Αγγελίες    Επικοινωνία

Έκκληση Παπαναστασίου σε δραματικούς τόνους (video)
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

«Είμαστε σε πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση που προκλήθηκε στο δήμο Αγρινίου, λόγω των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες, ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας.

Μίλησε για βιβλική καταστροφή, καθώς το μέγεθος της βροχής ήταν το μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Σπίτια, υποδομές κ.λπ. έχουν χαθεί στη λάσπη. Οι κάτοικοι είναι άστεγοι και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα σπίτια τους προκειμένου να ξαναμπούν μέσα και ενόψει των γιορτών. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η αποκατάσταση των ρεμάτων πριν ξαναβρέξει. Τα 400.000 ευρώ που αρχικά ενέκρινε το υπουργείο, τα οποία πριν από λίγο, μετά από πιέσεις, τα έκανε 650.000 ευρώ, δεν αρκούν ούτε για τα καύσιμα των μηχανημάτων που δουλεύουν μέρα νύχτα για να βγάλουν τα φερτά υλικά από τα ρέματα και τους δρόμους των περιοχών που επλήγησαν. Προκειμένου να αποφευχθούν όσο γίνεται τα ίδια φαινόμενα, ο κ. Παπαναστασίου έκανε έκκληση στην πολιτεία για συμπαράσταση και στήριξη του δήμου με χρηματοδότηση τέτοια που να μπορεί να προλάβει τα χειρότερα.

«Ζητώ τη συμπαράσταση όλων με κάθε τρόπο» είπε απευθυνόμενος και στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα. Οι συνέπειες της έλλειψης αντιπλημμυρικών όλα τα προηγούμενα χρόνια φάνηκαν τώρα και αν δεν γίνει άμεση λήψη μέτρων, τα προβλήματα θα επαναληφθούν.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

 

Το δελτίο Τύπου του δήμου Αγρινίου αναφέρει:

«Απευθύνω έκκληση στην Πολιτεία και ζητώ την  στήριξη του Δήμου Αγρινίου ώστε να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στην κρισιμότητα της κατάστασης. Ο Δήμος μας  υπέστη σοβαρές καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σπίτια, υποδομές, καλλιέργειες και επιχειρήσεις χάθηκαν στη λάσπη. Οι κάτοικοι είναι άστεγοι και προσπαθούμε με ότι μέσο διαθέτουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το Υπουργείο Εσωτερικών αρχικά ενέκρινε 400.000 ευρώ. Μετά από πιέσεις καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση για καταβολή 650.000 ευρώ. Είναι περιττό να επισημάνω ότι  τα χρήματα αυτά δεν αρκούν ούτε για τα καύσιμα των μηχανημάτων, που δουλεύουν μέρα νύχτα, προκειμένου  να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τα ρέματα και τους δρόμους. Οι συνέπειες της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων τα προηγούμενα χρόνια φάνηκε τώρα και,  αν δεν γίνει άμεση λήψη μέτρων, δυστυχώς τα προβλήματα θα επαναληφθούν».

                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Media

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία