Αγγελίες    Επικοινωνία

Κάλεσμα της Επιτροπής Αιτωλοακαρνάνων κατά της εκτροπής του Αχελώου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Όπως είναι γνωστό την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ) με θέμα την 1η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία εντάσσεται στις διαδικασίες διαβούλευσης που έχει δρομολογήσει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αναθεώρηση των αρχικών Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Βέβαια για τα σχέδια εκείνα έχουμε προσφύγει ενώπιον του Συμβούλιου της Επικρατείας (ΣΤΕ), σαν Συντονιστική Επιτροπή φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου, από τον Νοέμβριο του 2014

Και τούτο γιατί μέσα από αυτά, με έμμεσο, αλλά ουσιαστικό τρόπο, δικαιολογούνταν και συνεπώς θα δρομολογούνταν, η κυοφορούμενη εδώ και πολλά χρόνια εκτροπή του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία.

Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την σημασία της παραπάνω ημερίδας για την αποτροπή της εκτροπής του Αχελώου ποταμού, καλούμε όλους τους φορείς αλλά και κάθε κάτοικο της Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος, να παραστεί και να συμμετάσχει ενεργά στις εργασίες της.

Άλλωστε η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου ποταμού ξεφεύγει των στενών γεωγραφικών ορίων της Αιτωλοακαρνανίας, δεδομένου ότι οι καταστροφικές της επιπτώσεις στο Φυσικό Περιβάλλον και στην Εθνική Οικονομία, αφορούν το σύνολο της χώρας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από την ημερίδα αυτή, αλλά και από όλες τις διαδικασίες που έχουν προηγηθεί, θα αναδεχθεί το δίκαιο των επιχειρημάτων μας στην κατεύθυνση της οριστικής αποτροπής της εκτροπής του Αχελώου ποταμού.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία