκευή δρόμων, πεζοδρομίων και όχι σκοτεινές αναπλάσεις δρόμων χωρίς προοπτική. Στις Οινιάδες υπάρχει καινούργιο υδραγωγείο, σύγχρονο που λειτούργησε μέχρι το Λεσίνι. Δεν έφτασε ποτέ σε Κατοχή και Νεοχώρι.

Η μελέτη για την αποκατάσταση και απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων απαιτεί 3.000.000 μαζί με διαμόρφωση και αποκατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων. Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι στις Οινιάδες απαιτείται φωτισμός από Αιτωλικό σε Νεοχώρι, καθώς και η αποκατάσταση του γεφυριού της Κατοχής. Τα προεκλογικά πασαλείμματα πίσσας δημιουργούν πλασματικές ψήφους υποχρέωσης και βολέματα. Δεν σηματοδοτούν εξέλιξη και ευημερία ενός τόπου, παρά ψεύτικες προσδοκίες.

Πιστεύω ότι η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η απομάκρυνση του αμιάντου από τους σωλήνες ύδρευσης, τη σκεπή των γραφείων της πρώην Αρχαιολογικής, τις στέγες των πελάδων, τις στέγες των κτισμάτων της αλυκής στην Τουρλίδα και όπου αλλού υπάρχει αμίαντος.

Ως δεύτερη υποχρέωση θα πρέπει να είναι το σχέδιο πόλης εντός των πυλών (Μοτίβο, λιμάνι, Μαρίνα, Δεσποτικό, πρώην κολυμβητήριο Πρεμέτη, ΚΤΕΟ) και όπου αλλού χρειάζεται.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που το διάβασαν.  

Παναγιώτης Νατσικώστας

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Με έκπληξη αντιμετώπισαν κάτοικοι και επιχειρηματίες του Ευόσμου Θεσσαλονίκης το νερό χρώματος μπλε, που είδαν να τρέχει όταν άνοιξαν τις βρύσες τους την Τετάρτη.
Το γεγονός αυτό αποτέλεσε συνέπεια των έντονων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές στη δυτική, κυρίως, πλευρά της συμπρωτεύουσας, όπως οι Εύοσμος, Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Συκιές, Σίνδος, Μετέωρα και Ωραιόκαστρο.

Οι διακοπές νερού ήταν αναπόφευκτες, ελέω του σοβαρού προβλήματος που εμφανίστηκε στη διώρυγα προσαγωγής του Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και το οποίο επηρεάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ύδατος που εισέρχεται στην εγκατάσταση.

Πηγή: protothema.gr

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τεχνικούς της ΔΕΗ, η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο και η ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων που υδροδοτούν τις ΤΚ ΠΕΝΤΑΛΌΦΟΥ, ΓΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣΙΝΙΟΥ, μπορεί να γίνει και μετά το μεσημέρι, οπότε και η υδροδότηση.

Μεσολόγγι 17-7-2019
Από την Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜ

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβεργίου και οικισμού «Μαγούλες» ότι μετά από τις ενέργειες της ΔΕΥΑΜ και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, το νερό στο δίκτυο Χρυσοβεργίου κρίνεται κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε χρήση.

Για την Δ.Ε.Υ.Α. Μεσολογγίου
Ο Αντιπρόεδρος
Κοντογιάννης Γεώργιος

Η Nestlé Ελλάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του εργοστασίου του ΚΟΡΠΗ, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, υποδεχόμενη τους ανθρώπους των τοπικών κοινοτήτων, σε μια ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Παράλληλα, σε ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, καθώς και του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη, το εργοστάσιο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του ανοιχτού εορτασμού, το εργοστάσιο υποδέχθηκε περισσότερους από 200 επισκέπτες από τις γύρω περιοχές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις γραμμές παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΚΟΡΠΗ, να γνωρίσουν από κοντά τις πρωτοποριακές μεθόδους που εφαρμόζει η Nestlé για την παραγωγή του και να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες της εταιρείας με στόχο την εξοικονόμηση νερού και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Με την αφορμή της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του εργοστασίου Σοφοκλής Αρβανιτίδης ανακοίνωσε μια σημαντική διάκριση για την εταιρεία, καθώς από τον Μάϊο του 2019 το εργοστάσιο του ΚΟΡΠΗ θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρώτα 15 εργοστάσια της Nestlé σε όλο τον κόσμο που θα λάβουν τη διεθνή πιστοποίηση AWS. Πρόκειται για μια πιστοποίηση που βεβαιώνει την άρτια λειτουργία του εργοστασίου σε σχέση με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, η οποία δίνεται από εξωτερικό φορέα και μόνον εφόσον πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει, για αυτό και λίγα εργοστάσια παγκοσμίως την αποκτούν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας δε ότι η βιωσιμότητα των υδάτινων πόρων εξαρτάται πρώτα από όλα από εμάς που τους χρησιμοποιούμε για τη λειτουργία και τη δραστηριότητά μας, ως Nestlé έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία ‘Νοιάζομαι για το νερό’. Με στόχο την άρτια διαχείριση των υδάτινων πόρων, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης δέσμευσής μας για μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις δραστηριότητές μας».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του εργοστασίου του ΚΟΡΠΗ Σοφοκλής Αρβανιτίδης συμπλήρωσε: «Σίγουρα είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς το γεγονός ότι, από το 2004 μέχρι το 2019, καταφέραμε να μειώσουμε κατά 62% την ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε για την εμφιάλωση των προϊόντων μας. Πιο πρόσφατα, με επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε 200.000m3 νερό, ποσότητα που ισοδυναμεί με 60 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Και δεν σταματάμε εκεί: Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούμε είναι από 100% ανακυκλώσιμα υλικά. Από το 2010 μέχρι σήμερα μειώσαμε κατά σχεδόν 4.000 τόνους το πλαστικό που χρησιμοποιούμε στα μπουκάλια μας, ενώ ήδη από το 2018, εναποθέτουμε μηδενική ποσότητα αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην ξεχωριστή εκδήλωση του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ, και είναι ιδιαίτερη χαρά γιατί μία τοπική επιχείρηση με διεθνές σήμα παράγει, αναπτύσσεται, διαμορφώνει την τοπική οικονομία αλλά και την τοπική κοινωνία. Δίνει ευκαιρίες, απαντάει στο αύριο και τις προκλήσεις με έναν σύγχρονο τρόπο παραγωγής και υψηλή προστιθέμενη αξία για ένα από τα βασικά αγαθά, το νερό».

Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη χαρά που παρευρίσκομαι στην εκδήλωση ενημέρωσης για τις σχετικές με το νερό δραστηριότητες και πρωτοβουλίες της Nestlé με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.  Στο θέμα του υδάτινου πλούτου καθώς και στο θέμα των επενδύσεων της Nestlé για την αναβάθμιση της παραγωγής, οι οποίες επηρεάζουν θετικά όχι μόνο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, ο Δήμος είναι δίπλα στην εταιρεία. Η δημοτική αρχή, η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι βαδίζουμε μαζί, χέρι-χέρι».

 

Σχετικά με τη Nestlé

Η Nestlé είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ροφημάτων παγκοσμίως. Με παρουσία σε 189 χώρες σε όλο τον κόσμο και 328.000 εργαζομένους, ο Όμιλος δεσμεύεται σε έναν σκοπό: να ενισχύσει την ποιότητα ζωής και να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον. Η Nestlé προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών για τους ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους για κάθε στάδιο της ζωής τους. Οι περισσότερες από 2.000 μάρκες της περιλαμβάνουν από προϊόντα με παγκόσμια αναγνώριση όπως ο Nescafé ή η Nespresso μέχρι αγαπημένες τοπικές μάρκες, όπως ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος και το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή. Η στρατηγική για Διατροφή, Υγεία και Ευεξία οδηγεί την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Nestlé βρίσκονται στην ελβετική πόλη Vevey, όπου η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 150 χρόνια.

Στην Ελλάδα, η Nestlé έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια. Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας είναι η κυκλοφορία του «Γαλακτούχον Άλευρον Nestlé» το 1899, η «εφεύρεση» του Nescafé Frappé to 1957, η εξαγορά της Λουμίδης ΑΕ και του εργοστασίου καφέ στα Οινόφυτα το 1987.

Σήμερα ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 9 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, απασχολεί 800 μόνιμους εργαζομένους και το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από την εγχώρια παραγωγή. Επιπλέον, εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή στις ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως.

Στον τομέα της κοινωνικής υπευθυνότητας, η Nestlé Ελλάς ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς πυλώνες: την απασχόληση των νέων, τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και την υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με δωρεές προϊόντων. Έτσι, με την πρωτοβουλία για τη νεανική απασχόληση Nestlé needs YOUth δημιούργησε περισσότερες από 500 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους κάτω των 30 μέχρι το 2016 στην Ελλάδα και ανανέωσε τη δέσμευσή της για ακόμη 450 ευκαιρίες απασχόλησης μέχρι το 2020. Παράλληλα, με το πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης Παιδιά Όλο Υγεία έχει αγγίξει μέχρι σήμερα περισσότερους από 110.000 μαθητές, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει δωρίσει τρόφιμα αγοραστικής αξίας άνω των 2,5 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και περιφερειών όλης της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο Nestlé, επισκεφθείτε http://www.nestle.com.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Nestlé στην Ελλάδα, επισκεφθείτε το www.nestle.gr.

Για συμβουλές για τη διατροφή, την υγεία και την ευεξία όλης της οικογένειας, καθώς και το Πρόγραμμα Επιβράβευσης ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, επισκεφθείτε το www.nestlenoiazomai.gr.

Το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο της παραγωγής γεωργικών προϊόντων διατροφής. Αλλά, ενώ πολλά φρούτα και λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή νερού, η καλλιέργεια τους απαιτεί επίσης σημαντικές ποσότητες νερού. Χωρίς επαρκή, καλή ποιότητα και εύκολα προσβάσιμο νερό, η ευρωπαϊκή παραγωγή γεωργικών προϊόντων διατροφής θα μπορούσε να απειληθεί.

Κατά μέσο όρο, το 44% της συνολικής χρήσης νερού στην Ευρώπη αφορά τη γεωργία, φθάνοντας το 80% σε ορισμένες περιφέρειες. Με τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό και την αλλαγή του κλίματος αυξάνοντας τον κίνδυνο των δυσμενών κλιματικών συνθηκών, όπως η ξηρασία, η πίεση στους φυσικούς πόρους αυξάνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναπτύξει τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες στρατηγικές για την εξασφάλιση πιο βιώσιμης χρήσης του νερού.

Ευρωπαϊκά εργαλεία πολιτικής

Σύμφωνα με την τρέχουσα κοινή γεωργική πολιτική (ΚΓΠ), ο λεγόμενος μηχανισμός πολλαπλής συμμόρφωσης υποστηρίζει τη βιώσιμη χρήση του νερού. Αυτό γίνεται μέσω ενός συνόλου προτύπων σχετικά με την καλή γεωργική και περιβαλλοντική κατάσταση της γης, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τους γεωργούς που λαμβάνουν ενισχύσεις της ΚΓΠ. Πρότυπα περιλαμβάνουν την προστασία και διαχείριση του νερού μέσω της δημιουργίας προστατευτικών ταινιών κατά μήκος των υδάτινων οδών, των αδειών άρδευσης και προστασίας των υπόγειων υδάτων από τη ρύπανση.

Τα λεγόμενα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος συμβάλλουν επίσης στην ποιότητα των υδάτων στη γεωργία. Μέρος της στήριξης του εισοδήματος για τους αγρότες της ΕΕ, τα μέτρα υποστηρίζουν εκείνους που εφαρμόζουν πρακτικές που ωφελούν το περιβάλλον και το κλίμα. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία περιοχών οικολογικής εστίασης και μόνιμων λειμώνων, οι οποίες προστατεύουν τη βιοποικιλότητα περιορίζοντας τη χρήση φυτοφαρμάκων στις περιοχές αυτές.

Τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης της κοινής γεωργικής πολιτικής παίζουν επίσης ρόλο στην προώθηση της βιώσιμης χρήσης των υδάτων. Χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και διαχειρίζονται τα κράτη μέλη σε συνεργασία με την Επιτροπή, τα προγράμματα σχεδιάζονται γύρω από έξι προτεραιότητες. Ένας από αυτούς είναι η προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων. Υπάρχουν πολλά καλά παραδείγματα από ολόκληρη την ΕΕ για την καλή χρήση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την προστασία του νερού. Για παράδειγμα, μια εκπαιδευτική συνεδρία για τη διατήρηση μικρής κλίμακας νερού παρέχεται σε 150 άτομα στην περιοχή Łódź της Πολωνίας. Με την κλιματική αλλαγή να αυξάνει τον κίνδυνο ξηρασίας στην Πολωνία, ο δυνητικός αντίκτυπος στη γεωργία είναι σημαντικός. Το σχέδιο που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ σχεδιάστηκε για να παρέχει πρακτικές γνώσεις και μεθοδολογίες για τη διατήρηση του νερού.

Καινοτομία για τη βιωσιμότητα του νερού

Η έρευνα και η καινοτομία στον τομέα της ΕΕ συμβάλλουν επίσης στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της κατανάλωσης νερού. Μέσω κονδυλίων όπως το Horizon2020 , παρέχεται στήριξη σε έργα που καινοτομούν και χρησιμοποιούν γεωργία ακριβείας για τη βελτίωση της χρήσης του νερού.

Στην La Mancha της Ισπανίας, η υπερβολική χρήση των υδάτινων πόρων για την άρδευση αγροτικών εκτάσεων σχεδόν προκάλεσε την ξηρασία της λεκάνης υπόγειων υδάτων. Από τότε έχει δημιουργηθεί ένα έργο που προσφέρει εργαλεία υποστήριξης στους τοπικούς αγρότες. Ένα τέτοιο εργαλείο, για παράδειγμα, επιτρέπει στους αγρότες να εκτιμούν την κατανάλωση νερού των καλλιεργειών τους, ενώ ελέγχουν εάν συμμορφώνονται με την ποσότητα νερού που επιτρέπεται νόμιμα να χρησιμοποιηθούν για άρδευση. Ένα άλλο εργαλείο, γνωστό ως OPTIWINE , μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της ακριβούς ποσότητας νερού που εφαρμόζεται στους αμπελώνες, βελτιώνοντας την ποιότητα των σταφυλιών μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση νερού. Οι υπολογισμοί βασίζονται σε δορυφορικά δεδομένα και δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες καιρού, εγκατάστασης και εδάφους εγκατεστημένους στο έδαφος.

Υποστήριξη στο αγρόκτημα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει επίσης και άλλα μέσα για τη διασφάλιση της βιώσιμης χρήσης του νερού στο μέλλον. Έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για το νερό με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων και τη διάδοση των βέλτιστων πρακτικών στην ευρωπαϊκή γεωργία. Η ειδική ομάδα έχει ήδη περιγράψει τις κύριες απειλές για την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα των υδάτων στην ΕΕ και, σε συνεργασία με την υπηρεσία επιστήμης και γνώσης της Επιτροπής , έχει δημιουργήσει ένα κέντρο γνώσεων για το νερό και τη γεωργία. Ο κόμβος συνδέει και ενσωματώνει τις υπάρχουσες πηγές πληροφοριών ενώ παράγει νέες γνώσεις για κάθε πτυχή της χρήσης του νερού. Ο κόμβος είναι προσβάσιμος μέσω διαδικτυακής πύλης .

Επιπλέον, στο πλαίσιο των προτάσεων της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) για το 2021-2027, αναπτύσσεται ένα νέο εργαλείο που βοηθά τους γεωργούς να διαχειρίζονται τη χρήση των θρεπτικών ουσιών στην εκμετάλλευσή τους. Το εργαλείο για τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για τα θρεπτικά συστατικά (FaST) αποσκοπεί στη διευκόλυνση της βιώσιμης χρήσης λιπασμάτων για όλους τους αγρότες στην ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ψηφιοποίηση του γεωργικού τομέα. Το εργαλείο θα παράσχει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο διαχείρισης θρεπτικών ουσιών σε όλους τους αγρότες της ΕΕ. Η χρήση του θα αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη, όπως η μείωση της διαρροής θρεπτικών ουσιών στα υπόγεια ύδατα και στα ποτάμια.

Τι έπεται

Με την αυξανόμενη πίεση στη διαθεσιμότητα και την ποιότητα του νερού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να επενδύει στη βιώσιμη χρήση νερού στη γεωργία.

Στις νέες προτάσεις της ΚΓΠ , η Επιτροπή πρότεινε έναν νέο τρόπο συνεργασίας με τα κράτη μέλη για να εξασφαλίσει ότι η χρηματοδότηση στοχεύει εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο. Για παράδειγμα, μολονότι οι στόχοι για τη βιώσιμη χρήση του νερού θα μπορούσαν να καθοριστούν σε επίπεδο ΕΕ, ο τρόπος εκπλήρωσης των στόχων αυτών θα εναπόκειται σε κάθε εθνική αρχή να αποφασίσει με βάση τις δικές της ειδικές περιστάσεις. Στο πλαίσιο του ύδατος και της γεωργίας, αυτό θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της ΕΕ για την καλύτερη ανταπόκριση στις τοπικές ανάγκες.

Προκειμένου να επιτευχθούν πιο φιλόδοξα αποτελέσματα, η μελλοντική κοινή γεωργική πολιτική θα συνεχίσει επίσης να επενδύει και να ενθαρρύνει την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα. Με την εφαρμογή τεχνολογιών "έξυπνης άρδευσης" και μέσων διαχείρισης θρεπτικών ουσιών, η χρήση νερού βελτιώνεται ήδη.


Πηγή: e-ea.gr

Σελίδα 1 από 14

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία