Αγγελίες    Επικοινωνία

Κοµµατική δίωξη;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 22/06/2017

 

Ως «µεθοδευµένη ενέργεια» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Οµοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να αποµακρύνει τον διευθυντή των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Νιοχωρίτη Αντώνη Ζήκο που υπηρετούσε 3,5 χρόνια σε αυτή την θέση.

Είναι η πρώτη φορά που µε υπουργική απόφαση γίνεται αποµάκρυνση διευθυντή σωφρονιστικού καταστήµατος, καθώς την απόφαση την έχουν τα υπηρεσιακά συµβούλια που συνεδριάζουν στο τέλος της κάθε χρονιάς...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ως «μεθοδευμένη ενέργεια» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να απομακρύνει τον διευθυντή των φυλακών του Αγίου Στεφάνου, Αντώνη Ζήκο.

Είναι η πρώτη φορά που με υπουργική απόφαση γίνεται απομάκρυνση διευθυντή σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς την απόφαση την έχουν τα υπηρεσιακά συμβούλια που συνεδριάζουν στο τέλος της κάθε χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του κ. Ζήκου αναμένεται να τοποθετηθεί ο Χάρης Ζανίδης. Εκτός όμως από τον κ. Ζήκο, απομακρύνθηκε από την θέση του αρχιφύλακα της φυλακής ο Κλεάνθης Χαραλαμπόπουλος.

Η απομάκρυνση του κ. Ζήκου προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, δεδομένου ότι επί των ημερών του είχαν γίνει ουσιαστικά βήματα για την αναβάθμιση της φυλακής. Μεταξύ αυτών είχε τοποθετηθεί γιατρός για τους κρατούμενους, είχε λειτουργήσει το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ενώ είχε εφαρμοστεί και εσωτερικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ για τους κρατούμενους.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων τονίζει: «Λυπόμαστε για την κατάντια μερικών και ανησυχούμε για το πού οδηγούν τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τον κύριο υπουργό με τις εισηγήσεις τους. Ο ίδιος ο κύριος υπουργός μάς είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση μαζί του. Θεωρούμε άκομψο λοιπόν ενόψει αυτής της συνάντησης να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια - κινητοποίηση. Αφήνοντας ανοιχτό το θέμα μέχρι το ραντεβού με τον κύριο υπουργό, στηρίζουμε τον διευθυντή της Πάτρας Αντώνη Ζήκο. Θεωρούμε μεθοδευμένο τον τρόπο συμπεριφοράς προς αυτόν».

Πηγή: pelop.gr

 

Ο Αντώνης Ζήκος είναι υπεύθυνος των Ακαδημιών της Θύελλας Πατρών και συνδυάζει άριστα την προπονητική και το χόμπι με τη βαριά θέση που κατέχει στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών.

Ο Αντώνης Ζήκος κάνει εξαιρετική δουλειά ως υπεύθυνος των υποδομών της Θύελλας Πατρών ενώ είναι προπονητής στον Ωλενιακό και στις ομάδες που συμμετέχουν στο παιδικό πρωτάθλημα. Ως απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας διαπαιδαγωγεί χαρακτήρες με επιτυχία και συνδυάζει την προπονητική με την βαριά θέση που κατέχει ως διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.

Ένας πετυχημένος άνθρωπος τόσο στη δουλειά του όσο και στο χόμπι που σπούδασε. Έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα και έχει βοηθήσει στην ανάδειξη ταλέντων από τις ακαδημίες που έχουν προωθηθεί στην ανδρική ομάδα.

Ο ίδιος αναφερόμενος στη δουλειά που γίνεται στις υποδομές της Θύελλας Πατρών τόνισε «Η ομάδα έχει μεγάλο βάθος και αυτό φαίνεται με τις δυο ομάδες που κατεβάζουμε στο παιδικό πρωτάθλημα. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά ενώ ήδη στην ανδρική ομάδα αγωνίζονται παίχτες που προέρχονται από τις ακαδημίες. Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια η Θύελλα Πατρών θα αγωνίζεται μόνο με δικά της παιδιά, με παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες, από τα σπλάχνα της ομάδας. Γίνεται μια άρτια δουλειά αφού μας ευνοούν οι εγκαταστάσεις που έχει η Θύελλα. Ίσως είμαστε μια από τις λίγες ακαδημίες που έχουμε γήπεδο 11x11 και έχουμε τη δυνατότητα να προπονούμαστε σωστά και να προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται για τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που γίνεται είναι ο Ωλενιακός που με παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2000 και 2001 είναι με το ΠΑΤΡΑΙ στην πρώτη θέση. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρώτη θέση αλλά είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και της εκμάθησης που γίνεται στα νεαρά παιδιά. Ερωτηθείς ο Αντώνης Ζήκος ποιος είναι ο στόχος που έχει βάλει στις υποδομές της Θύελλας τόνισε «Σκοπός είναι στις ακαδημίες η εκμάθηση σωστού ποδοσφαίρου. Το βλέπουμε ως μια καλή ευκαιρία να αποκτούμε εμπειρίες και ένα βήμα πριν την μεγάλη ομάδα. Για εμάς είναι πλεονέκτημα ότι δουλεύουμε σε γήπεδο με φυσικό χορτάρι ενώ όλες οι υπόλοιπες ακαδημίες κάνουν προπόνηση σε πλαστικό τερέν. Στην Θύελλα Πατρών δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα νέα παιδιά και συνεχώς τα μάτια μας είναι στους παίχτες των Ακαδημιών που θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας.»

 

 

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/07/2016

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Κ.Κ. Πατρών εκδήλωση για τα εγκαίνια του χώρου παιδικού επισκεπτηρίου ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου συνάντησης κρατουμένων με τα ανήλικα τέκνα τους.

Ο διευθυντής του Καταστήματος και συντοπίτης μας, κ. Αντώνης Ζήκος, σε μια σύντομη ομιλία ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την τιμή να παραβρεθούν, τόνισε τη σημασία του χώρου, καθώς και ανάλογων δράσεων και ευχαρίστησε το προσωπικό του Καταστήματος και τους εργαζόμενους - κρατούμενους. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην Κοινωνιολόγο κ. Ρουμπίνη Γιάνναρου για τις προσπάθειές της ώστε να επιπλωθεί ο χώρος και να διαμορφωθεί κατάλληλα, καθώς και τους χορηγούς «Σύλλογο Ιδιωτικών παιδικών Σταθμών» και εταιρεία "NOVA CASA".

Παραβρέθηκαν οι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Χρυσόστομος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κα Σια Αναγνωστοπούλου, ο Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχιος Φυτράκης, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ριζούλης, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Νικολάου και οι οποίοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Με την ευκαιρία της παρουσίας της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας ανακοινώθηκε η αυτονόμηση του ΣΔΕ Κ. Κ. Πατρών, που μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως Παράρτημα του ΣΔΕ Πάτρας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/Βαθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Κων. Γιαννόπουλος, η προϊσταμένη τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης κα Σοφία Χριστοπούλου. Την κορδέλα μετά τον αγιασμό του χώρου "έλυσαν" η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου και ο Γεν. Γραμματέας Αντεγκλητικής Πολιτικής κ. Φυτράκης από κοινού και έγινε το πρώτο επισκεπτήριο κρατουμένου με τα ανήλικα τέκνα του.

Κατόπιν οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στον ανεξάρτητο εσωτερικό χώρο που θα μετακινηθεί πλέον το ΣΔΕ. Προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά στους προσκεκλημένους και ανταλλάχθηκαν πλήθος απόψεων σχετικά με τις προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης και ομαλή επανένταξη των κρατουμένων.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα ή να κατεβάσετε και ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις της εφημερίδας που θέλετε εδώ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία