Αγγελίες    Επικοινωνία

Σκληρή αντιπολίτευση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019

 

Σε καλό κλίµα και χωρίς αντεγκλήσεις συνεδρίασε το δηµοτικό συµβούλιο Μεσολογγίου προκειµένου να παρθούν αποφάσεις για θέµατα για τα οποία τρέχουν οι ηµεροµηνίες.

Καλό κλίµα δεν σήµαινε βέβαια ότι συµφώνησαν σε όλα, όµως διαφώνησαν πολιτισµένα. Εξάλλου οι κερδισµένοι ήταν χαρούµενοι και δεν είχαν λόγο πλέον να τα βάλουν µε την απερχόµενη δηµοτική αρχή, οι δε χαµένοι συνειδητοποίησαν ότι ο «κύβος ερρίφθη» και άρα δεν υπήρχε λόγος να τσακωθούν. Βέβαια ο κ. Καραπάνος «απείλησε» ότι...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Φέτος δεν έχει έκθεση…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019

 

«Πάει περίπατο» και φέτος η Αναπτυξιακή Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών. Καµία προετοιµασία µέχρι τώρα, πράγµα που σηµαίνει ότι οι εκλογές είχαν απορροφήσει την απερχόµενη δηµοτική αρχή και δεν είχε χρόνο για την διοργάνωση της Έκθεσης.

Από την πρώτη στιγµή η δηµοτική αρχή Καραπάνου δεν είχε πάρει και πολύ στα σοβαρά την Έκθεση, καθώς...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

 

Δεν τον άφησε να παραιτηθεί

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019

 

Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Λάµπρου Σταθόπουλου από την προεδρία του ΧΥΤΑ ο δήµαρχος Ν. Καραπάνος, λέγοντας ότι πρέπει να παραµείνει στην θέση του µέχρι 31 Αυγούστου.

«Αν ήταν έτσι τότε να παραιτούµασταν όλοι µας και να µην υπάρχει άνθρωπος να διοικεί το δήµο», είπε χαρακτηριστικά για να πείσει και τους υπολοίπους να συµφωνήσουν µε την πρότασή του, αφού ο κ. Σταθόπουλος µετά από τόσο καιρό που βρίσκεται σε αυτή τη θέση γνωρίζει πολύ καλά τα θέµατα του ΧΥΤΑ. Όπως είπε και άλλοι θα ήθελαν να...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες – συμπολίτισσές μας για τα τελευταία “έργα και ημέρες” του απερχόμενου “Αυτοκράτορα” και πρώην Δημάρχου κ. Καραπάνου:

  • Άκυρη η συμπληρωματική σύμβαση – κατ’ εκτίμηση τουλάχιστον 180.000 ευρώ – για το έργο των ασφαλτοστρώσεων απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο, που παρότι ήταν γνωστή, η απερχόμενη δημοτική αρχή την έφερε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16-7-2019! Για να δούμε τώρα ποιος θα χορέψει το χορό του Ζαλόγγου…
  • Αμφίβολη η νομιμότητα παράτασης του έργου διάνοιξης του διαύλου και της ανατολικής Κλείσοβας που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθότι μένει να αποδειχθεί η απρόβλεπτη ανάγκη.
  • Εξώδικο(!) του κ. Καραπάνου προς την ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. να πάρει τυχόν καθυστερούμενες αμοιβές του! Τόσο καλά… τόσο ανθηρά τρισμέγιστε Τιτάνα…
  • Απουσίαζε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων των ΑΛΥΚΩΝ Α.Ε. που έγινε στο Μεσολόγγι στις 17/7/2019, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη ήταν και τα μερίσματα που θα λάβει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου από την εταιρεία. Η επόμενη ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2020… Τα συμπεράσματα δικά σας.
  • Επιτέλους έλεγχος από το 2017 και μετά από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων!
  • Παράλυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στα όρια της χρεοκοπίας.
  • Απροσδιόριστα “φέσια” στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου…

Γαία πυρί μιχθήτω! Με τις υγείες μας και στο “καλό” να πάτε!

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Διαφοροποίηση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Διακριτικά και µε χαµηλούς τόνους κινούνται δύο εκ των νέων δηµοτικών συµβούλων του Ν. Καραπάνου που πληροφορίες λένε πως προτίθενται να διαφοροποιηθούν.

Αρχή θα γίνει, κατά πως λένε οι ίδιες πληροφορίες, από την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του δηµοτικού συµβουλίου όπου προτίθενται να στηρίξουν την πρόταση του Κώστα Λύρου. Στη συνέχεια πρόθεσή τους είναι να αποστασιοποιηθούν από νοοτροπίες...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Έχασε πολλές ψήφους

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Πλήγµα για τον Σπήλιο Λιβανό ήταν ο χειρισµός του στην υπόθεση των δηµοτικών εκλογών, αλλά και όσα είπε στην οµιλία του στην Αθήνα απευθυνόµενος σε Λύρο και Καραπάνο.

Ο νέος δήµαρχος εξεµάνη που ο βουλευτής του ζήτησε να συνεργαστεί µε τον απερχόµενο δήµαρχο Ν. Καραπάνο θεωρώντας πως έτσι του δίνει... άφεση αµαρτιών για τα όσα έγιναν στην θητεία του. Μάλιστα προέβη άµεσα και σε σχετική ανακοίνωση ενώ τα είπε και κατ΄ ιδίαν µετά την εκδήλωση στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο Σπ. Λιβανός υποστηρίζει πως πρότεινε µια θεσµική συνεργασία για το καλό του δήµου ανάµεσα σε δύο ανθρώπους που είναι και στελέχη του κόµµατός του.

Οι σχέσεις ψυχράθηκαν πολύ πριν τις εθνικές εκλογές µε αποτέλεσµα ο κ. Λύρος να βγει ανοιχτά υπέρ του Κ. Καραγκούνη παρευρισκόµενος στις εκδηλώσεις και σε τραπέζια µαζί του. Από την άλλη ο Ν. Καραπάνος υποστήριζε ανοιχτά τον Σπ. Λιβανό περιοδεύοντας ενίοτε µαζί του όπως στον Μύτικα, ενώ φήµες έλεγαν πως περίµενε θέση εάν ο κ. Λιβανός έβγαινε βουλευτής.

Ο Μεσολογγίτης βουλευτής έχασε απ’ αυτό τον χειρισµό πολλές ψήφους στην έδρα του.

Χ.Ο.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 158

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία