Αγγελίες    Επικοινωνία

Τρίτη 5 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ σας καλούμε στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, όχι για το μνημόσυνο αυτής της ήττας, αλλά για να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ότι το «ΟΧΙ» ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ ΑΚΟΜΗ !!! Για να αποδείξουμε ότι η παραίτηση, η απογοήτευση, ο φόβος και η οριστική αποδοχή της ήττας δεν μας αξίζουν!!!

Δεν είμαστε εκπρόσωποι του «ΟΧΙ», αλλά κομμάτι του!!! Είμαστε ακόμη ζωντανοί, γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο κέντρο ενός πεδίου σκληρών μαχών, ονειρευόμαστε και αντιστεκόμαστε ενάντια

►Στην ακύρωση των ζωών μας, στην υποταγή των συνειδήσεών μας

►Στην προσχεδιασμένη βίαιη φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού

►Στην μετανάστευση των νέων ανθρώπων, σαν μοναδικής επιλογής επιβίωσης αυτών.

►Στην κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας στη χώρα μας

►Στην απόλυτη κυριαρχία της διαφθοράς και της οικονομικής διαπλοκής.

►Στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

►Στην κατάργηση όλων μας των εργασιακών δικαιωμάτων

►Στην φοροκαταιγίδα εις βάρος των αδυνάτων

►Στην αρπαγή και στην λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας.

►Στην κατάλυση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας και την μετατροπή της σε προτεκτοράτο και αποικία χρέους.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ αποικία χρέους και σε κράτος – παρία της ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης μας καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες , όλους τους πατριώτες, όλους όσους αντιστέκονται στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων για να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ

►ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

►ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

►ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Κανείς επίδοξος σωτήρας δεν πρόκειται να μας σώσει , αν εμείς δεν αποφασίσουμε να ανοίξουμε τους δρόμους του δικού μας μέλλοντος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Πέντε μνημονιακά χρόνια ριζοσπαστικοποίησαν μεγάλες μάζες. Μην γελιόμαστε, μεγάλο ποσοστό του όχι ήταν και όχι στο ευρώ.

Το νέο μνημόνιο, αν και εφόσον περάσει, θα διώξει κόσμο από τον Σύριζα. Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι αυτός ο κόσμος θα πει "OK δεν γίνεται αλλιώς". Θα συνεχίσει να παλεύει και να πιστεύει σε μια καλύτερη προοπτική εκτός ΕΕ.

Σίγουρα αυτές οι μάζες θα βρουν άλλο πολιτικό φορέα ο οποίος από την αρχή θα διακηρύξει τον στόχο της αριστερής προοπτικής εκτός ΕΕ και δεν θα τα λέει για λαϊκή κατανάλωση. Τότε είναι που θα μπει το δίλημμα ωμά: εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρώ.

Η ευθύνη γι αυτή την εξέλιξη ενός τμήματος της κοινωνίας σε συνειδητά αντιευρωπαϊκό βαρύνει αποκλειστικά τις ηγεσίες της ΕΕ. Αυτές που επί πέντε χρόνια επέβαλλαν εξοντωτικά μέτρα και πάντα σε αντιδιαστολή με το ευρώ. "Θες ευρώ; Λιτότητα και εξουθένωση" είναι το δίλημμα που τίθεται διαρκώς. 

Όπως οι ηγεσίες της ΕΕ εξάντλησαν το πολιτικό κεφάλαιο δύο αστικών κομμάτων, έτσι δεν δίνουν χώρο στην Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία του Σύριζα μέση μιας έστω και συμβολικής νίκης, έτσι εξωθούν μάζες σε μελλοντικά αντιευρωπαϊκά κόμματα.

Εδώ λοιπόν μπαίνει ένα καίριο ερώτημα: ποιο είναι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος αν αυτό γίνει το 2017 με ερώτημα ξεκάθαρο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη; Ένα μεγάλο ποσοστό υπέρ της εξόδου θα είναι αποτέλεσμα της πρακτικής των ηγεσιών της ΕΕ.

Και ένα υστερόγραφο επί προσωπικού: σέβομαι και τιμώ όσους πιστεύουν ειλικρινά ότι η Ελλάδα θα έχει καλύτερη μοίρα με δραχμή ή εκτός ΕΕ. Απεχθάνομαι όμως βαθιά όσους εξαπάτησαν αυτό τον κόσμο για να κυβερνήσουν. Οι δεύτεροι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον Σαμαρά των Ζαππείων.

Περίπου οι μισοί Αιτωλοακαρνάνες προσήλθαν την περασμένη Κυριακή στο δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Ο νομός μας ακολούθησε το γενικό ποσοστό με μεγάλη ακρίβεια. Με το 56,5% να έχει ψηφίσει το «ΟΧΙ» έδειξε τα... δόντια του παίρνοντας περίπου 61%. 75.048 Αιτωλοακαρνάνες συντάχθηκαν με την υπόδειξη της κυβέρνησης έναντι 48.175 ψηφοφόρων που είπαν «ΝΑΙ» στα μέτρα. Η κατάσταση στους δήμους παρουσίασε ανομοιομορφία. Οι δύο μεγαλύτεροι δήμοι, Αγρινίου και Μεσολογγίου κινήθηκαν πάνω από το γενικό ποσοστό. Ειδικά ο δήμος Αγρινίου και το αστικό κέντρο ήταν πιο ένθερμοι υποστηρικτές του «ΟΧΙ». Ενδεικτικό είναι ότι στην πόλη το ποσοστό ήταν 65 – 35.

Στο δήμο Μεσολογγίου το μεγαλύτερο ποσοστό του «ΟΧΙ» ήρθε από την Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού με περίπου 64%. Στις Οινιάδες ήταν 4 μονάδες μικρότερο, στο 60% ενώ στην έδρα πήγε 61 - 39.

Οι δήμοι Θέρμου, Ξηρομέρου, Ναυπακτίας και Αμφιλοχίας ήταν ένα σκαλοπάτι πιο κάτω, κινούμενοι στο 58% και η Αμφιλοχία ακόμη χαμηλότερα, στο 56,5% έναντι 43,5% υπέρ του «ΝΑΙ». Σε κάποιες δημοτικές ενότητες το ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ ήταν 55 – 45 (π.χ. Δ.Ε. Παλαίρου και Μακρυνείας) ενώ σε κάποιες άλλες το «ΟΧΙ» πήρε ακόμη και 70% (Δ.Ε. Θεστιέων)..

 

dimopsifisma1.jpg

 

dimopsifisma2.jpg

 

 

 

Κερδισμένοι του δημοψηφίσματος είναι όλοι οι ψηφοφόροι της Τοπικής Κοινότητας Μάστρου όπου το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο.

Μια πρωτοφανή ισοπαλία έφεραν οι κάτοικοι της Μάστρου που δείχνει μάλλον ενότητα παρά διχασμό, διότι έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ισόπαλο με 195 ΝΑΙ και 195 ΟΧΙ. Ισόπαλο όμως ήταν και το αποτέλεσμα των 6 ψηφοδελτίων που ήταν άκυρα καθώς τα 3 ήταν ΟΧΙ και τα άλλα 3 ΝΑΙ.

Προφανώς τέτοιο αποτέλεσμα δεν ήρθε σε κάποιο άλλο εκλογικό κέντρο γι’ αυτό θεωρείται πρωτοπόρο, αλλά συνάμα και χιουμοριστικό, διότι ακόμα και αν είχαν συνεννοηθεί όλοι μαζί οι κάτοικοι, τέτοιο αποτέλεσμα δύσκολα θα πετύχαιναν…

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση προχώρησε ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, αναφορικά με το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κρίσιμη ημερομηνία, όπως αποδείχθηκε ήταν η Τετάρτη. Μέχρι τότε, είπε, όλα τα δεδομένα έδειχναν πως το ΝΑΙ προηγείται. Μάλιστα, όπως είπε, εκείνη ήταν η μέρα που οι κλειστές τράπεζες και τα υπόλοιπα δεδομένα έδειχναν ότι το ΝΑΙ καταγράφει μία δεδομένη νίκη.

Αυτό που άλλαξε τα δεδομένα ήταν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εκείνο το απόγευμα. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ενίσχυσε το ΟΧΙ, σε σημείο που πέρασε μπροστά σε σχέση με το ΝΑΙ και μάλιστα μέχρι και 3%.

Η άλλη ημερομηνία κλειδί ήταν η δήλωση του Κώστα Καραμανλή, η οποία από την πλευρά της συσπείρωσε το ΝΑΙ και έκλεισε την ψαλίδα στο 0,5%. Ωστόσο, το κρίσιμο σημείο, τελικά, αποδείχθηκε ότι ήταν η συγκέντρωση της Παρασκευής το βράδυ του ΟΧΙ, η οποία ενίσχυσε παραπέρα το ΟΧΙ, δημιουργώντας, στην ουσία, ρεύμα νίκης.

Οι μεγάλοι δήμοι της χώρας ακολούθησαν τη συνολική τάση, με αποτέλεσμα να καταγραφεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις επικράτηση του «Οχι», αν και στους δύο μεγαλύτερους δήμους, στον Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, τα ποσοστά υπέρ του «Οχι» ήταν αρκετά χαμηλότερα από τα πανελλαδικά.

Στον Δήμο Αθηναίων το «Οχι» ψήφισε το 53,18% των πολιτών που έριξαν έγκυρο ψηφοδέλτιο (έναντι 46,82% που ψήφισε «Ναι»). Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο είχε ποσοστό μικρότερο του πανελλαδικού μέσου όρου (33,6%), ενώ οι ΑΝΕΛ 4,4%. Το άθροισμα των κομμάτων που στήριξαν το «Ναι» στον Δήμο Αθηναίων έφτανε το 42,89% (Ν.Δ. 30%, Ποτάμι 7,23%, ΠΑΣΟΚ 3,47%, ΚΙΔΗΣΟ 2,19%).

Στον δήμο Θεσσαλονίκης (στο 70% των εκλογικών τμημάτων) το «Οχι» επικρατούσε με 52,55% έναντι 47,45% του «Ναι». Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει στις βουλευτικές 31,56%, ενώ οι ΑΝΕΛ 5,29%. Τα κόμματα που υποστήριξαν το «Ναι» είχαν συγκεντρώσει ποσοστό 42,5%.

Στον Δήμο Πειραιώς η διαφορά ήταν μεγαλύτερη, καθώς το «Οχι» έφτασε το 60,14% ενώ το «Ναι» 39,86%. Το ποσοστό του «Οχι» είναι υψηλό, εάν λάβουμε υπόψη πως η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 35,35% τον Ιανουάριο, και των ΑΝΕΛ 5,53%. Η Χρυσή Αυγή είχε 7,6%.

Το υψηλότερο ποσοστό του «Δεν εγκρίνεται» καταγράφηκε στον Δήμο Χανίων, έναν δήμο που ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε ήδη από τον Ιανουάριο του 2015 και τις βουλευτικές εκλογές υψηλό ποσοστό (43,07%), ενώ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έλαβαν 5,75%. Παρόλα αυτά, με καταγεγραμμένο το 100% των ψηφοδελτίων, το 73,77% «Οχι» στην πόλη των Χανίων, με το «Ναι» να περιορίζεται μόλις στο 26,23% αποτελεί οπωσδήποτε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό του «Ναι» είναι πολύ μικρότερο από το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που το στήριξαν και έφτανε το 37% (Ν.Δ. 19,81%, Ποτάμι 12,16%, ΠΑΣΟΚ 2,87%, ΚΙΔΗΣΟ 2,1%).

Ηράκλειο

Ιδιαίτερα υψηλό ήταν χθες το ποσοστό του «Οχι» και στο Ηράκλειο, την έτερη μεγάλη πόλη της Κρήτης. Στο Ηράκλειο (στο 98% των τμημάτων) το «Οχι» ξεπέρασε το 71,31%, περιορίζοντας το «Ναι» στο 28,69%. Στον Δήμο Ηρακλείου τον Ιανουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 50,06% και οι ΑΝΕΛ 4,73%, ενώ το άθροισμα των κομμάτων που τάχθηκαν με το «Ναι» ήταν αθροιστικά 35%.

Πολύ μεγάλο ποσοστό καταγράφει το «Οχι» στον δήμο Περιστερίου, έναν από τους μεγάλους δήμους της χώρας, καθώς το «Δεν εγκρίνεται» ξεπέρασε το 70%, έναντι 30% του «Ναι». Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο είχε λάβει 43,37% και οι ΑΝΕΛ 4,57%, ενώ 6,6% είχε η «Χρυσή Αυγή». Τα κόμματα του «Ναι» είχαν λάβει η Ν.Δ. 19,3%, το Ποτάμι 5,38%, το ΠΑΣΟΚ 2,87% και το ΚΙΔΗΣΟ 1,90%.

Λίγο χαμηλότερο, αλλά πάλι σε υψηλά ποσοστά έφτασε το «Οχι» στον Δήμο Πατρέων, όπου στο 80% περίπου των εκλογικών τμημάτων, προσέγγιζε το 70% (69,55%), ενώ το «Ναι» έμενε στο 30,45%. Κι εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στις βουλευτικές ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό (45,37%).

Αντίστοιχα επίπεδα έφτασε το «Οχι» στον Δήμο Βόλου (69,07%, στο σύνολο των τμημάτων), έναν δήμο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγράψει ποσοστό 43,29% στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με τους ΑΝΕΛ να έχουν 5,56%. Η Χρυσή Αυγή είχε 6,68%, ενώ η Ν.Δ. 22%, το Ποτάμι 4,79%, το ΠΑΣΟΚ 3,31% και το ΚΙΔΗΣΟ 1,46%.

Χαμηλότερο ποσοστό, αλλά πάντως ανώτερο του πανελλαδικού μέσου όρου, συγκέντρωσε το «Οχι» στην έτερη μεγάλη πόλη της Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Στον Δήμο Λαρίσσης το «Οχι» έλαβε 63,57% έναντι 36,43% του «Ναι».

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία