Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους να οργανωθούν άμεσα συσκέψεις, περιοδείες, ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, να μην μείνει αγρότης ανενημέρωτος για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα μας.

Συνάδελφοι Αγρότες, η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό και να απαξιώσει τον αγώνα μας με εξαγγελίες προβοκατόρηκες και διασπαστικές. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών - βιομηχάνων, όπως η "Κάρτα Αγρότη". Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία, και μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε "διάλογο", όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε "διάλογο" με την κυβέρνηση, που δε θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει με τον Πανελλαδικό Συντονισμό μας και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους.

Στις 23 του μήνα αγρότες και κτηνοτρόφοι θα βγουν συντονισμένα στους δρόμους, με αγωνιστικά μπλόκα. Άμεσα πρέπει να οργανώσουμε και τον αγώνα μας σε τοπικό επίπεδο, το συντονισμό μας και την εναντίωσή μας στις πολιτικές και τα μέτρα που μας ξεκληρίζουν.

Μέτρα όπως:

Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022.

Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης, (από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια), ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν, ή όχι εισόδημα και πόσο.

Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής.

Η επιβολή πρόσθετου τέλους - το ονομάζουν «περιβαλλοντικό» - στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους αγρότες να μπουν αποφασιστικά στη μάχη, σήμερα με την ενημέρωση και τον συντονισμό σε τοπικό επίπεδο και από τις 23 Γενάρη στο δυναμικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Από αυτόν τον αγώνα επιβίωσης να μην λείψει κανείς.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες δεχόμαστε ανελέητη επίθεση από την πολιτική που κλέβει τον κόπο και το εισόδημά μας, που λεηλατεί τη ζωή των παιδιών μας, που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση. Πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις υλοποιώντας την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ.

Μπροστά σ’ αυτή τη κατάσταση, που απειλεί ακόμα και την βιολογική μας επιβίωση, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός συνδικαλιστικού φορέα που θα εξασφαλίζει την ενότητα των φτωχομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων σε κατεύθυνση διεκδικητική, αγωνιστική, που θα οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή μας, με συμμάχους όλα τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.

Στον Αγροτικό Σύλλογο Ακτίου – Βόνιτσας, μέλη γίνονται οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες (αμπελουργοί, κτηνοτρόφοι, ελαιοπαραγωγοί, ψαράδες, μελισσοκόμοι) και όλοι όσοι έχουν αγροτικό εισόδημα. Οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργάτες, που έχουν μικρή ή μεσαία αγροτική εκμετάλλευση, οικογενειακής μορφής στο δήμο Ακτίου - Βόνιτσας. Κριτήριο για την εγγραφή κάποιου ή κάποιας στο Σύλλογο είναι αποκλειστικά και μόνο η συμφωνία του με αυτούς τους σκοπούς και τους στόχους.

ΚΑΛΟΥΜΕ Όλους και Όλες, Αγρότες και Αγρότισσες του δήμου Ακτίου -Βόνιτσας, να στηρίξουν τη δημιουργία του Αγροτικού Συλλόγου για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της αγροτιάς. Καλούμε τους αγρότες προβούν σε εγγραφές και να υποβάλουν υποψηφιότητες σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή μέχρι στις 15 Νοεμβρίου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν 8,9 και 10 Δεκεμβρίου με κάλπες που θα υπάρχουν στην έδρα του δήμου στο δημαρχείο στη Βόνιτσα και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα. Θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται κατά αλφαβητική σειρά από τους: Κατσαβριά Βαγγέλη (ΤΗΛ: 6972863789), Κοκόλη Νίκο(ΤΗΛ:6932907059), Μάχα Δημήτρη(ΤΗΛ:6973450120), Σκλεπούνη Θεόδωρο(ΤΗΛ:6937525325) και Στριφτάρη Δημήτρη(ΤΗΛ:6977609234)

Η Κουτζαμάνη ζητά παρέμβαση εισαγγελέων «με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών» για εξακρίβωση στοιχείων των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους και τη δίωξή τους

 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους Εισαγγελείς της χώρας να παρέμβουν, με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς, κ.λπ.
Νέα διάσταση προσλαμβάνουν πλέον οι αγροτικές κινητοποιήσεις, μετά την παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη, ενώ σε βάθος χρόνου στήνονται και πάλι Αγροτοδικία.
Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στους κατά τόπους συναδέλφους της να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».
Η κυρία Κουτζαμάνη επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών».
Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, -υπογραμμίζει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου- «συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα όπως ισχύει)»
Ακόμη, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέρει ότι «η πρόβλεψη του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας».
Και καταλήγει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι θεωρεί υποχρέωσή της, να υπομνήσει στους συναδέλφους της εισαγγελείς, «το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας».
Υπενθυμίζεται ότι το protothema.gr πριν από λίγες μέρες(19.2.16) είχε αποκαλύψει ότι το δρόμο για τα νέα Αγροτιδικία είχε ανοίξει ο δικηγόρος Αθηνών και τέως δικαστικός λειτουργός Δημήτρης Καλουτάς ο οποίος κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης μηνυτήρια αναφορά και ζητούσε την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που «διακωλύει την ελευθεροεπικοινωνιάν οχημάτων κ.λπ. από μηνός και πλέον στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, Προμαχώνα Σερρών, Τεμπών Θεσσαλίας, Κερδυλλίων Καβάλας, Ανατολικής Μακεδονίας, κ.λπ.». Επίσης, ζητούσε και η λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Το πλήρες κείμενο της παραγγελίας της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:

Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Πηγή: protothema.gr

Την απόφαση να αποχωρήσουν από το μπλόκο του Ισθμού πήραν πριν από λίγο οι αγρότες, που άνοιξαν τον δρόμο, μετακινώντας τα τρακτέρ τους.

Οι αγρότες αποχώρησαν από τον Ισθμό έπειτα από 33 μέρες και τόνισαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με διαφορετικό τρόπο. Οπως είπαν, θα κάνουν τις επόμενες μέρες αλλεπάλληλες καταλήψεις σε εφορίες και τράπεζες, ενώ θα πραγματοποιήσουν και συλλαλητήρια.

Αντιθέτως, αγρότες παραμένουν στο μπλόκο της Νεστάνης στην Τρίπολη, όπου ο δρόμος θα κλείσει σήμερα από τις 19:00 μέχρι τις 23:00.

Πηγή: iefimerida.gr

 


Από τις 21 Ιανουαρίου και έπειτα, σταδιακά οι εθνικές οδοί άρχισαν να κλείνουν από τα αγροτικά «μπλόκα». Ανάλογα με το πού βρίσκονται τα μπλόκα, κάποιοι σταθμοί διοδίων έχουν κλείσει εντελώς, ενώ άλλοι υπολειτουργούν (καθώς η κυκλοφορία έχει μειωθεί). Οι παραχωρησιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να επωμιστούν το κόστος των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης, ένα «γεγονός ανωτέρας βίας» ή «γεγονός απαλλαγής» (όπως είναι το κλείσιμο των δρόμων από κινητοποιήσεις) βαρύνει το Δημόσιο αν δεν βαρύνει τον παραχωρησιούχο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», λοιπόν, οι παραχωρησιούχοι (πλην της Γέφυρας Α.Ε., καθώς η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου δεν έχει κλείσει) έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνουν σε εβδομαδιαία βάση (προχωρώντας σε «γνωστοποίηση γεγονότος απαλλαγής») το υπουργείο Υποδομών για τους αποκλεισμούς σταθμών διοδίων και για τη χρονική τους διάρκεια. Αυτά προς το παρόν. Γιατί όταν οι κινητοποιήσεις ολοκληρωθούν, οι παραχωρησιούχοι θα ασχοληθούν με το «διά ταύτα» και θα καταθέσουν αιτήματα αποζημίωσης (claims) για τα απολεσθέντα έσοδα…

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία