Αγγελίες    Επικοινωνία

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που στήριξαν την πολιτική οικολογία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι η γενναία και ταυτόχρονα νηφάλια επιλογή τους θα πιάσει τόπο. Επιδιώκαμε την εκλογή περισσότερων Συμβούλων για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Ωστόσο, με δεδομένες τις αντίξοες συνθήκες, νιώθουμε περήφανοι που κερδίσαμε την εμπιστοσύνη αρκετών χιλιάδων πολιτών.

Θα επιμένουμε να εντάσσουμε στην πολιτική εκείνα που στηρίζουν την ζωή και οι άλλοι αγνοούν. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Η φωνή της οικολογίας θα συνεχίσει να ακούγεται δυνατά μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κώστας Παπακωνσταντίνου και οι υποψήφιοι της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας

Ολοκληρώνοντας την προεκλογική μας εκστρατεία, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κώστας Παπακωνσταντίνου και οι υποψήφιοι της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ απευθύνουμε στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιούς, Ηλείους μήνυμα αισιοδοξίας και μάχης.

Ένα ισχυρό μήνυμα για μια πραγματική ΣΤΡΟΦΗ της περιφερειακής πολιτικής προς τη βιωσιμότητα, την αλληλεγγύη, τη διαφύλαξη του πολύτιμου φυσικού μας περιβάλλοντος, τη διάσωση και αναβάθμιση των δημόσιων, κοινόχρηστων αγαθών.

Θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε και στα προηγούμενα εννιά χρόνια, να είμαστε η παράταξη των Αρχών, των τεκμηριωμένων θέσεων και προτάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξη που σέβεται και στηρίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δημόσιο διάλογο με έμφαση στην αντικειμενική και επιστημονική τεκμηρίωση.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους θεμελιώδεις, σήμερα, στόχους όπως τη διάσωση των άλλων ζωντανών ειδών και των βιοτόπων τους, την καθαρή ενέργεια και την αντίθεση στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων με έμφαση στην διαλογή στην πηγή, τις πράσινες πόλεις. Για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού όλων, για την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Καλούμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να στείλουν και πάλι την πρωτοπόρα, τεκμηριωμένη και υπεύθυνη φωνή της πολιτικής οικολογίας, ισχυρότερη από κάθε άλλη φορά στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο.

Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε προς μια μεγάλη πολιτική Νίκη!

Κώστας Παπακωνσταντίνου και οι υποψήφιοι της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας

Κατατέθηκε την Κυριακή το απόγευμα ο συνδυασμός της ανεξάρτητης αυθεντικής οικολογικής παράταξης στην Περιφέρεια.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ συμμετέχει στις Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαΐου με έναν ισορροπημένο συνδυασμό 51 ατόμων (25 γυναίκες, 26 άνδρες). Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Η Περιφέρεια είναι ο φυσικός χώρος της οικολογίας. Μόνο η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ έχει έντιμες και ουσιαστικές προτάσεις για την Περιφερειακή διαχείριση των φυσικών πόρων, την προστασία των οικοσυστημάτων, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με γνώμονα πάντα την αειφορία. Θα αγωνιστούμε με τα μέσα που διαθέτουμε απέναντι στην νοοτροπία των κούφιων εντυπώσεων και της αφισσορύπανσης».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

1

ΒΛΑΧΟΥ ΑΘΗΝΑ του Αλκιβιάδη

2

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου

3

ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Σωτηρίου

4

ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου

5

ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ ΝΙΚΗ του Ξενοφώντα

6

ΚΟΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟΣ του Σωτηρίου

7

ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αποστόλου

8

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ του Αθανασίου

9

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου

10

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΝΕΛΛΗ) του Νικολάου

11

ΠΗΤΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου

12

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΜΑΡΙΑ του Σωτηρίου

13

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Μιχαήλ

14

ΤΖΟΓΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Επαμεινώνδα

   15

ΤΡΑΜΠΑΖΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ (ΤΖΙΝΑ) του Παναγιώτη

16

ΤΣΙΩΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Παναγιώτη

   
   

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΪΑΣ

1

ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Δημητρίου

2

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ (ΠΟΛΥ) του Γεωργίου

3

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ανδρέα

4

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του Χρήστου

5

ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου

6

ΚΑΦΡΙΤΣΑ ΔΑΝΑΗ του Δημητρίου

7

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου

8

ΚΟΡΔΙΣΤΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ του Ιωάννη

9

ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεοφάνη

10

ΜΠΑΝΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευσταθίου

11

ΜΠΙΝΙΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σπυρίδωνος

12

ΝΤΖΑΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) του Παναγιώτη

13

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γρηγορίου

14

ΠΑΧΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Νικολάου

15

ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Δημητρίου

16

ΣΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Διονυσίου

17

ΣΠΑΝΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ του Αλεξίου

18

ΤΣΑΧΡΕΛΙΑ ΣΜΑΡΑΓΔΑ του Μιχαήλ

19

ΤΣΑΧΡΕΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

20

ΧΑΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Χριστοφόρου

21

ΧΑΣΑΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΜΠΕΤΥ) του Γεωργίου

22

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ του Ζήση

23

ΧΕΙΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

1

ΑΣΤΕΡΗ ΝΙΚΟΛΙΑ του Γεωργίου

2

ΓΟΥΒΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Διονυσίου

3

ΚΑΡΛΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη

4

ΚΕΦΑΛΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παύλου

5

ΚΡΕΣΤΕΝΙΤΗ ΡΕΒΕΚΑ του Κωνσταντίνου

6

ΜΩΡΕΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου

7

ΠΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικολάου

8

ΣΑΚΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θεοδώρου

9

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Διονυσίου

10

ΤΣΑΓΚΑΝΕΛΙΑ ΜΑΡΙΑ του Τρύφωνα

11

ΧΕΛΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Σπυρίδωνος-Διονυσίου

12

ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου

   
   
   

 

Τα μέλη της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας εύχονται για το νέο έτος υγεία, ειρήνη, αλληλεγγύη και δημιουργία στους πολίτες της περιφέρειας μας. Οι ευχές μας συνοδεύονται από την προσδοκία ότι το 2019 θα είναι έτος ευθύνης για όλους. Ευθύνη για την κοινωνία των πολιτών, που θα πρέπει να υιοθετήσει μια υπεύθυνη στάση απέναντι στα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η υποβάθμιση των φυσικών βιοτόπων, η εξάντληση των φυσικών πόρων, τα αποτελέσματα των οποίων είναι σήμερα ορατά και στον πλέον δύσπιστο.

Ευθύνη και για το πολιτικό προσωπικό της περιφέρειας μας, το οποίο θα πρέπει άμεσα να αφήσει στο παρελθόν πολιτικές "όλα τα σφάζω" στο όνομα της οικονομικής κρίσης και να στρέψει το βλέμμα του σε νέες δημοκρατικές και συνεργατικές πολιτικές λύσεις, οι οποίες, με άξονα την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι ικανές να προσφέρουν απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα, χωρίς να υπονομεύουν την δυνατότητα των επόμενων γενιών να ικανοποιούν τις δικές στους ανάγκες στο διηνεκές.

Καλή και οικολογική Χρονιά!!!

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας
Βασίλης Κουμπούρας

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα γνωστοποιεί την απόφασή της για αυτόνομη και πάλι κάθοδό της στις περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα έχει υποχρέωση να συνεχίσει την παρουσία της στο Περιφερειακό Συμβούλιο διότι δεν υπάρχει κανένας άλλος για να υπερασπιστεί την φύση, το κλίμα, τους φυσικούς πόρους και την ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών απέναντι στις καταστροφικές και κοντόφθαλμες πολιτικές που είναι έτοιμες να θυσιάσουν τα πάντα για μια οποιοδήποτε βραχυπρόθεσμο κέρδος. Μετά από δύο παραγωγικές θητείες θέτουμε και πάλι το έργο και τις αξίες μας στην κρίση των συμπολιτών μας, σίγουροι ότι έχουν εκτιμήσει την σταθερότητα αρχών, την εντιμότητα και τις καινοτόμες ιδέες μας.

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα είναι η ανεξάρτητη περιφερειακή παράταξη που θέτει την οικολογία ως ζήτημα πρώτης γραμμής και όχι ως «υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής» όπως κάνουν οι συμβατικές παρατάξεις. Είναι η μόνη Περιφερειακή Παράταξη η οποία ευθέως και χωρίς περιστροφές:

Εκφράζει την παράδοση της Περιφέρειας στους οικολογικούς αγώνες.

Αντιστέκεται στην ανεύθυνη πολιτική για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, που θέτει σε κίνδυνο την θαλάσσια και την παράκτια ζώνη.

Θεωρεί την κλιματική αλλαγή, τη διάβρωση των ακτών, την εξαφάνιση της άγριας φύσης και άλλα κρίσιμα οικολογικά προβλήματα ως κεντρικά ζητήματα πολιτικής και όχι ως «παράπλευρες επιπτώσεις» της πολιτικής όπως θεωρούν όλες ανεξαιρέτως οι υπόλοιπες παρατάξεις (αλλά και όλοι οι πολιτικοί χώροι).

Στηρίζει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θεωρώντας ότι ο αέρας και ο ήλιος πρέπει να αντικαταστήσει ολοκληρωτικά τα ορυκτά καύσιμα. Απορρίπτει, όμως, την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση Αιολικών Μονάδων παραγωγής ενέργειας σε απρόσιτες βουνοκορφές, που προσβάλλουν τα τελευταία καταφύγια της άγριας ζωής και τα τελευταία αυθεντικά τοπία. 

Βάζει στην πρώτη γραμμή την υπεύθυνη οικολογική διαχείριση απορριμμάτων χωρίς να παραπλανά τους πολίτες για δήθεν ύπαρξη εύκολων λύσεων, ιδίως με ταφή κάπου “αλλού”.

Αναγνωρίζει ότι τα φυσικά οικοσυστήματα παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στον άνθρωπο ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τη βάση της ήπιας και αειφορικής τουριστικής ανάπτυξης.

Προβάλλει την προστασία των βιοτόπων και των περιοχών του Δικτύου Natura-2000 ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και καταγγέλλει τα συμφέροντα, μεγάλα και μικρά, που απειλούν προστατευόμενες περιοχές, όπως τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Ζητά την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων, τις πράσινες υποδομές και την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων με έργα όπως ο επαναπλημμυρισμός των λιμνών (Μουριά – Αγουλινίτσα) που εσφαλμένα αποξηράνθηκαν.

Προστατεύει την πολύτιμη αγροτική γη από άναρχες επενδύσεις, οικοπεδοποίηση και μόνιμο «σφράγισμα» και προτείνει τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου.

Προβάλει τα μοναδικά τοπία, την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και την ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά της Περιφέρειας.

Διαφωνεί με άχρηστα και καταστροφικά οδικά έργα, όπως η κατασκευή μεγάλου κλειστού αυτοκινητόδρομου μετά τον Πύργο.

Στηρίζει τη δράση των κινημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς υστεροβουλία.

Επιμένει σε λύσεις βιώσιμες, με γνώμονα την αειφορία, την ποιότητα ζωής και την βιωσιμότητα των μελλοντικών γενεών και όχι με βάση το προσωρινό κέρδος.

Προστατεύει τα συλλογικά αγαθά (αδόμητοι χώροι, μαζικές συγκοινωνίες, καθαρό τρεχούμενο νερό, παραλίες κ.λπ.), αφού η απώλειά τους, σε καιρό κρίσης, μας κάνει διπλά φτωχούς.

Συμπαραστέκεται στους αγώνες των ΑμεΑ και αποδέχεται έμπρακτα την διαφορετικότητα

Υπερασπίζεται τους αγώνες και την ιστορία του κινήματος απέναντι στους τυχάρπαστους σφετεριστές του ονόματος της οικολογίας.

Ακόμη και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, υπάρχουν πολίτες στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία που αντιλαμβάνονται ότι η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή είναι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Που αρνούνται την θυσία της φύσης, της υγείας, της ασφάλειας και των διαχρονικών οικουμενικών αξιών απέναντι στην κοντόφθαλμη οικονομική εκμετάλλευση.

Για αυτούς, η Οικολογική Δυτική Ελλάδα θα είναι πάντα η σταθερή λογική επιλογή. Στο πλαίσιο της απλής αναλογικής, θα διεκδικήσει το δικαίωμα να χαράξει την περιβαλλοντική πολιτική στη Δυτική Ελλάδα.

 

Για την Παράταξη

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας

Βασίλης Κουμπούρας

Τηλ. 6909315179

Από την Κάρλα στη Μουριά

Το ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ έργο της ανασύστασης της Κάρλας που τυπικά εγκαινιάζεται σήμερα αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη ότι η αποξήρανση ήταν λάθος. Ένα έργο που τότε, το 1963, είχε παρουσιαστεί ως «αναπτυξιακό», οδήγησε στην καταστροφή της γεωργίας, του κλίματος, των νερών, δείχνοντας ότι μόνο η επαναδημιουργία τη ςλίμνης είχε δημόσιο συμφέρον.

Η αποξήρανση της Κάρλας ήταν η προτελευταία από τις μεγάλες αποτυχημένες αποξηράνσεις. Η τελευταία ήταν η αποξήρανση της Αγουλινίτσας και της Μουριάς στην Ηλεία το 1971 – αποξηράνσεις επίσης αποτυχημένες αφού δημιούργησαν πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα με ελάχιστο όφελος.

Το παράδειγμα της Κάρλας μας θυμίζει ότι πρέπει να μείνουμε συνεπείς στον στόχο της επαναδημιουργίας, έστω, σε πρώτη φάση, της Μουριάς, αφού αυτός ο στόχος έχει φτάσει σε σημαντικά επίπεδα κοινωνικής αποδοχής.

Προϋπόθεση για το επιτυχή επαναπλημμυρισμό της Μουριάς είναι να σχεδιαστεί το έργο με βάση την αληθινή επαναδημιουργία ενός οικοσυστήματος και να γίνει στο σύνολό του ή στο μεγαλύτερο μέρος των 6.000 στρεμμάτων της παλιάς λίμνης και να μην εκπέσει σε έργο βιτρίνας μερικών εκατοντάδων στρεμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε για άλλη μια φορά, την περιφερειακή αρχή να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για τις απαιτούμενες μελέτες, ώστε το έργο, ώριμο πια, να ενταχθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα άμεσα. 

Βασίλης Κουμπούρας
Περιφερειακός Σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας
6909315179,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία