Αγγελίες    Επικοινωνία

Άφαντη η ΕΑΣ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/10/2018

Έντονα σχολιάστηκε η απουσία της ΕΑΣ Μεσολογγίου από την 1η Γιορτή Ελιάς. Μπορεί η επιτυχία να ήταν µεγάλη και ο κόσµος πάρα πολύς, αλλά απείχε ο µεγαλύτερος συνεταιριστικός φορέας του τόπου που µάλιστα δραστηριοποιείται στην ελιά εδώ και χρόνια.

Γενικά η ΕΑΣ δεν έχει...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Οι πολιτικές αγάπες δεν κρύβονται

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/06/2018

Στο διηνεκές µένουν τελικά οι πολιτικές αγάπες όπως φάνηκε και στην εκδήλωση της ΕΑΣ στο Τρικούπειο, όπου παρόντες, µεταξύ άλλων, ήταν οι Χρίστος Βερελής, Θάνος Μωραΐτης, Δηµήτρης Κωνσταντόπουλος και Χριστίνα Σταρακά.

Όταν σηκώθηκε να µιλήσει ο βουλευτής Δηµ. Κωνσταντόπουλος, στην προσφώνησή του ανέφερε ως υπουργό µόνο τον Χρ. Βερελή, όταν σηκώθηκε όµως η Χριστίνα διόρθωσε τα πράγµατα λέγοντας...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Το ΠΑΣΟΚ ήταν εδώ!

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/06/2018

Όλες οι... φυλές του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στο Μεσολόγγι το τελευταίο Σουκου εξαιτίας της εκδήλωσης που έκανε η ΕΑΣ Μεσολογγίου για τα ογδοντάχρονα.

Αναµενόταν και ήρθε βέβαια ο Χρ. Βερελής που διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις µε τον Π. Ζωγράφο, όπως και πολλοί άλλοι.

Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν κατάληξη την «Αλατιέρα»...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Μεσολόγγι όπου παρουσιάστηκε η δράση της  / Τιμήθηκαν πρώην πρόεδροι

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/06/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Τα ογδόντα και πλέον χρόνια από την δημιουργία του, γιόρτασε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «η Ένωση».

Η Ένωση δημιουργήθηκε το 1925 ως Συνεταιρισμός Παραχελωΐτιδας και το 1935 ιδρύθηκε η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου. Το 1975 ενσωμάτωσε την περιοχή Ναυπακτίας με την ονομασία Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου -Ναυπακτίας και τέλος το 2012 με τον νόμο 4015/2011 μετατράπηκε σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό με την ονομασία Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου - Ναυπακτίας «Η Ένωση». Η φιλοσοφία του Συνεταιρισμού και ο σκοπός του είναι, μέσα από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει, να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 07/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης. Κατά τη διήμερη παρουσία του ο Υφυπουργός συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Επιμελητήριου στο Αγρίνιο όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Κόκκαλης για το θέμα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμών ανέφερε πως το αίτημα (της Αιτωλοακαρνανίας) για το Kalamata olives είναι νόμιμο και θα υπάρξει δίκαιη λύση αφού ακουστούν όλες οι πλευρές. Σημείωσε πως «σκοπός του Υπουργείου είναι να σκύψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα». Μίλησε για το νέο μοντέλο- αγρότη «τον πραγματικό παραγωγό, πιστοποιημένο, εκπαιδευμένο, επιχειρηματία, που θέλει να ασχοληθεί με τη γη». «Ο νομός έχει πολλά προβλήματα και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Αυτούς ήρθαμε να ακούσουμε, γνωρίζουμε τα προβλήματα που παραλάβαμε και προσπαθούμε να τα επιλύσουμε».

Ερωτώμενος για τις πληρωμές των επιδοτήσεων και τη δέσμευση του Υπουργείου ότι θα πιστωθεί ένα μεγάλο μέρος τους στο τέλος του Οκτώβρη, ο κ. Κόκκαλης το επιβεβαίωσε και ανέφερε πως «το Υπουργείο φέτος δια του ΟΠΕΚΕΠΕ εξόφλησε όλες τις εκκρεμότητες από το 2009 (εξισωτική, βιολογική, νιτρορύπανση) και έβαλε τάξη στην αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας για την πληρωμή των ενισχύσεων».

Σε ότι αφορά στους επιλαχόντες του προγράμματος νέων αγροτών είπε πως θα απορροφηθούν σίγουρα σε ποσοστό 30 - 40% και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της συνολικής απορρόφησης τους για όλη τη χώρα. Δήλωσε ότι θα υπάρξουν σύντομα κυβερνητικές ανακοινώσεις για σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν στα κόκκινα δάνεια των αγροτών και ιδίως σε αυτά που σχετίζονται με το «κακό» κομμάτι της αγροτικής τράπεζας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε πως «το Υπουργείο ενισχύει τη συμμετοχή στις Ομάδες Παραγώγων με φορολογικά κίνητρα αναφέροντας πως πριν ένα μήνα εκδόθηκε η εγκύκλιος για το πιστωτικό ΦΠΑ, σοβαρό θέμα που απασχολεί για ίδιους τους συνεταιρισμούς και όσους ανθρώπους συναλλάσσονται με αυτούς».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο-τομή για τις ελληνοποιήσεις που συζητείται στο αρμόδιο τμήμα της Βουλής και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους. «Ο Νόμος αυτός θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στις ελληνοποιήσεις καθώς τα κρεοπωλεία θα υποχρεούνται να αναφέρουν σε ποια χώρα γεννήθηκε, μεγάλωσε και σφάχτηκε το κρέας. Για το γάλα που αρμέχθηκε, σε ποια χώρα έγινε η παστερίωση και σε ποια η συσκευασία. Έτσι «ικανοποιείται το επί εικοσαετίας αίτημα των ελλήνων κτηνοτρόφων και χοιροτρόφων για ταυτότητα στο κρέας και στο γάλα».

Σε ερώτηση για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου ανέφερε πως «η Κυβέρνηση εμμένει στις δηλώσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου». Επεσήμανε πως η Αιτωλοακαρνανία όπως και η Θεσσαλία, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό και δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός στις Περιφέρειες και ζήτησε τη συναίνεση της Δυτικής Ελλάδας στο να στηριχτεί η Θεσσαλία για τις αναγκαίες υποδομές για το νερό.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός εγκαινίασε στην Κατούνα, το νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Δημητριακών Αιτωλοακαρνανίας «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», όπου παραβρέθηκαν γεωργοί, κτηνοτρόφοι και συνεταιριστές από όλο το Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το εκκοκκιστήριο βάμβακος στην ΕΑΣ Μεσολογγίου - Ναυπακτίας όπου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Επισκέφθηκε επίσης το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, συνομίλησε με μέλη του νεοσύστατου Δ.Σ. και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο Νεοχώρι πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία του χωριού με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων. Τέλος επισκέφθηκε τις περιοχές του Ξηρομέρου, του Αγρινίου και των Οινιάδων.

Αποµακρύνθηκαν και οι φύλακες που τη θέση τους πήρε ιδιωτική εταιρεία

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/05/2017

 

Για να μπει «τάξη» στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου, απολύθηκαν τρεις εργαζόμενοι καθώς και οι φύλακες, που στη θέση τους μπήκε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Οι τρεις εργαζόμενοι βρίσκονταν στις θέσεις τους 17, 8 και 9 χρόνια αντίστοιχα και πριν από λίγες ημέρες πήραν τις απολύσεις τους. Επιπλέον και οι φύλακες είδαν την πόρτα της εξόδου καθώς η...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/05 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία