Αγγελίες    Επικοινωνία

Την Πέμπτη 20/4/2017 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου συναντήθηκε με μέλη και τον πρόεδρο της Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ευηνοχωρίου Νίκο Ψέυτη.

Το θέμα που μονοπώλησε τη συζήτηση αφορούσε στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που στήνονται στον κάμπο του Ευηνοχωρίου.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου εξέφρασαν την αγωνία τους για την έκβαση της υπόθεσης αλλά και την αντίθεσή τους στη λειτουργία των μονάδων.

Η Μαρία Τριανταφύλλου τόνισε πως θα υπάρξει επανεξέταση, έλεγχος και επανασυζήτηση σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τις τροποποιήσεις που έλαβαν χώρα, με διαδικασίες έωλες και χωρίς διαβούλευση. Η διαφύλαξη του περιβαλλοντικού θησαυρού της περιοχής αλλά και  της παραγωγής είναι αδιαπραγμάτευτα αιτήματα και καθήκοντα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα, που απασχολούν την τοπική κοινότητα, όπως η  ασφάλεια των πολιτών – ελλείψει  αστυνομικού τμήματος, το οποίο εδώ και χρόνια έχει φύγει από το Ευηνοχώρι.

Επίσης, ζητήματα γύρω από την ύδρευση αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από την αφαίρεση αρμοδιοτήτων  από τις Δημοτικές Ενότητες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Μαρία Τριανταφύλλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωστακόπουλο, και συζήτησαν για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Ένωση ξενοδόχων για την προώθηση και αναβάθμιση του Τουρισμού στο νομό μας, όπως και  τις μελλοντικές του δράσεις, με ημερίδες ανά Δήμο.

Η κ. Τριανταφύλλου τόνισε πως θα πρέπει να μας απασχολήσει η ανάπτυξη και η διατήρηση της δυναμικής του τουρισμού και όχι η συγκυριακή του αύξηση. Θα πρέπει να υλοποιηθούν μια σειρά από δράσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ρυθμίζουν ή θα θεραπεύουν παθογένειες του παρελθόντος και που θα αφορούν στο χωροταξικό σχεδιασμό, στη δημιουργία αλλά και την ενίσχυση υπαρχουσών τουριστικών δομών και υποδομών, στην τουριστική εκπαίδευση, στα εργασιακά δικαιώματα, που πλήττονται στον τομέα του Τουρισμού.

Η βουλευτής, τόνισε πως κάθε συλλογική προσπάθεια που υπηρετεί τον εθνικό σχεδιασμό για τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να ενισχύεται. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως η ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας κάθε τόπου θα ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη. Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας μαζί με μια σειρά από άλλες ενέργειες που θα οργανώνουν και θα προωθούν τον Τουρισμό.

Το γραφείο Τύπου

Την αμέριστη συμπαράσταση τους και την έμπρακτη στήριξη τους στους στόχους και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Ξενοδόχων για την ανάδειξη του τουρισμού στην περιοχή, εξέφρασαν ο πρόεδρος Πάνος Σόμπολος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, Κωστής Τσακανίκας και Κική Παππά κατά τη  πρόσφατη συνάντηση τους με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρήστο Κωστακόπουλο.
Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε  η ανάγκη προβολής της Αιτωλοακαρνανίας και της ανάδειξης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούν οι δύο φορείς.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Στην εκπομπή "Καθημερινά και απλά" της ΕΡΤ3 η οποία μεταδόθηκε σήμερα ζωντανά από το Μεσολόγγι, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χρήστος Κωστακόπουλος ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Έλσας Ποιμενίδου και Χάρη Αρβανιτίδη.
Στις απαντήσεις του ο κ. Κωστακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας στον τομέα του τουρισμού, στις σπάνιες φυσικές ομορφιές, στον μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού σε μια περιοχή " φιλημένη από τον Θεό".

Σε ιδιαίτερα θετικό και γόνιμο κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, συνάντηση του προέδρου Παναγιώτη Τσιχριτζή με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Κωστακόπουλο όπου αποφασίστηκε η συμπόρευση των δύο φορέων για τη δημιουργία ενός μεγάλου οργανισμού προώθησης και προβολής του τουρισμού στην περιοχή.

Μάλιστα το Επιμελητήριο θα είναι συνδιοργανωτής στις ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Αιτωλοακαρνανία στο πλαίσιο ενός διαλόγου που θα τεθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και θα έχουν ως επιστέγασμα τη δημιουργία του φορέα.

Ο κ. Τσιχριτζής, στη συζήτηση έδωσε και μια πιο ευρεία διάσταση κάνοντας λόγο για την ανάγκη αξιοποίησης για την Αιτωλοακαρνανία στο μέγιστο βαθμό της ευρωπαϊκή στρατηγικής για τη συνεργασία της μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιόνιου, στην οποία συμμετέχει ως κομβικός εταίρος το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Τσιχριτζής δεν έκρυψε τη χαρά του για την υλοποίηση προγραμμάτων στον τομέα του τουρισμού, από το Επιμελητήριο, που θα τα ανακοινώσει σύντομα.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου μεταξύ των Διοικήσεων του Συλλόγου και της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, αντικείμενο της οποίας αποτέλεσε η τουριστική ανάπτυξη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ο Πρόεδρος, Βασίλης Σπυρόπουλος, και ο Γεν. Γραμματέας και Υπεύθυνος του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, ενώ εκ της Ένωσης Ξενοδόχων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της, Χρήστος Κωστακόπουλος και Σπύρος Φλώρος.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα συνεργασίας, κοινών στόχων και ταύτισης απόψεων, με γνώμονα την ενδυνάμωση του Αιτωλοακαρνανικού τουριστικού προϊόντος και της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, αμφότερες οι πλευρές αντάλλαξαν απόψεις, κάνοντας αναφορά στις έως τώρα ενέργειές τους, καθώς και σε πιθανές μελλοντικές δράσεις που θα συμβάλουν στην προώθηση της Αιτωλοακαρνανίας ως τουριστικού προορισμού.

Η εποικοδομητική αυτή συνάντηση, αποτελεί την αρχή μιας προοπτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο η Αιτωλοακαρνανία να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια σειρά συναντήσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας και του Συλλόγου Εστίασης Αγρινίου προκειμένου να επικοινωνηθεί η ανάγκη μιας συγκροτημένης συνολικής πρότασης τουριστικής προβολής του νόμου η οποία θα καταλήξει στην δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα έχει ως αντικείμενο την προβολή και την ανάδειξη της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό  οι πρόεδροι των ξενοδόχων και της εστίασης Χρ. Κωστακόπουλος και Χρ. Τσιρώνης, αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και κυρίως εστίασαν στα επόμενα βήματα.

Ο κ. Φαρμάκης πέρα από τις θέσεις που εξέφρασε για το συγκεκριμένο εγχείρημα εμφανίστηκε ως ισχυρός συμπαραστάτης στην όλη πρωτοβουλία.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία