Αγγελίες    Επικοινωνία

Στην κατάρτιση προσωρινού πίνακα κατάταξης για τα επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στο καθεστώς ενισχύσεων «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ – Β΄ Κύκλος» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, προχώρησε η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εξετάστηκαν συνολικά 13 επενδυτικά σχέδια, από τα οποία εγκρίθηκαν τα 11, συνολικού ενισχυόμενου κόστους 7,5 εκατ. ευρώ και συνολικής επιχορήγησης 4,1 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα αποτελέσματα αξιολόγησης, ο προσωρινός πίνακας κατάταξης αναρτήθηκε στις 26 Ιουλίου 2019, στην ιστοσελίδα https://www.ependyseis.gr/anaptyxiakos/default.htm.

Οι επενδυτές έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων κατά του προσωρινού πίνακα κατάταξης, και θα ακολουθήσει η έκδοση του οριστικού πίνακα των προς υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων.

Για την ανάπτυξη νέας γραμμής γυψοσανίδας, επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία παραγωγής συστημάτων δόμησης και υλικών μόνωσης Knauf στην περιοχή Στάνου Αμφιλοχίας, ενημερώθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα. Στηρίζει όσους επιχειρούν σε δύσκολους καιρούς. Δίνουμε έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι μόνον έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Το γεγονός ότι ένας όμιλος επιλέγει τη Δυτική Ελλάδα για μια μεγάλης κλίμακας επένδυση αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες μας φέρνουν αποτελέσματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Κατσιφάρας ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Εργοστασίου Knauf Στυλιανό Κουκαριώτη στους χώρους του συγκροτήματος, το οποίο εκτείνεται σε 130 στρέμματα γης, εκ των οποίων 28 στρέμματα είναι κτιριακή κάλυψη. Στον ίδιο περίπου γεωγραφικό χώρο λειτουργεί και λατομείο γύψου (180 στρέμματα) της επιχείρησης. Η νέα επένδυση που υλοποιείται εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Μάιο του 2020 και θα εξασφαλίσει επάρκεια σε γύψο για 45 περίπου χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε επίσης από τον Τεχνικό Διευθυντή - Υπεύθυνο Υγείας και Ασφάλειας της Knauf Γεώργιο Μολώνη για το Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού που λειτουργεί στην Αμφιλοχία από το 1993, από το οποίο έχουν περάσει μέχρι σήμερα πάνω από 9.000 άτομα. Σε αυτό πραγματοποιούνται τουλάχιστον 20 σεμινάρια το χρόνο στα οποία συμμετέχει το προσωπικό του Ομίλου ακόμη και από την Αφρική.

Η εταιρεία Knauf, με τζίρο παγκοσμίως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και 30.000 εργαζόμενους, διευρύνει το παραγωγικό της αντικείμενο στην Ελλάδα, όπου ο αριθμός των εργαζομένων της φτάνει τους 170, εκ των οποίων οι 100 στο εργοστάσιο της Αμφιλοχίας.

Επιπλέον, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα IS0 9000 και παρουσιάζει έντονη επενδυτική και εξαγωγική δραστηριότητα. Κατέχει δε ηγετική θέση στην παραγωγή συστημάτων δόμησης με γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδες, έτοιμων σοβάδων, υλικών μονώσεων, υλικών αρμολόγησης και επεξεργασίας επιφανειών.

Κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο της Knauf τον Περιφερειάρχη συνόδευαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Τάκης Κοκκινοβασίλης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Βασιλική Γαλούνη.

Σ’ επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, με ίδια κεφάλαια, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την Άνοιξη του 2019 προχωρά η εταιρεία παραγωγής συστημάτων δόμησης και υλικών μόνωσης Knauf στο εργοστάσιο της στην περιοχή Στάνου Αμφιλοχίας.

Σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2019 στελέχη της εταιρείας, μ’ επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Knauf στην Ελλάδα Δημήτριο Δοντά, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και τον ενημέρωσαν για την νέα γραμμή παραγωγής που δημιουργείται στο εργοστάσιο της Αμφιλοχίας, με την προμήθεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού και συνολική επένδυση 30 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι μια εξέλιξη που, πέραν όλων των άλλων, δείχνει ότι βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα και αλλάζουν τα δεδομένα. Οι συνθήκες, πλέον, είναι ώριμες για την επάνοδο μεγάλης κλίμακας επενδύσεων στην Δυτική Ελλάδα», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θέτει σταθερά στον πυρήνα της πολιτικής της την αναθέρμανση της υγιούς επιχειρηματικότητας ως συνθήκη αναγκαία για την τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας. Αυτή η πολιτική βαθμιαία φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα».

Η εταιρεία Knauf, με τζίρο παγκοσμίως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και 30.000 εργαζόμενους, διευρύνει το παραγωγικό της αντικείμενο στην Ελλάδα, όπου ο αριθμός των εργαζομένων της φτάνει τους 170, εκ των οποίων οι 100 στο εργοστάσιο της Αμφιλοχίας.

Επιπλέον, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα IS0 9000 και παρουσιάζει έντονη επενδυτική και εξαγωγική δραστηριότητα. Κατέχει δε ηγετική θέση στην παραγωγή συστημάτων δόμησης με γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδες, έτοιμων σοβάδων, υλικών μονώσεων, υλικών αρμολόγησης και επεξεργασίας επιφανειών.

«Η νέα γραμμή παραγωγής και η νέα επένδυση στο σύνολο της εκπέμπει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επιχειρηματικότητα στην Δυτική Ελλάδα και αποτελεί ένα καλό παράδειγμα», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας που μετείχε στη συνάντηση.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της Knauf Παναγιώτης Τσαντήλας, ο Διευθυντής του Εργοστασίου Αμφιλοχίας Στέλιος Κουκαριώτης και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Νικόλαος Κοτσώνης.

Εξελίξεις σε µεγάλη επένδυση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 15/11/2018

 

Ήγγικεν η ώρα των καλών νέων σε µια επένδυση που µπορεί να αλλάξει την πορεία µιας ολόκληρης πόλης;

Οι πληροφορίες µας από ανθρώπους οι οποίοι έχουν δώσει πολύ χρόνο σε αυτή την υπόθεση, µιλούν για θετικές εξελίξεις οι οποίες θα ανακοινωθούν το αµέσως επόµενο διάστηµα...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

    

«Η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας είναι κομβικής σημασίας προϋποθέσεις για την αναθέρμανση της Οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων ευκαιριών».

Αυτό επισημαίνει σ’ επιστολή που έστειλε σήμερα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρεται σε βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 ώστε αφενός να διευκολυνθεί η ταχύτερη υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που έχουν ήδη αξιολογηθεί και αφετέρου να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων και άρα και τα οφέλη από την εφαρμογή του νόμου.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπως γνωρίζετε, θέτει ψηλά στις προτεραιότητες της πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση του παραγωγικού ιστού και της υγιούς επιχειρηματικότητας, με όρους διαφάνειας, δικαιοσύνης και ασφαλώς ανταπόδοσης των οφελών στο κοινωνικό σύνολο», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υπεβλήθησαν στον πρώτο κύκλο της προκήρυξης του νόμου 4399/2016, ενώ έχουν εκδοθεί και οι αντίστοιχες αποφάσεις υπαγωγής. Επίσης, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων που υπεβλήθησαν στον δεύτερο κύκλο».

Σε άλλο σημείο της επιστολής ο κ. Κατσιφάρας υπογραμμίζει ότι «με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες και την ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, επιδίωξη που πρακτικά μεταφράζεται σε νέες θέσεις εργασίας στη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί στοίχημα για εμάς η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των καθεστώτων του ν. 4399/2016 να ολοκληρώνεται χωρίς χρονοτριβή».

Ο κ. Κατσιφάρας, σε ό,τι αφορά, στις προτεινόμενες βελτιώσεις του νόμου αναφέρει:

«Μπορούν να γίνουν βελτιώσεις που θα πολλαπλασιάσουν τους δικαιούχους του και άρα και τα οφέλη απ’ την εφαρμογή του. Όπως, η νομοθετική πράξη για συγχώνευση των πρώτων δόσεων χρηματοδότησης σε μια που ν’ αντιστοιχεί στο 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης, που δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Μια νομοθετική παρέμβαση σας που λειτουργεί υπέρ της ταχύτερης ολοκλήρωσης των επενδύσεων.

Ακόμα, η τροποποίηση του άρθρου 76, ώστε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο νόμο 3299/2004 και έχουν τις προϋποθέσεις παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης των επενδύσεων τους  μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, να μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες, έκδοση των αντίστοιχων παραστατικών και πραγματοποίηση των λοιπών αναγκών τους, εντός έξι μηνών από την ημερομηνία ψήφισης της τροποποίησης στη Βουλή. Απέχουμε μόλις 70 μέρες από την ημερομηνία αυτή και η σχετική πράξη δεν έχει ακόμα εκδοθεί».

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας υπογραμμίζει: «Η δημιουργία περιβάλλοντος στήριξης κάθε επενδυτικής πρωτοβουλίας που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και εξομάλυνσης των συνεπειών που η κρίση δημιούργησε, είναι διέξοδος και αναγκαία συνθήκη για την αποκλιμάκωση της ανεργίας και την αξιοποίηση της παραγωγικής μας δυναμικής. Θεωρώντας ότι οι παρατηρήσεις αυτές υπηρετούν και τον στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση σας».

            

 

 

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι δημοσιεύθηκε η 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων (Μέτρο 4.2) του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014 – 2020» και συγκεκριμένα η Δράση 4.2.1: «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν). Αναμένονται εντός των επόμενων ημερών και οι προσκλήσεις για τις Δράσεις 4.2.2. και 4.2.3.

Επιλέξιμες Δραστηριότητες – Κλάδοι

Η αίτηση στήριξης θα αφορά σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους:

α) Κρέας – πουλερικά – κουνέλια

β) Γάλα

γ) Αυγά

δ) Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα

ε) Ζωοτροφές

στ) Δημητριακά

ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων)

η) Οίνος

θ) Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί

ι) Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων)

ια) Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά

ιβ) Σπόροι & Πολλαπλασιαστικό Υλικό

ιγ) Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες)

Στο πλαίσιο της Δράσης είναι επιλέξιμες προς στήριξη δραστηριότητες ίδρυσης και εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδας όπως και δραστηριότητες συγχώνευσης μονάδων υπό τις εξής προϋποθέσεις/εξαιρέσεις:

α) Η αίτηση στήριξης αφορά παραγωγή προϊόντων εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης με αξιοποίηση πρώτης ύλης εντός του Παραρτήματος Ι της ΣΛΕΕ.

β) Δεν είναι επιλέξιμη η ίδρυση ελαιοτριβείων.

γ) Η ίδρυση σφαγείου είναι επιλέξιμη μόνο σε νησιωτικές περιοχές και ετήσια δυναμικότητα μέχρι 400 τόνους κρέατος.

δ) Η ίδρυση σφαγείων πουλερικών είναι επιλέξιμη μόνο σε ορεινές ή νησιωτικές περιοχές.

ε) Ως εκσυγχρονισμός μονάδας νοείται η αντικατάσταση ή/και η συμπλήρωση μηχανολογικού εξοπλισμού όπως η επέκταση δυναμικότητας (εφόσον καλύπτεται από τις απαραίτητες κάθε φορά αδειοδοτήσεις) ενεργών και ανενεργών μονάδων. Κατ’εξαίρεση όσον αφορά στην περίπτωση μονάδων ελαιοτριβείων που έχουν παύσει τη λειτουργία τους, αυτές μπορούν να προβούν σε εκσυγχρονισμό στο πλαίσιο της παρούσας δράσης και να επαναλειτουργήσουν με την ίδια δραστηριότητα και δυναμικότητα.

στ) Στην περίπτωση εκσυγχρονισμού χωρίς αύξηση δυναμικότητας άνω του 20%, μονάδων παραγωγής ανόργανων συμπληρωματικών ζωοτροφών για επιχειρήσεις, οι μονάδες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένες / εγκεκριμένες σύμφωνα με την 340668/ 26-11-2008 (ΦΕΚ 2422 Β’) ΚΥΑ.

ζ) Οι μετεγκαταστάσεις και οι συγχωνεύσεις μονάδων συνοδεύονται απαραίτητα και από εκσυγχρονισμό αυτών.

 

Επιλέξιμες δαπάνες

Οι επιλέξιμες δαπάνες της δράσης 4.2.1 αφορούν στις εξής κατηγορίες:

α) Κατασκευή ή βελτίωση κτηριακών υποδομών, απόκτηση ή βελτίωση της ακίνητης περιουσίας, όπου οι εκτάσεις γης είναι επιλέξιμες μόνον όταν δεν υπερβαίνουν το 10% του συνολικού κόστους της επένδυσης. Για τις εγκαταλελειμμένες και πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν κτήρια, το όριο αυτό αυξάνεται στο 15 %.

β) Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της μονάδας.

γ) Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί την λειτουργία της μονάδας.

δ) Αγορά καινούργιων οχημάτων και συγκεκριμένα:

  1. Οχημάτων μεταφοράς προϊόντων ειδικού τύπου τα οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, θεωρούνται απαραίτητα για την λειτουργία της επένδυσης προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα και η υγιεινή του προϊόντος
  2. Μέσων εσωτερικής μεταφοράς που καλύπτουν τις ανάγκες της επένδυσης (όπως περονοφόρα, ανυψωτικά).

ε) Απόκτηση πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας από αρμόδιους οργανισμούς (όπως ISO, HACCP, BRC GlobalStandards, IFS FoodStandard, GLOBALG.A.P. κλπ)

στ) Δαπάνες εξοπλισμού επιχείρησης (όπως αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών μηχανημάτων, φωτοτυπικών, συστημάτων ασφαλείας εγκαταστάσεων, συστημάτων πυροσβεστικής προστασίας εγκαταστάσεων).

ζ) Γενικές δαπάνες συνδεόμενες με τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της μονάδας, όπως αμοιβές αρχιτεκτόνων, μηχανικών και συμβούλων, αμοιβές για συμβουλές σχετικά με την περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για μελέτες σκοπιμότητας.

η) Άυλες δαπάνες όπως απόκτηση ή ανάπτυξη λογισμικού και αποκτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αδειών, δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, εμπορικών σημάτων, δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, σήμανση).

Προϋπολογισμός

Ο αιτούμενος προϋπολογισμός μπορεί να είναι από 600.000,00 € έως 5.000.000,00 €.

Η δημόσια Ενίσχυση της 1ης πρόσκλησης ανέρχεται σε 120.000.000€ (εκατόν είκοσι εκατομμύρια ευρώ) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ποσοστά Ενίσχυσης

Η ένταση ενίσχυσης για την δράση 4.2.1 ανέρχεται έως 75% του αιτούμενου προϋπολογισμού ανάλογα με την κατηγοριοποίηση των Περιφερειών ως εξής:

Δυτική Ελλάδα 50% 

Τα ποσοστά που αντιστοιχούν στην παραπάνω κατηγοριοποίηση των Περιφερειών προσαυξάνονται άπαξ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, υπό τον όρο ότι η ανώτατη συνδυασμένη στήριξη δεν υπερβαίνει το 90%, στην περίπτωση δράσεων που συνδέονται με συγχωνεύσεις οργανώσεων παραγωγών στο πλαίσιο της δράσης 4.2.1. Οι συγχωνεύσεις οργανώσεων παραγωγών που επιθυμούν να ενισχυθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης και παράλληλα έχουν ενισχυθεί από άλλο πρόγραμμα ως συγχώνευση οργάνωσης παραγωγών, προσκομίζουν σχετική απόφαση με το ποσοστό χρηματοδότησής τους, προκειμένου να υπολογιστεί ορθά το ποσοστό χρηματοδότησης που θα λάβουν από το ΕΓΤΑΑ.

Διάρκεια Υποβολών

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας στο ΠΣΚΕ ξεκινά την 16η Μαΐου 2017 και λήγει την 18η Αυγούστου 2017 και ώρα 15:00.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης / προκήρυξης βρίσκεται αναρτημένο στο διαδικτυακό τόπο www.epimetol.gr   

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr και να αποστείλουν τα ερωτήματά τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για ζητήματα που αφορούν τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος ΠΣΚΕ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία