Αγγελίες    Επικοινωνία

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με 82χρονη ημεδαπή με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μικρού παιδιού. Έτσι, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, την προηγούμενη και αυτή τη βδομάδα, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: e-ea.gr

«Είμαστε δίπλα σας και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Επιτελείτε σπουδαίο έργο στην τοπική κοινωνία. Το αναγνωρίζουμε, γι’ αυτό και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές σας. Στόχος μας είναι να κατασκευάζουμε έργα χρήσιμα και λειτουργικά για την κοινωνία και τους συμπολίτες. Περισσότερο απ’ όλα, όμως, ως Περιφερειακή αρχή, φροντίζουμε να είμαστε δίπλα στους φορείς και τους πολίτες που έχουν ανάγκη» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας χαιρετίζοντας την επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων συνεχούς προσφοράς του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» που λειτουργεί δομές στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

Ο Περιφερειάρχης αποδεχόμενος πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019. Κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στηρίζοντας το έργο του Εργαστηρίου.

«Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείο αποτελεί μια πρότυπη δομή. Εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Δίνει τη δυνατότητα σε νέους να διαμείνουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Ένα σπίτι με φιλόξενους χώρους, με προσωπικό που τους διασφαλίζει μία σωστή διαβίωση ακόμα κι όταν η οικογένειά τους δεν μπορεί να είναι κοντά τους, αποφεύγοντας τον κίνδυνο αποξένωσης και ιδρυματοποίησης» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας μιλώντας για την πρότυπη μονάδα, που κατασκευάστηκε και λειτουργεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κατσιφάρας επίσης ανακοίνωσε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκε η ανέγερση μιας ακόμη Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) – οικοτροφείων του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Αγρινίου.

Η Στέγη που θα είναι προσβάσιμη σε Α.μ.Ε.Α., θα αποτελείται από υπόγειο (162,69 τ.μ.), ισόγειο (237,11 τ.μ.) και Α΄ όροφο (219,75 τ.μ.). Το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης, ενώ ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει τους κοιτώνες με τα λουτρά τους, έναν κοιτώνα με τουαλέτα Α.μ.Ε.Α, ένα κοινόχρηστο WC, ανελκυστήρα, εσωτερική σκάλα επικοινωνίας με τον ισόγειο όροφο, καθώς και εξωτερική σκάλα για άμεση πρόσβαση. Επίσης θα κατασκευασθεί υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ.

 

Τέλος του μήνα αναμένεται η πληρωμή της β’ δόσης του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να γίνει το διήμερο 23- 24 Μαΐου ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 28 Μάη.

Σημειώνεται πως αν κάποιος διαπιστώσει πως έχει κάνει λάθος αφού έχει υποβάλλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πατώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

Το επίδομα για το 2019, όπως έχει ενημερώσει θα πληρωθεί σε έξι δόσεις ως ακολούθως:

Α’ δόση : τέλος Μαρτίου

Β’ δόση : τέλος Μαΐου

Γ’ δόση : τέλος Ιουλίου

Δ’ δόση : τέλος Σεπτεμβρίου

Ε’ δόση : Τέλος Νοεμβρίου

ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, μια κάτοικος της Ρόδου, ημεδαπή, κατηγορούμενη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η κατηγορούμενη, φέρεται να εισέπραξε συντάξεις συνολικού ύψους 51.102,27 ευρώ από τον λογαριασμό του αποβιώσαντος αδελφού της αποκρύπτοντας αθέμιτα το γεγονός του θανάτου του από το Ασφαλιστικό Ταμείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή το Γενικό Λογιστήριο ώστε να διακοπεί η παροχή.

Απολογούμενη επεσήμανε ότι δικαιούχος της σύνταξης ήταν ο πατέρας της, ακολούθως η μητέρα της και όταν και η τελευταία απεβίωσε, ο αδελφός της.

Όπως είπε, μετά τον θάνατο του τελευταίου, πίστευε ακράδαντα ότι το δικαίωμα για την είσπραξη της σύνταξης περιήλθε στην ίδια.

Τόνισε ότι είχε δηλώσει τον θάνατο στο ληξιαρχείο και πίστευε ότι με τον τρόπο αυτό είχε εκπληρώσει την υποχρέωσή της.

Επεσήμανε ακόμη ότι όταν πληροφορήθηκε ότι κακώς εισέπραττε την σύνταξη αμέσως αναγνώρισε την οφειλή της στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την οποία και προτίθεται να ρυθμίσει.

Πηγή: aftodioikisi.gr

«Ζωή και κότα» με τα λεφτά άλλων, κάνει ο άγνωστος – μέχρι στιγμής – δράστης, που σε διάστημα μικρότερο των δυο μηνών, αφαίρεσε σαν…κύριος, με τη χρήση κάρτας ΑΤΜ το ποσό των 9.500 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό γυναίκας – κτηνοτρόφου από την περιοχή του οροπεδίου της Φολόης.

Οι Αστυνομικές αρχές της Ηλείας ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση και κάθε μέρα που περνά συγκεντρώνουν σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίασή της, που έχει γίνει θέμα συζήτησης στα ορεινά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην έρευνα, τη οποία έχει ξεκινήσει το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έγινε η αρχική καταγγελία, έχει εμπλακεί και το Τμήμα Ασφάλειας – από τα κεντρικά – της Τράπεζας από την οποία έχουν αφαιρεθεί τα χρήματα, ενώ η υπόθεση με όλα τα στοιχεία θα διαβιβαστεί σε Α.Τ της Αχαΐας, αφού τα ΑΤΜ από τα οποία έγιναν οι αναλήψεις βρίσκονται στην Αχαΐα.

Τα χρήματα έκαναν «φτερά»

Στα τέλη Μαρτίου, ο σύζυγος της κτηνοτρόφου, ο οποίος είναι συνδικαιούχος στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρημάτων όταν με έκπληξη διαπίστωσε πως τα χρήματα από επιδοτήσεις αλλά και όσα είχαν αποταμιεύσει με κόπους και σκληρή δουλειά για τις ανάγκες της οικογένειας, είχαν κάνει…φτερά. Αντί για 9.500 ευρώ, περίπου, το υπόλοιπο που βρήκε στο λογαριασμό, ήταν μόλις 50 ευρώ!

Απευθυνόμενος στην Τράπεζα, ζήτησε και πήρε την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού, από την οποία διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα είχαν αναληφθεί από δυο συγκεκριμένα ΑΤΜ στην περιοχή της Ερυμάνθειας και στην Οβρυά Πατρών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από το συγκεκριμένο λογαριασμό, είχαν πληρωθεί 2-3 λογαριασμοί σε καταστήματα εστίασης της Αχαΐας, ενώ είχαν γίνει γύρω 8 περίπου αναλήψεις ποσών 500-600 ευρώ από κάθε ένα μηχάνημα, ενώ η τελευταία είχε γίνει λίγη ώρα πριν ο κάτοχος των χρημάτων διαπιστώσει την κλοπή.

Ένα – ένα τα στοιχεία

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, οι αστυνομικοί του οποίου ανέλαβαν το πρώτο μέρος της προανάκρισης, συγκεντρώνοντας στοιχεία από καταθέσεις αλλά και από το βιντεοσκοπημένο υλικό της Τράπεζας, αφού και στα δυο ΑΤΜ που έγιναν οι αναλήψεις υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ωστόσο, ο φάκελος της υπόθεσης, θα διαβιβαστεί σε Α.Τ της Αχαϊας, αφού οι συναλλαγές και αναλήψεις έχουν γίνει σε περιοχές εκτός της εδαφικής αρμοδιότητας της Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας.

Θέμα συζήτησης, ερωτηματικά και υποθέσεις

Το περιστατικό έχει γίνει θέμα συζήτησης στην ευρύτερη περιοχή των Δ.Ε Φολόης και Λασιώνος, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά το ζευγάρι. Τα ερωτηματικά δε, σχετικά με τον τρόπο που ο δράστης αφαίρεσε τα χρήματα, καθώς οι κάτοχοι δεν έχουν χάσει την Κάρτα ΑΤΜ, είναι πολλά. Κι ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τοπική κοινωνία φαίνεται να «κοιτάζει» με καχυποψία συγκεκριμένο πρόσωπο ως πιθανό δράστη, ωστόσο κανείς δεν μιλά – τουλάχιστον ακόμα. Κι αυτό είναι λογικό, γιατί οι ενδείξεις δεν αποτελούν πάντα αποδείξεις.

Πηγή: patrisnews

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία