Αγγελίες    Επικοινωνία

Ν. Καραπάνος: Να γίνουν αντιπλημμυρικά, πριν πάμε στον Εισαγγελέα (video)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σε υψηλούς τόνους μίλησε και ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, στο Περιφερειακό συμβούλιο κατά τη συζήτηση του θέματος των καταστροφών.

Ο κ. Καραπάνος ανέφερε ότι ο δήμος Μεσολογγίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρίτη φορά και έχει πλέον αποκτήσει εμπειρία στη διαχείριση της κρίσης. Όμως αυτό δεν αποτελεί λύση, αν δεν γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Ο δήμος Μεσολογγίου έχει ζητήσει συγκεκριμένα έργα από το αρμόδιο υπουργείο αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Είπε, επίσης, ότι ουσιαστικά το πρόβλημα το έχει ολόκληρος ο νομός καθώς ο δήμος Μεσολογγίου αναγκάζεται να αποστραγγίζει το 80% του δήμου Αγρινίου, ενώ όταν βρέχει ανοίγουν τα χαλασμένα υδροηλεκτρικά και το νερό κατευθύνεται προς την Παραχελωΐτιδα.

Ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να ασκήσει πίεση προς την Πολιτεία προκειμένου να γίνει πρόληψη και όχι να τρέχει για την αποκατάσταση των ζημιών. «Πριν πάμε στον Εισαγγελέα να ζητήσετε από τα συναρμόδια υπουργεία μία σύσκεψη προκειμένου να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Κατσιφάρα, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει η αντιπλημμυρική θωράκιση με ένα νέο σχεδιασμό καθώς και άμεση αποκατάσταση πριν συμβούν ξανά τα ίδια.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Media

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία