Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 917

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας.  

Καμιά ανοχή στη συγκυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που περηφανεύεται ότι μας έχει στο τσεπάκι της επειδή ο λαός την ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές για να βρει «ισοδύναμα» στο «οδυνηρό» 3ο μνημόνιο, στην απάτη ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ που δεν ψηφίζουν τα κυβερνητικά μέτρα επειδή δήθεν έχουν δικά τους, ενώ ψήφισαν το μνημόνιο που τα προαπαιτεί.

Δεν έχουν ισοδύναμα και διορθωτικά μέτρα ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ τα κομματα του ευρωμονόδρομου και της ΚΑΠ. Είναι απάτη για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε για ψίχουλα μεταξύ μας, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που έχουμε και στις οικογένειές μας.  

Η ανάπτυξη της οικονομίας, της πρωτογενούς παραγωγής ως πυλώνα της, που επικαλούνται ώστε να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική στο πλαισιο της ΕΕ της ΚΑΠ και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, σημαίνει ότι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, μεγαλέμποροι βιομήχανοι τραπεζίτες εφοπλιστές να αυγατίσουν τα κέρδη και τα πλούτη τους. Γι αυτό τα κομματα του ευρωμονόδρομου και οι κυβερνήσεις τους διατηρούν φορολογική ασυλία στα κέρδη τους και ταυτόχρονα τους μοιράζουν διαχρονικά παχυλές επιδοτήσεις.

Να τους αφαιρέσουμε ΤΩΡΑ το δικαίωμα να επικαλούνται την ψήφο με την οργανωμένη αντίδρασή μας  

Η επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων είναι ολομέτωπη με μέτρα «φωτιά» όπως:

  • Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
  • Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
  • Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
  • Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

Όλοι εμείς οι αγρότες που «ματώνουμε» από την κυβερνητική πολιτική την ΕΕ, την ΚΑΠ και όσους τη στηρίζουν, με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και το δικό μας ξεκλήρισμα, χρειάζεται με την κοινή δράση και την συμμαχία μας να βάλουμε φρένο στην επίθεση και στην πορεία να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι μονόδρομος για την μικρομεσαία αγροτιά. Για να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας, πρέπει να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών, όλων όσων πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και πληρώνουν την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και δεν δημιούργησαν.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική-μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 7μμ στην Κ. Πλατεία. Ως πρώτη Πανελλαδική απάντηση με όλους τους κοινωνικούς μας συμμάχους.

Όλοι μαζί όσοι είμαστε στο στόχαστρό τους, να ανατρέψουμε στην πράξη την αναμονή, τις αυταπάτες. Έτσι απαντάμε στο στόχο τους του «διαίρει και βασίλευε» δυναμώνοντας την ενότητα μας. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να μην ξεγελαστούν. Να κάνουμε ουσιαστικό βήμα στο δυνάμωμα της οργάνωσης μας και στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής

Με την κοινή δράση και πάλη μας ανοίγουμε τον δρόμο για να φύγουν από τη μέση, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κ.α. Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.

ΠΑΣΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Συνεδρίασε η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ και συζήτησε το σχέδιο δράσης με βάση τις εξελίξεις, το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στηρίζεται και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Αποτελεί ένα πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που έρχεται να πολλαπλασιάσει τα ήδη αβάσταχτα βάρη των προηγούμενων μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η κυβέρνηση ουσιαστικά φορτώνει στο λαό το νέο δάνειο ύψους 86 δισ. και τα μέτρα - φωτιά που το συνοδεύουν, όπως η παραπέρα μείωση του λαϊκού εισοδήματος, η φοροκαταιγίδα, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση και της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλα.  

Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα, ήδη βιώνουν πρόσθετα προβλήματα εξ αιτίας των κλειστών τραπεζών που αποφάσισαν η κυβέρνηση και οι εταίροι της στην ΕΕ.

Από φέτος βρίσκεται σε ισχύ η νέα ΚΑΠ η οποία σε συνδυασμό με τους όρους που περιέχονται στο τρίτο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα εργαλεία μέσω του οποίου η ΕΕ των μονοπωλίων και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών, απελευθερώνει τον ανταγωνισμό, επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες εκτός παραγωγής, στο ξεκλήρισμα, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση προσθέτοντάς τους στη στρατιά των ήδη 1.500.000 ανέργων.

Η "υπερήφανη αριστερή" κυβέρνηση αφού μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ με τη συμφωνία όλων των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, ήδη αποφάσισε και υλοποιεί τα προαπαιτούμενα για το 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο (καταργώντας ακόμη και δικούς της νόμους) μέτρα:

1. Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26% από το πρώτο ευρώ.

2. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.

3. Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.

4. Αύξηση ΦΠΑ στο 23% από 13% σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα.

5. Κατάργηση της επιστροφής  για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.

6.Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.

7.Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

8. Σχεδιάζεται ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη το 38% δεν έχει να πληρώσει τον ΟΓΑ.

9. Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κλπ), και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή

10. Αύξηση των κρατήσεων στις αγροτικές συντάξεις για την υγεία

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΑΓΡΟΤΩΝ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΠΑΣΥ, οι δυνάμεις που την αποτελούν, Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι, γεωτεχνικοί θα μπούμε στην πρώτη γραμμή οργανώνοντας την πάλη ενάντια στις τραγικές επιπτώσεις που δημιουργεί αυτή η πολιτική.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν μια τραγωδία με κίνδυνο να χάσουν την παραγωγή τους ή να μην πληρωθούν ποτέ εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας από τις κλειστές τράπεζες. Πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να σπέρνει αυταπάτες και να πάρει άμεσα μέτρα. Διεκδικούμε:

Να διασφαλιστεί η συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών εξασφαλίζοντας πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα για τους αγρότες και ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους.

Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την πληρωμή των όλων προϊόντων από εμπόρους και βιομηχανίες και άμεσα των νωπών, σιτηρών, γάλα, κρέας.

Εξασφάλιση προστασίας από κατασχέσεις σε σπίτια και χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο".

Όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν απρόσκοπτη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα αν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ ή όχι. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα.

Καμιά διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις αφού εξαιτίας των κλειστών τραπεζών δεν μπορούν να εξοφληθούν οι λογαριασμοί.

Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε διάφορες οφειλές προς δημόσιους φορείς. (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ κλπ). Να "παγώσουν" τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα, τους Αγροτικούς Συλλόγους να μπουν θαρραλέα μπροστά οργανώνοντας την πάλη αγροτών και κτηνοτροφών ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη το μνημόνιο και τα μέτρα του. Χρειάζεται να συνεδριάσουν και να καταρτίσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα ενημερωτικών περιοδειών, εξορμήσεων, συσκέψεων σε εκατοντάδες χωριά σε όλη την χώρα.

Να ενισχυθεί η κοινή δράση ώστε μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών να συγκροτηθούν παντού Λαϊκές Επιτροπές. Οι ΑΣ, οι επιτροπές αγώνα αγροτών να πάρουν πρωτοβουλία σε κάθε χωριό, να δώσουμε αυτή την μάχη αφού η κυβερνητική αυτή πολιτική επηρεάζει τις ζωές όλων και μόνο η κοινή δράση των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να την σταματήσει και να την ανατρέψει σε μια πορεία.

Καλούμε τους αγρότες να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους και να βγάλουν συμπεράσματα τόσο για την ΕΕ που είναι ένωση μονοπωλίων και ποτέ δεν πρόκειται να γίνει των λαών, δεν πρόκειται να αλλάξει και η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ.

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Να μην ξεγελαστούν, να μην υποκύψουν, στα τρομοκρατικά διλήμματα μνημόνιο ή χρεοκοπία, ευρώ ή δραχμή. Είναι κάλπικα διλήμματα που σκοπό έχουν να εγκλωβίσουν την ριζοσπαστικοποίηση του λαού μας. Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, μέσα στην ΕΕ και με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια μιας χούφτας βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων οι μικρομεσαίοι αγρότες θα συνεχίζουν να εξαθλιώνονται και να ξεκληρίζονται.

Να μην πέσουν στην παγίδα να επιλέξουν με ποιο νόμισμα θα τους ξεκληρίσουν αλλά ούτε και να πιστέψουν ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους μέσα από συνεχείς «θυσίες για το καλό της χώρας». Χρόνια τώρα μας ζητούν θυσίες για το καλό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και είναι σε βάρος μας. Το χρέος δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός αλλά η κρατική ενίσχυση με ζεστό χρήμα, των τραπεζιτών των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων. Η μόνη λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από την πλούσια πείρα τους να αντιληφθούν ότι μόνο με την δική τους συμμετοχή, με δυνάμωμα και συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων παντού, με την αγωνιστική διεκδίκηση μας μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν. Να γυρίσουν την πλάτη τους στα νέα αναχώματα που στήνονται για να ανακόψουν την λαϊκή αγανάκτηση, και να σκεφτούν βαθύτερα ότι αυτή την στιγμή, όπως φάνηκε και στην ψηφοφορία στην Βουλή, υπάρχει μια άτυπη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που ψηφίζουν τα μνημόνια που τους ξεκληρίζουν.

Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα τους. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε τον δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας. Ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, με κεντρικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού σε τρόφιμα και της χώρας σε πρώτες ύλες για την βιομηχανία, με τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς που θα εξασφαλίζει φθηνά ποιοτικά προϊόντα και σίγουρο σταθερό εισόδημα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΕ και την ΚΑΠ που μας ξεκληρίζουν και τον λαό αφέντη του πλούτου που παράγει».

ΠΑΣΥ – ΟΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ 200 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Ελλάδας, με το επιχείρημα καλύτερης αξιοποίησης συγκαλύπτει ότι: τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι όλα αποθεματικά. Η απόφαση θα δημιουργήσει κινδύνους για νέες καθυστερήσεις που θα προστεθούν στις υπάρχουσες για να πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε, υπάρχει η πείρα των καθυστερήσεων, των διαρκών επανελέγχων κ.ά.

Κρύβουν ότι στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνονται απλήρωτες ενισχύσεις, δηλαδή δικά μας χρήματα. Και αυτό τη στιγμή, που είναι ακόμη απλήρωτοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την Εξισωτική αποζημίωση, για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο Βαμβάκι, δεν έχουν πάρει την επιστροφή του φόρου πετρελαίου, δεν έχουν πληρωθεί για τα Προγράμματα Βιολογικής γεωργίας, για τη Απονιτροποίηση και ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες για Σχέδια Βελτίωσης, Νέους Αγρότες, κλπ.

Η καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών για τον παραγωγό, είναι να πληρωθούν τα χρωστούμενα και όλες οι ενισχύσεις να δίνονται στην ώρα τους, για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε, να επιβιώσουμε. Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι «αποθεματικά» του ΟΠΕΚΕΠΕ δεσμεύονται από την κυβέρνηση σε «εσωτερικό δανεισμό», όπως προσπαθεί να δεσμεύσει αποθεματικά ταμείων ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ. Η συγκυβέρνηση με το «εσωτερικό δανεισμό» αναγνωρίζει το χρέος, παζαρεύει με τους εταίρους, ευρωλυκοσυμμαχία και ΔΝΤ σε βάρος μας.

Φαίνεται καθαρά, ότι την «θετική έκβαση» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τη νέα συμφωνία, θα κληθούμε να πληρώσουμε από την πρώτη στιγμή και οι φτωχομεσαίοι αγρότες μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, αφού φορτώνεται στις πλάτες μας ένα χρέος δημιουργημένο για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα .

Αυτή είναι η «στήριξη» στους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την αδυναμία να συνεχίσουν την παραγωγή τους , βιώνοντας το φάσμα της εξαθλίωσης. Με τις αντιαγροτικές πολιτικές και της νέας ΚΑΠ 2015-2020 - που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αλλά και η σημερινή δεν απορρίπτει - συνεχίζουν στην ίδια «ρότα» και εντείνουν την πορεία ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όφελος των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Είναι αυτές οι πολιτικές που συνεχίζουν να συμπιέζουν το πενιχρό εισόδημά μας, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε όχι μόνο τις σύγχρονες ανάγκες μας, αλλά και τις βασικές καθημερινές οικογενειακές μας υποχρεώσεις.

Δίκαια λοιπόν διεκδικούν αγωνιστικά με συλλαλητήριο στην Αγιά της Λάρισας οι φρουτοπαραγωγοί σε συντονισμό και από Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη και Καστοριά, αλλά και οι διάφορες συγκεντρώσεις αγροτικών συλλόγων έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (Λαμία). Εκφράζουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας.

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά να μην δείξει καμιά ανοχή & αναμονή, γιατί μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι, που δεν αφήνουν περιθώρια επιβίωσης. Η αγωνιστική διεκδίκηση, πρέπει νάναι η δική μας απάντηση !

Ο αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ με το πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων την Κυριακή 15 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, νάναι το επόμενο αγωνιστικό μας βήμα!

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27-09-2014 το Δ.Σ της Ο.Α.Σ. αποφάσισε τα εξής:

-Μετά από την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ να οργανώσει και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Οκτώβρη και ώρα 11 π.μ. στον Κόμβο της Αμφιλοχίας με αιχμή του δόρατος το μεγάλο ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού απαιτώντας άμεσα μέτρα πρόληψης και αποζημίωσης στο 100% τόσο των ζώων όσο και του χαμένου εισοδήματος.

-Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ στις 3 Οκτώβρη , 7:30 μ.μ. στην Κ. πλατεία Αγρινίου για την Ανεργία.

-Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ μετά από ανοιχτή επιστολή της να συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ ,ΜΑΣ, και η ΟΓΕ και θα γίνει στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη για το αυξημένο πρόβλημα της ανεργίας που αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τη φτωχή αγροτιά.

Καλούμε όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν και μαζικά να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και το δικαίωμα να παραμείνουμε στα χωριά και στα χωράφια μας με αξιοπρεπή ζωή και ικανοποιητικό εισόδημα.

Το Δ.Σ. Της Ομοσπονδίας
Αγροτικών Συλλόγων

Mε μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Σαρδίνια Αμφιλοχίας την Παρασκευή 26/9 από την ΟΑΣ και την ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε ο καταρροϊκός πυρετός, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα, διεκδικώντας λύσεις προς όφελος των αγροτών κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης που εξοντώνει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και με τη συρρίκνωση της εξισωτικής αποζημίωσης την οποία δικαιούνται εξ ολοκλήρου και έστειλαν ανυποχώρητο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, το βιος και τη ζωή τους, για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Στη σύσκεψη μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Ο Σπύρος Κοτοπούλης τόνισε στην ομιλία ότι το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ που δραστηριοποιούνται σε Ομοσπονδίες και Αγροτικούς - Κτηνοτροφικούς Συλλόγους πήραν μια σειρά από πρωτοβουλίες για τον καταρροϊκό πυρετό, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα, διεκδικώντας λύσεις προς όφελος των αγροτών.Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες, διεκδικώντας με κρατική παρέμβαση να παρθούν άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό και στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Επίσης αναφέρθηκε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το συνεπές αγροτικό κίνημα πανελλαδικά και στο νομό μας είχε επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν για τους φτωχούς κτηνοτρόφους κάτω από τις εντολές της Ε.Ε για τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων (σχέδιο δράσης για τα βοσκοτόπια). Τότε κατηγορηθήκαμε από διάφορους καλοθελητές που έσπειραν τον εφησυχασμό στους κτηνοτρόφους (ότι είμαστε κινδυνολόγοι και ότι φέρνουμε καταστροφή). Τα ίδια παπαγαλάκια λένε και σήμερα ότι όλα θα διορθωθούν και ότι θα υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις. Για μια ακόμη φορά λένε ψέματα ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ – ΕΝΩΣΕΙΣ, Συγκυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Καλούμε τους ,φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να τους γυρίσουν την πλάτη και να βγάλουν συμπεράσματα μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση στην οποία οδηγούνται οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα ορεινών φτωχών περιοχών του νομού μας κατάσταση που τους οδηγεί στην απόγνωση και την ακραία φτώχεια, που θα επιδεινωθεί με την νέα ΚΑΠ παρά τους πανηγυρισμούς των ευρωλάγνων.

Ο Νίκος Μωραΐτης με την σειρά του στάθηκε στα οξυμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα, προβλήματα τα οποία προκύπτουν όπως ανέφερε από την πολιτική της συγκυβέρνησης και πλήττουν τους φτωχούς κτηνοτρόφους. Η συγκυβέρνηση οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν πολύ σημαντικές ευθύνες τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθούν με μπαλώματα να λύσουν το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού. Πρέπει να δοθεί αποζημίωση 100% των απωλειών και σε ζωικό κεφάλαιο και στην παραγωγή και υποστηρίζουν ότι πρέπει παρθούν μέτρα ανακούφισης των μικρών κτηνοτρόφων.

Στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».

Ο Ν. Μωραΐτης, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται πως η αγροτική πολιτική είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε μια ΚΑΠ που τιμωρείσαι γιατί παράγεις, που επιδοτείσαι για να ξεριζώνεις δυναμικές καλλιέργειες ή για να θάβεις προϊόντα. Όλα αυτά, τόνισε, τα λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να βγάλουν λάδι την Ε.Ε. και να κρύψουν κατά βάθος ότι συμφωνούν με αυτή την αντιαγροτική πολιτική.

Επίσης έδωσαν και νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 8 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στο κόμβο της Αμφιλοχίας που διοργανώνει η ΟΑΣ και η ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας σε συντονισμό με την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης της ΠΑΣΥ στην Τρίπολη για κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Η ΟΑΣ και η ΠΑΣΥ καλεί σε κινητοποίηση την Κυριακή 14/9/2014 όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής στο χώρο του μνημείου του δολοφονημένου από το αστικό κράτος συναγωνιστή Μήτσου Βλάχου.

Όπως και τότε έτσι και τώρα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από την πολιτική κεφαλαίου, απαντάμε αγωνιστικά, στο δρόμο, για μια ζωή με αξιοπρέπεια που να πιάνει τόπο ο ιδρώτας που χύνουμε καθημερινά στο χωράφι.

Αγρότη - Κτηνοτρόφε,

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε. ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή έρχονται οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι με την εφαρμογή της ΚΑΠ στην χώρα μας από την κυβέρνηση. Από την μία η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο χαρατσώνει και φορολογεί άγρια τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, ΕΝΦΙA μέχρι και στις στάνες, αλλά τους δίνει και άλλο ένα άδικο και προκλητικό χτύπημα στο εισόδημά τους με τη συρρίκνωση μέχρι και το κόψιμο της εξισωτικής αποζημίωσης σε ποσοστό πάνω από 60%, με την οποία τα προηγούμενα χρόνια κάλυπταν ένα μέρος του κόστους παραγωγής αφού έμεναν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Από την άλλη έρχεται να αποχαρακτηρίσει εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων μετά και από την έγκριση του Σχεδίου Δράσης της κυβέρνησης για τα Βοσκοτόπια από την ΕΕ τον Ιούνιο του 2012 που ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2013. Τα βοσκοτόπια αυτά αποχαρακτηρίζονται επειδή είναι πλαγιές με κλίση που έχουν όμως βλάστηση ή περιοχές με δενδρώδη κάλυψη οι οποίες όμως χρησιμοποιούνται σαν βοσκήσιμες εκτάσεις για αιγοπρόβατα.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση καλούμε κάθε μικρομεσαία αγρότισσα και αγρότη να οργανώσουν κάθε μορφής αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας την αναγνώριση των εκτάσεων που χρησιμοποιούσαν όλα αυτά τα χρόνια για βόσκηση, την άμεση καταβολή ολόκληρης της επιδότησης που δικαιούνται και ταυτόχρονα να εντείνουν την πάλη τους απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, απέναντι σε όλους αυτούς που την εφάρμοσαν, την εφαρμόζουν ή προσδοκούν να την εφαρμόσουν σαν κυβέρνηση. Μαζικά και οργανωμένα σε συμμαχία με τους εργάτες, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και την νεολαία να παλέψουν για την δική τους εξουσία, όπου οι δικές τους ανάγκες και όχι αυτές των μονοπωλίων θα είναι στο προσκήνιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/9/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία