Αγγελίες    Επικοινωνία

Στο πλαίσιο των επαφών με τους Δημάρχους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος με αντικείμενο το Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και Βοηθός Περιφερειάρχη, Ανδρέας Φίλιας συναντήθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, με Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Προέδρους Δημοτικών Οργανισμών της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Διοικητήριο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Ο κ. Φίλιας γνωστοποίησε τους άξονες που θα κινηθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αρχικός στόχος είναι να δείξουμε προς κάθε κατεύθυνση το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Ο άξονας Καλάβρυτα – Μεσολόγγι, πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών και των εκδηλώσεων που θα γίνουν, δένοντας μάλιστα με τη γη της Ολυμπίας. Επιδιωκόμενος στόχος είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλη την έκταση της περιφέρειας με διασπορά στο χώρο και το χρόνο».

Συνεχίζοντας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη επεσήμανε ότι «βασική επιδίωξή είναι οι εκδηλώσεις αυτές να παραμείνουν ως θεσμός ώστε να προσελκύουν επισκέπτες και στο μέλλον, συμβάλλοντας έτσι στην γενικότερη ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η εμπλοκή και δραστηριοποίηση πολιτών, επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων θα συμβάλει στην διαμόρφωση περιφερειακής συνείδησης, η οποία είναι ζητούμενο για την Περιφερειακή Αρχή. Τέλος, θεωρείται απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή της νεολαίας, εμπλέκοντας όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, διοργανώνοντας βιωματικές δράσεις με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία είναι ιδιαίτερα ελκυστική και προσβάσιμη στους νέους».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος, Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Σπύρος Φλώρος, Μαρία Παπαγεωργίου, Χρήστος Ζαρκαβέλης, Ναυπακτίας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας υπεύθυνη Πολιτιστικών Σοφία Ανδρίκουλα, καθώς επίσης η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου Παρασκευή Πετρονικολού και το μέλος Ιωάννης Γυφτογιάννης, η Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Ναυπακτίας Ιωάννα Κωστή και ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ξηρομέρου Βασίλειος Πολύζος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 11 το πρωί στην Π.Ε Ηλείας, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και στην Π.Ε. Αχαΐας.

Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Πάνος Σακελλαρόπουλος, όπου είχε σύσκεψη με την Αντιπεφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Αθανάσιο Μαυρομμάτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρο Δημητρογιάννη.

Επίσης, ο κ. Σακελλαρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΠΔΕ, Κωνσταντίνο Κόλλαρη, συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων της Περιφέρειας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου, Μ. Λιάπη, αλλά και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών, Τ. Αλεξόπουλο, Χ. Καπλάνη και Ν. Φαφούτη.

«Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αναβαθμίσουμε την Περιφέρεια. Και οφείλουμε να εργαστούμε με στρατηγική, όραμα, αλλά και προσήλωση στο καθήκον. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Η αξιοποίηση γνώσεων, εμπειριών και ιδεών κάθε στελέχους είναι πολύτιμη συνθήκη για να επιτύχουμε, γιατί η επιτυχία δεν θα είναι δική μας, αλλά επιτυχία της Περιφέρειας και τελικά, των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, τους οποίους όλοι υπηρετούμε» δήλωσε με αφορμή τις συναντήσεις του, ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Στην συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στην Ι.Π. Μεσολογγίου κι είχε ως αντικείμενο την πορεία υλοποίησης έργων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Ο κ. Κώστας Λύρος αφού συνεχάρη τον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συνάντησης, κατέθεσε υπόμνημα που αφορά τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο σύνολο του Δήμου, οι οποίες όπως τόνισε είναι επιτακτική την ανάγκη να ιεραρχηθούν σε προτεραιότητες και να εξεταστούν από κοινού τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησής τους.

Επεσήμανε δε, πως τα προτεινόμενα έργα άπτονται της Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας των πολιτών, της ποιότητας ζωής τους και της βελτίωσης της καθημερινότητας, συνοδευόμενα ταυτόχρονα από τις απαραίτητες υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Στις 9, 11 & 13 Σεπτεμβρίου ή Θ.O."Πρόβα" ανέβασε με επιτυχία τη θεατρική παράσταση "Η τρελή του Σαγιό" τού Ζάν Ζιροντού στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. 

Η Θ.Ο."Πρόβα" δραστηριοποιείται πλέον στα πλαίσια της του νεοϊδρυθέντος "Συλλόγου Τέχνης & Λόγου".

Στο Σύλλογο λειτουργούν επίσης: Τμήμα Φωνητικής και σύγχρονου τραγουδιού - Τμήμα θεατρικού Παιχνιδιού & Αυτοσχεδιασμού για παιδιά & Τμήμα διδασκαλίας πιάνου.

(Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6982232719---6971974613)

Με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των αιρετών προέδρων των τοπικών συμβουλίων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι, συνάντηση εργασίας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη.

 «Το σύνολο του δυναμικού της Περιφέρειας θα βρίσκεται δίπλα σας και κατ επέκταση δίπλα σε όλους τους πολίτες. Εσείς, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, έχετε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιοχή σας και η συμβολή σας σε επίπεδο σχεδιασμού και παρεμβάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε:

«Είναι απαραίτητο ωστόσο να υπάρξει ιεράρχηση των αναγκών και η πληροφόρηση να φτάνει στους τελικούς αποδέκτες - τους Δήμους ή την Περιφέρεια - συγκροτημένα, με σαφήνεια και - στο μέτρο του δυνατού - έγκαιρα. Ήδη, με σειρά στοχευόμενων παρεμβάσεων δώσαμε άμεσες λύσεις σε ιδιαίτερα επείγοντα, και πολλά απ αυτά χρονίζοντα, ζητήματα. Στόχος μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα και σε αυτό η συνδρομή σας είναι πολύτιμη».

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης έκανε μια σύντομη παρουσίαση της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Επεσήμανε ότι η εντολή του Περιφερειάρχη είναι διαρκής παρουσία των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων δίπλα στον πολίτη και οι στοχευμένες και καίριες παρεμβάσεις τους στα ζητήματα που ανακύπτουν.

 «Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή, το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό της Περιφέρειας θα είναι πάντα στη διάθεσή σας. Είναι σημαντικό ωστόσο να υπάρχει μια διαδρομή του αιτήματος μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται σωστή αξιολόγηση και αποτίμηση. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της περιοχής μας είναι συνεργάτες σε έναν κοινό αγώνα βελτίωσης της ζωής των συμπατριωτών μας» τόνισε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν αρκετοί από τους προέδρους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και τοποθετήθηκαν είτε για θέματα καλύτερης οργάνωσης είτε για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους. Κοινός παρονομαστής όλων ήταν οι ανάγκη για συντονισμό, άμεσες παρεμβάσεις αλλά και επανασύνδεση των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας με τους ίδιους τους πολίτες.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά, των Αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρου Δημητρογιάννη και του εντεταλμένου σύμβουλου του Περιφερειάρχη με αρμοδιότητα τις συνεταιριστικές οργανώσεις Μιχαήλ Γούδα με τους Αντιδημάρχους -υπευθύνους για τα έργα και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η σύσκεψη αφορούσε στον συντονισμό και την επιτάχυνση του έργου στον τομέα των Υποδομών και των Έργων που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις σχεδιασμού ή υλοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Γυαλιά – καρφιά τα έκαναν άγνωστοι δράστες στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (πρώην Νομαρχία), στο Μεσολόγγι.

Οι δράστες διέρρηξαν ένα από τα πίσω παράθυρα του κτιρίου και μπήκαν στο ισόγειο και ξεκινώντας από δυο γραφεία της πίσω πλευράς τα έκαναν άνω – κάτω προφανώς προσπαθώντας να βρουν πράγματα αξίας. Αφού έσπασαν και την εσωτερική πόρτα του ενός, κατευθύνθηκαν προς το ΑΤΜ που βρίσκεται στον διάδρομο του ισογείου, το οποίο διέλυσαν προσπαθώντας να αρπάξουν τα χρήματα. Ωστόσο όταν έφθασαν στο χρηματοκιβώτιο του μηχανήματος δεν κατάφεραν να το ανοίξουν και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Στη συνέχεια διέρρηξαν και την πόρτα του κυλικείου που πλέον χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Οι δράστες πιθανά να θεώρησαν ότι εκεί θα βρουν χρήματα, όμως βρέθηκαν μπροστά σε αναλώσιμο υλικό. Άνοιξαν κάποια κουτιά που περιείχαν απορρυπαντικά, και άλλα με γραφική ύλη και αφού δεν βρήκαν κάτι που να τους ενδιαφέρει, έφυγαν άπραγοι.

Σήμερα το πρωί, που οι υπάλληλοι πήγαν στις δουλειές τους, βρέθηκαν μπροστά σε αυτή την δυσάρεστη έκπληξη και κάλεσαν την Ασφάλεια η οποία πήρε αποτυπώματα και άλλα στοιχεία προκειμένου να ανακαλύψει τους δράστες.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σελίδα 1 από 24

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία