Αγγελίες    Επικοινωνία

Μικρά και χρήσιμα κόλπα για τον εκτυπωτή σας

Οι εκτυπωτες βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι και συνήθως είναι συνδεδεμένοι με έναν ή περισσότερους υπολογιστές. Έτσι ένας εκτυπωτής «εργάζεται» αδιαλείπτως για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του. Το πιθανότερο είναι λοιπόν, πως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε πόσο πολύτιμη είναι η βοήθεια που σας προσφέρει ο εκτυπωτής σας. Υπάρχει όμως, περίπτωση να αγνοείτε πόσο σας… κοστίζει σε κόπο, χρόνο και χρήματα, αν δεν αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνατότητές του. Δείτε μερικά tips & tricks που θα σας βοηθήσουν σύμφωνα με τους ειδκούς στους εκτυπωτές Websupplies.gr

 

Εν αρχή ην ο… driver

Από τη στιγμή που διαθέτετε υπολογιστή και εκτυπωτή, σίγουρα ξέρετε τι είναι ο οδηγός διαχείρισης συσκευής (driver). Πόσο εξαιρετικά απαραίτητο είναι να έχετε στη διάθεσή σας το λογισμικό της εκτυπωτικής σας συσκευής, το γνωρίζετε; Ακόμα και αν έχετε χάσει τον δίσκο του driver, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να το αναζητήσετε και να το «κατεβάσετε» στο pc σας από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας. Θα μπορείτε να διαχειρίζεστε την συσκευή σας εύκολα, γρήγορα και απλά και να την διατηρείτε ενημερωμένη για να μην γίνεται βορά κακόβουλων λογισμικών.

 

Υπερπηδήστε τα errors

Δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνει να εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος, στην προσπάθειά σας να πραγματοποιήσετε μία εκτύπωση. Μην χάνετε χρόνο να αναζητήσετε τι σημαίνει αυτό το «error» που παρουσιάστηκε. Στις περισσότερες των περιπτώσεων λύνεται ως εξής: κάντε επανεκκίνηση στον υπολογιστή και τον εκτυπωτή σας, ελέγξτε όλα τα καλώδια που συνδέουν τις δύο αυτές συσκευές μεταξύ τους ότι βρίσκονται στις σωστές θύρες και αναζητήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για να εγκαταστήσετε και στις δύο. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα του σφάλματος, τότε απευθυνθείτε στην τεχνική υποστήριξη.

 

Μελάνια: μέχρι την τελευταία τους σταγόνα!

Όταν ο εκτυπωτής σάς ενημερώνει ότι τα μελάνια εξαντλούνται, μην βιαστείτε να τα αντικαταστήσετε. Αν η συσκευή σας εξακολουθεί να εκτυπώνει χωρίς κενά, ραβδώσεις ή σημεία ξεθωριάσματος, τότε συνεχίστε τις εκτυπώσεις σας ανενόχλητοι γιατί η προειδοποιητική ένδειξη εμφανίζεται τις περισσότερες φορές πολύ νωρίτερα από όσο θα έπρεπε. Επιπλέον, προκειμένου να εξοικονομήσετε μελάνι, προτιμήστε να πραγματοποιείτε τις εκτυπώσεις που προορίζονται για δική σας χρήση σε τόνους του γκρι, για να καταναλώνεται το μαύρο που είναι απαραίτητο στη δημιουργία κάθε άλλης απόχρωσης.

 

Τελειώνει το toner; Ανακινήστε το!

Εάν έχετε στην κατοχή σας εκτυπωτή τεχνολογίας laser και εμφανιστεί η ένδειξη ότι το toner εξαντλείται, μην προβείτε αμέσως σε αντικατάστασή του με καινούριο προτού δοκιμάσετε το κόλπο που ακολουθεί. Βγάλτε με προσεκτικές κινήσεις το toner από την εκτυπωτική σας συσκευή, κρατήστε το σταθερά και ανακινήστε το απαλά μία φορά προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά. Ύστερα, επανατοποθετήστε το toner και συνεχίστε τις εκτυπώσεις σας κανονικά, καθώς θα έχει μετακινηθεί η σκόνη στο εσωτερικό του και θα σας φτάσει για μερικές ακόμα -πιθανώς και δεκάδες- σελίδες.

 

Εκτυπώστε ό,τι πραγματικά χρειάζεστε

Αν θέλετε να μειώσετε το κόστος χρήσης του εκτυπωτή σας, τόσο σε χαρτί όσο και σε μελάνι ή toner, αλλά και να είστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, πρέπει να φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν πατήσετε το «Print». Όταν επιλέγετε υλικό από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή από ιστοσελίδες, είναι προτιμότερο να αφαιρείτε τυχόν κενά που περιέχουν ή τις διαφημίσεις, για να εκτυπώσετε αυτούσιο αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Μπορείτε να αντιγράψετε σε ένα κενό έγγραφο τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν και να σβήσετε τα σημεία εκείνα που δεν είναι απαραίτητο να αποτυπωθούν στο χαρτί. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα και διαδικτυακά, μέσω της εφαρμογής PrintFriendly.com.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία