Αγγελίες    Επικοινωνία

Στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις «120 δόσεις» τοποθετήθηκε η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.

Η βουλευτής άσκησε κριτική στη ρητορεία περί «success story» των κομμάτων την ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που χρεοκόπησαν τη χώρα ,αναφερόμενη στην κατά 25 % μείωση του ΑΕΠ , στην αύξηση στο 28% της ανεργίας ,στα κατεστραμμένα ασφαλιστικά ταμεία ,στην άγρια υποστελέχωση στους τομείς της υγείας και της παιδείας ,καθώς και στην αδυναμία να υπάρχει οποιαδήποτε προοπτική .

Υπεραμύνθηκε της προσπάθειας της κυβέρνησης να ανατάξει συνολικά τη χώρα και να βγει από το καθεστώς χρεοκοπίας ,να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, να υπάρξει δημοσιονομική ισορροπία και ρύθμιση του χρέους ,καθώς και προστασία της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων με ταυτόχρονη ανάκαμψη της παραγωγής.

Επεσήμανε, ότι το πρόβλημα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ είναι η επιχείρηση διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός, ότι γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα συσπειρώνονται ευρύτερες δυνάμεις και δημιουργούνται νέες πολιτικές συμμαχίες.

Τέλος, η κα Τριανταφύλλου σχολιάζοντας την εξωτερική πολιτική και τη συμπεριφορά της Τουρκίας τόνισε, ότι χρειαζόμαστε συμμαχίες σε βορρά και νότο καθώς και διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και κυρώσεων απέναντι στη γειτονική χώρα.

Το γραφείο τύπου

 

Οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, κάνουν γνωστό ότι υπεγράφη από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η νέα σύμβαση παραχώρησης για τη Μαρίνα Μεσολογγίου, επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα και ανοίγοντας τον δρόμο για την αναπτυξιακή αξιοποίηση της προς όφελος της πόλης και της περιοχής.

Στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» τοποθετήθηκε η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.

Στην τοποθέτησή της, άσκησε κριτική στον τρόπο που χειρίζονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα ζητήματα της τριτοβάθμιας παιδείας με γνώμονα τη μικροπολιτική και τα πελατειακά συμφέροντα ,ενώ ,κατακεραύνωσε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» ,που σε μια νύχτα διαμέλισε ιδρύματα, όπως το ΤΕΙ Μεσολογγίου χωρίς κριτήρια και χωρίς σχέδιο.

Για τις προτεινόμενες αλλαγές και την ίδρυση Γεωπονικής σχολής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας τόνισε ,πως γίνεται μια προσπάθεια να ιδρυθούν ισχυρά περιφερειακά πανεπιστήμια ,τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με τις ανάγκες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκάστοτε περιοχής ,ώστε, να μείνει ο νέος κόσμος στον τόπο του και να εργαστεί για την αναβάθμιση της παραγωγής.

Τέλος, η κυρία Τριανταφύλλου πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε τα τμήματα ,που ιδρύονται να μην είναι «άδεια πουκάμισα», αλλά να πραγματοποιηθούν όλες εκείνες οι νομοθετικές και πρακτικές διαδικασίες ,ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση και λειτουργία.

Σε μια πολυπληθή και με παλμό ανοιχτή εκδήλωση στο HOTEL AMVRAKIA, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» και υποψήφιος δήμαρχος Μάρκος Βασίλας, παρουσίασε σε σήμερα το βράδυ Κυριακή 14 Απριλίου 2019, τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς Συμβούλους.
Ο κ. Βασίλας ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και τον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσει, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο ο δήμος να αποκτήσει συνοχή, είναι αναγκαίο να έρθει μια δημοτική αρχή που θα αλλάξει νοοτροπία, θα αλλάξει τρόπο λειτουργιάς , που θα αλλάξει τις σχέσεις του δήμου με τον πολίτη, που θα είναι ανοιχτή στην κοινωνία και που θα έχει ο πολίτης ένα συνεργατικό δήμο. Σε αυτές τις εκλογές θα απαντήσουμε όλοι αν θα μείνουμε στάσιμοι ή θα αρχίσουμε από τον Σεπτέμβρη να αλλάξουμε το δήμο;

Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε και να κάνουμε ένα δήμο ένα δήμο με κέντρο τον άνθρωπο, τόνισε ο κ. Βασίλας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας κ. Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένος.

Σε αυτή τη φάση, ανακοινώθηκαν 29 ονόματα.
Αναλυτικά, οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Αρμύρας Απόστολος
Αρσένης Παναγιώτης
Βελαώρας Γεώργιος
Γιαννέλος Κώστας
Ζάγκας Κώστας
Γκαναβίας Παντελής
Κακαρούνας Παναγιώτης
Καρακώστα Βασιλική
Λιάτσος Γεώργιος
Μαλτέζος  Χρήστος
Μυλωνάς Ανδρέας
Μολώνη Κατερίνα
Μολώνης Γεώργιος
Μπαλάσκα Εύη
Μπουρομήτρου Δήμητρα
Μηλιώνη Βάσω
Οικονόμου Θωμάς
Νταρλαγιάννη Αναστασία
Παππάς Κώστας
Πλακίδα Ιωάννα
Ρεγκούτας Ανδρέας
Σουλιώτης Κώστας
Στρακαντούνας Δημήτριος
Τσεκούρα Παρθενία
Τσόγκας Γεώργιος
Τσούκας Βαγγέλης
Φώτη Άντα
Φακίτσα Κωνσταντίνα
Φούκας Δημήτριος

Πηγή: maistros.gr

Αναρωτιέται ο συμπατριώτης μας Σπήλιος Λιβανός τέως βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές αν, οι δύο βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ (Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου),  καταδικάζουμε  την ενέργεια των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, να προωθήσουν τροπολογία, που προκρίνει και προωθεί την εξωτερική σύγκλιση.

Πριν μιλήσουμε για το θέμα της εξωτερικής σύγκλισης, ενός από τα δύο σημαντικότερα θέματα της «νέας ΚΑΠ» (το άλλο είναι ο προϋπολογισμός), ας πούμε αυτό  που γνωρίζει ήδη ο Σπήλιος Λιβανος: κανένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δε  συνυπογράφει την εν λόγω τροπολογία και ούτε άλλωστε θα ήταν δυνατόν από τη στιγμή, που η Ελλάδα έχει ταχθεί απέναντι σε μια τέτοια πρόταση και προοπτική.

Πράγματι στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχουν φωνές που θέτουν το ζήτημα της εξωτερικής σύγκλισης ad hoc για όλα τα κράτη μέλη. Δηλαδή ζητούν να υπάρξει ενιαία τιμή - επιδότηση για όλη την Ε.Ε. .

Γνωρίζουμε ωστόσο ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα.

Γνωρίζουμε ότι η όποια μείωση του ποσού της στρεμματικής ενίσχυσης θα απειλήσει με εξαφάνιση τους μικροκαλλιεργητές. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτάσσεται σθεναρά σε αυτό με επιχειρήματα: υποστηρίζει ότι η κατανομή των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ στα κράτη μέλη δεν πρέπει να χορηγείται με μοναδικό κριτήριο ή να εξετάζεται με μοναδικό κριτήριο την τιμή που απολαμβάνει ανά εκτάριο ο παραγωγός. Θα πρέπει να υπάρχουν μια σειρά από άλλα κριτήρια όπως το μέγεθος των γεωργικών   εκμεταλλεύσεων (δηλαδή ο μικρός κλήρος για την χώρα μας) η βιωσιμότητα τους, ο μεγάλος αριθμός των δικαιούχων, τα είδη των καλλιεργειών κ.α.

Η Ελλάδα προωθεί τις θέσεις αυτές και μέσα από σημαντικές συμμαχίες με μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες. Είναι σημαντικό ότι έχουν παρθεί ευνοϊκές αποφάσεις για την Ελλάδα σε παλιότερα συμβούλια Υπουργών Γεωργίας που αποτελούν σημαντικές νίκες για τις θέσεις της χώρας. Είναι μέγιστης σημασίας οι συσχετισμοί που θα βγουν από τις επόμενες εκλογές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενισχυθούν νεοφιλελεύθερα και εθνικιστικά κόμματα που απαιτούν μείωση του προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ αλλά και πρόκριση της εξωτερικής σύγκλισης.

Τον προτρέπουμε να κοινοποιήσει το κείμενο της εν λόγω τροπολογίας με τις υπογραφές των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδοντας μας. Διαφορετικά, δυστυχώς, υλοποιεί απαρέγκλιτα την πάγια τακτική της Ν.Δ.  προβάλλοντας fake newς.

Τον προτρέπουμε να αναρωτηθεί για τις πολιτικές που οδήγησαν με συνέπεια στην παραγωγική αποσάθρωση και τη μείωση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας μας και που υπηρετήθηκαν από το κόμμα του.

Όταν στην Ν.Δ. μιλούν για ορθολογισμό και νοικοκύρεμα των οικονομικών θα πρέπει, να απαντήσουν, γιατί παρέδωσαν 3 δις. ευρώ πρόστιμα και καταλογισμούς το 2015 στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί αδυνατούσαν να υλοποιήσουν την έγκαιρη και σωστή πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων;

Από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξοφληθήκαν ποσά από προγράμματα και επιδοτήσεις από το 2008 και έχει διασφαλιστεί πλέον ότι οι παραγωγοί παίρνουν τα χρήματά τους έγκαιρα, προγραμματισμένα και χωρίς πρόστιμα και καταλογισμούς. Επιπλέον προωθήθηκαν σημαντικές αλλαγές, όπως η κάρτα του αγρότη, η ρύθμιση οφειλών, η φορολογική ελάφρυνση για τη μέγιστη πλειοψηφία  των αγροτών με την θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, η ενίσχυση των συλλογικών μορφών επαγγελματικής οργάνωσης με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, η κατοχύρωση της ελάχιστης εθνικής σύνταξης και πολλά άλλα.

Κρατούμε  για το τέλος την προσπάθεια, που έγινε και εξακολουθεί να γίνεται για την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού αλλά και τη συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου παραγωγής και στην Αιτωλοακαρνανία με την ένταξη στο ΠΑΑ όλων των νέων αγροτών και των επιλαχόντων.

Χρειάζονται σίγουρα πολλά ακόμα να γίνουν.

Η Αιτωλοακαρνανία έχει ένα σημαντικό πρωτογενή τομέα και έχουμε χρέος να τον ενισχύσουμε και να τον επεκτείνουμε. Χρειάζεται όμως σοβαρός διάλογος για αυτό μακριά από κάθε μικροπολιτική προσέγγιση.

Εξ’ άλλου «Ούκ εξάγουσιν καρπόν οι ψευδείς λόγοι» .

 

Μαρία Τριανταφύλλου
Γιώργος Βαρεμένος
Το γραφείο τύπου

Τον υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη αλλά και τον προκάτοχό του Ευάγγελο Αποστόλου, ευχαρίστησε δημόσια η βουλευτής κ. Μαρία Τριανταφύλλου για την ανταπόκρισή τους στην ανάγκη έκδοσης δεύτερης πρόσκλησης για την βιολογική κτηνοτροφία, για κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών, που κρίθηκαν επιλαχόντες του μέτρου 11 του ΠΑΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με την βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι για την έκδοση δεύτερης πρόσκλησης και αναμένεται, αφού λυθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η έκδοσή της, τις επόμενες μέρες.

Πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί κτηνοτρόφοι ορεινών περιοχών του νομού μας, και όχι μόνο, που τηρούσαν τον κανονισμό περί βιολογικού τρόπου παραγωγής πάνω από πέντε και έξι χρόνια, είχαν κριθεί ως επιλαχόντες, του μέτρου 11 του ΠΑΑ 2014-2020. Σε αυτές τις περιοχές όμως, παρότι δεν παράγουν βιολογικές ζωοτροφές (λόγω γεωμορφολογίας – ορεινά- δεν υπάρχουν πολλές εκτάσεις βοσκήσιμες κ.λπ.) τα προηγούμενα χρόνια παράγονταν σχεδόν αποκλειστικά βιολογικό κρέας.

Έτσι, η έκδοση δεύτερης πρόσκλησης αναμένεται να ενισχύει τις προσπάθειες για την συνέχιση της ποιοτικής βιολογικής παραγωγής και στα ορεινά του νομού μας.

Η κυρία Τριαντάφυλλου, εν όψει της θετικής αυτής εξέλιξης για την βιολογική κτηνοτροφία, ανέφερε:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποδεικνύει με πράξεις, πως συνεχίζει ακούραστα να αναζητά λύσεις που ενισχύουν την θέληση των κτηνοτρόφων να μείνουν στον τόπο τους και να αγωνιστούν για την περιφερειακή ανασυγκρότησης της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω την σημερινή αλλά και την προηγούμενη ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. για την ανταπόκρισή της και την αταλάντευτη επιμονή της».

Το γραφείο τύπου

 

Σελίδα 1 από 31

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία