Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της Νέας Δημοκρατίας και τα μέλη συγχαίρουν τον κύριο Παναγιώτη Τσιχριτζή για την ανάληψη της προεδρίας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
Στην ανακοίνωση της η ΔΗΜ.Τ.Ο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για επιβράβευση του κυρίου Τσιχριτζή καθώς είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα με τις διεκδικήσεις του ως πρόεδρος του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Ένας άνθρωπος με αρχές, αξίες, αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνει είναι παράδειγμα προς μίμηση για την γενιά μας και όλους γενικότερα ο κύριος Τσιχριτζής αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΔΗΜ.Τ.Ο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της Νέας Δημοκρατίας.
Κλείνοντας την ανακοίνωση της η ΔΗΜ.Τ.Ο εύχεται καλή και εποικοδομητική θητεία στον κύριο Παναγιώτη Τσιχριτζή.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Κοντομήτσος Λάμπρος
Και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της Νέας Δημοκρατίας

Σας γνωρίζουμε, ότι από 1ης Σεπτεμβρίου 2019 Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου στη συνεδρίασή του στις 15/05/2018.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση Α’ Αντιπρόεδρος παραμένει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας και Β’ Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με επίσκεψη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εγκαινίασε χθες το απόγευμα (Τετάρτη 20 Μαρτίου) σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς.

Η Χριστίνα Σταρακά συναντήθηκε με τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή και την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα των εκλογών συνδιαμορφώνεται με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, τα κινήματα, τους ίδιους τους πολίτες και περιλαμβάνει όλες τις υγείες δυνάμεις του τόπου, όπως ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά. Τόνισε, δε, πως επιδίωξή της είναι να ενσωματωθούν οι προτάσεις και τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς».

Στην τοποθέτησή της η Χριστίνα Σταρακά αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή και την Διοικητική Επιτροπή για την φιλοξενία και την ενημέρωση επεσήμανε:

«Ζήτησα να έχω αυτή τη συνάντηση με τον επιμελητηριακό κόσμο της περιοχής για δύο λόγους: Πρώτον, για να τονίσω ότι η επιχειρηματικότητα είναι το βασικό εργαλείο, με το οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει η ανάπτυξη της περιοχής.

Θέλω να δεσμευτώ ότι ως Δήμαρχος Αγρινίου θα παρέχω την αμέριστη υποστήριξή μου, με πράξεις κι όχι λόγια, σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή μας. Στην κατεύθυνση αυτή προτεραιότητά μας αποτελεί η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου. Δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα στην επιχειρηματικότητα της περιοχής χωρίς Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγρίνιο.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ήθελα να συνομιλήσω μαζί σας, αφορά στην προγραμματική πρόταση που θα καταθέσει σε λίγες μέρες ο Συνδυασμός μου προς τον Αγρινιώτικο λαό. Στην πρότασή μου αυτή, βασικό κεφάλαιο αποτελεί η Επιχειρηματικότητα και η Καινοτομία. Ήθελα λοιπόν, πριν την κατάθεση της πρότασή μου, να συζητήσω μαζί σας και να ακούσω τις δικές σας προτάσεις στον τομέα αυτό, για τα βασικά προβλήματα που σας απασχολούν καθώς και τον ρόλο που μπορεί διαδραματίσει στην κατεύθυνση αυτή»

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η Χριστίνα Σταρακά, δίνοντας ένα στίγμα των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ανέφερε ότι το πρόγραμμά της περιλαμβάνει την ίδρυση Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αγρινίου, με σκοπό τη διαμόρφωση της στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα.

Το Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας, θα είναι ένα θεσμικό όργανο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων, με κυρίαρχο τον ρόλο του Επιμελητηρίου. «Μέσα από τη λειτουργία του, το Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας θα διαμορφώνει το όραμα, θα προσδιορίζει το σκοπό και τους στόχους, θα σχεδιάζει τη στρατηγική για την επιχειρηματικότητα και θα συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που καθηλώνουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια», εξήγησε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/02/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την παρουσίαση δυο προγραμμάτων ενίσχυσης επιχειρήσεων, έκανε και στο Μεσολόγγι η Διαχειριστική Αρχή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων που εδρεύει στην Πάτρα.

Συντονιστής των δυο προγραμμάτων για όλη την Ελλάδα είναι ο Άγγελος Σταυρόπουλος, ο οποίος έκανε την παρουσίαση και αφορούν το μεν πρώτο στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, το δε δεύτερο στοχεύει στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 28/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου του ΕΦΕΠΑΕ ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, μέλος του Δ.Σ. της Διαχειριστικής και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην 53η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΠΑΕ, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Φορέα, στην Αθήνα.

Στη συνεδρίαση που συμμετείχε  η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ εκπροσωπούμενη από τον κ. Τσιχριτζή και τη Διευθύντρια του Φορέα κ. Μάγδα Πετροπούλου, συζητήθηκε η πορεία  των Δράσεων που έχουν προκηρυχτεί στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ , ζητήματα που ανακύπτουν την κατά την υλοποίηση των έργων, προτάσεις για βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών, και παράλληλα  ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που πρόκειται να προκηρυχθούν και να ανατεθούν στον ΕΦΕΠΑΕ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από Προέδρους των Επιμελητηρίων της γεωγραφικής εμβέλειας της Διαχειριστικής, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων Επιμελητηριακών εκλογών.

Το νέο Προεδρείο του Δ.Σ., το οποίο εξελέγη ομόφωνα, διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Πρόεδρος: Πλάτωνας Μαρλαφέκας - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας
  • Α΄Αντιπρόεδρος: Φώτιος Δαμούλος - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας
  • Β΄Αντιπρόεδρος: Σωτήριος Σκιαδαρέσης - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας
  • Γ΄Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μπούρης - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρεβέζης

Εκπρόσωπος της Διαχειριστικής στο Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ), και αποτελείται από επτά εταίρους - ενδιάμεσους φορείς με αντικείμενο τη Διαχείριση Κρατικών Ενισχύσεων, ορίστηκε ομόφωνα ο επί δεκαέξι έτη εκλεγμένος Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής. Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ Υπουργείου και ΕΦΕΠΑΕ, τα επιχειρηματικά σχέδια προς ενίσχυση των επιχειρήσεων των μελών του Δ.Σ. δε θα υποβάλλονται, δε θα αξιολογούνται και δε θα διαχειρίζονται από τον ίδιο τον Φορέα. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής που συμμετέχει ως μέλος στο Δ.Σ. του ΕΦΕΠΑΕ, δεν δικαιούται τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος και οι συγγενείς βαθμού εξ αίματος ή και εξ αγχιστείας αυτού, να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο προς επιδότηση για όλες τις δράσεις που διαχειρίζεται ο Φορέας.

Μετά την συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, η διοίκηση, τα μέλη και τα στελέχη της Διαχειριστικής έκοψαν την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Φορέα, με την ευχή να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία του, με απώτερο σκοπό την μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κόσμου. Αρχικά, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, καλωσόρισε παλιά και νέα μέλη του Δ.Σ. στην έδρα του Φορέα. Στη συνέχεια ενημέρωσε για το έργο της Διαχειριστικής και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, καθώς και για τους σκοπούς που εξυπηρετεί ο Φορέας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό για την συστηματική και αποτελεσματική προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά.

Ακολούθως, η Μάγδα Πετροπούλου, Διευθύντρια της Διαχειριστικής, αναφέρθηκε στον επιτυχημένο απολογισμό των προγραμμάτων διαχείρισης, με στοιχεία ανά Περιφέρεια της γεωγραφικής εμβέλειας που καλύπτει ο Φορέας καθώς και στον προγραμματισμό για το τρέχον έτος.

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία