Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης Αγρινίου ανακοινώνει ότι  προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη ενός Γεωπόνου (Φυτικής Παραγωγής ΑΕΙ ή ΤΕΙ) προκειμένου να ασχοληθεί με την καλλιέργεια του ακτινιδίου.

Απαραίτητα προσόντα: Πολύ καλή γνώση Αγγλικών και Η/Υ. Εμπειρία σε παρεμφερή εργασία θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το βιογραφικό τους στα γραφεία του Συνεταιρισμού, στο 5ο χλμ. Αγρινίου-Ιωαννίνων, από 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.. ή με ηλεκτρονική αποστολή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερες πληροφορίες στο 26410-39492.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ γνωστοποιεί ότι οι υπηρεσίες των επιδοτήσεων και της υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ, του κτηματολογίου, των αγροτικών μελετών και προγραμμάτων, των αδειοδοτήσεων και γενικότερα το συνολικό αντικείμενο του Κέντρου Υποστήριξης Αγροτών, έχει ήδη μεταφερθεί στα νέα, άνετα γραφεία, ακριβώς δίπλα απ' το χώρο που έως πρότινος απευθύνονταν οι αγρότες, πάντα στην οδό Παπαϊωάννου 23, όπου και τα κεντρικά γραφεία του Συνεταιρισμού.

Πρόκειται για το ανεξάρτητο κτίριο του πρώην super market SISSA (είσοδος πίσω από την πρώην Αγροτική Τράπεζα), το οποίο πλήρως ανακαινίστηκε και κατάλληλα διαμορφώθηκε, στελεχώθηκε δε με πρόσθετο προσωπικό, ώστε η υποστήριξη των αγροτών να αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας. Η παροχή υψηλού επιπέδου συνδυασμένων υπηρεσιών σε συνάρτηση με τις παράλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες μας υπέρ του αγρότη, όπως άλλωστε προβλέπεται απ’ το ιδρυτικό καταστατικό λειτουργίας του Συνεταιρισμού, είναι τα βασικά εκείνα στοιχεία για τα οποία ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής εμπιστεύεται απόλυτα την Ένωση Αγρινίου για όλες του τις υποθέσεις, ασφαλώς και για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, όπως περίτρανα αποδεικνύεται και αυτή τη χρονιά, αφού οι παραγωγοί γνωρίζουν καλά και εμπιστεύονται την Ένωση Αγρινίου, τον Συνεταιρισμό που ξέρει να τους δικαιώνει και να ανταποδίδει αυτή την εμπιστοσύνη. Το γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής σταθερά απευθύνεται στην Ένωση Αγρινίου για κάθε του ανάγκη, σαφώς και για τη συμμετοχή του σε δράσεις αγροπεριβαλλοντικών ενισχύσεων, σχέδια βελτίωσης, γεωργοτεχνικοοικονομικές μελέτες εκλογής γεωργικού ελκυστήρα, μελέτες ενεργειακών αναγκών αγροτικής εκμετάλλευσης φυτικής και ζωικής κατεύθυνσης, αλλά και μελέτες άρδευσης για τη βέλτιστη διαχείριση νερού, σε προγράμματα όπως αυτό των νέων αγροτών, της βιολογικής γεωργίας και βιολογικής κτηνοτροφίας, της μεταποίησης, για την αδειοδότηση ακόμη των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, την εξισωτική αποζημίωση, την επιστροφή ΦΠΑ, τις υπηρεσίες αιτημάτων μεταβολής, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, τις μεταβιβάσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί, δεικνύει την άρρηκτη σχέση που με συνέπεια έχει οικοδομηθεί σε θεμέλια αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. Η Ένωση Αγρινίου είναι από τους πλέον υγιείς και ισχυρούς Συνεταιρισμούς της χώρας. Ανήκει στα μέλη της, στους αγρότες. Ανήκει σε εσένα. Και για εσένα έγιναν αυτά τα υπέροχα, νέα γραφεία του Kέντρου Υποστήριξης Αγροτών. Η Ένωση Αγρινίου επιστρέφει πάντα σε εσένα τα όποια κέρδη υπάρχουν, με επενδύσεις και ολοκληρωμένη διαχείριση.


Πηγή: e-ea.gr

Με εκπροσώπους της PQH συναντήθηκε χθες (Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου) αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) στα κεντρικά γραφεία του ειδικού εκκαθαριστή στο Μαρούσι.

Στη συνάντηση, όπου εκ μέρους του ΣΑΣΟΕΕ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο α’ αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος, το μέλος του ΔΣ κ. Χρήστος Γιαννακάκης και οι νομικοί σύμβουλοι του Συνδέσμου κ.κ. Μιχάλης Τσότσαλας και Κωνσταντίνος Παρηγόρης, έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από ένα βασικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλοί συνεταιρισμοί και χιλιάδες αγρότες στη χώρα μας: τα δυσβάσταχτα χρέη προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα.

Οι εκπρόσωποι της PQH ανέλυσαν την πολιτική της εταιρείας, η οποία έχει ως στόχο να ρυθμιστούν με βιώσιμο τρόπο τα χρέη που βαραίνουν πολλούς αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας μας, καθώς είναι προς αμοιβαίο τους όφελος η συνέχιση της λειτουργίας και της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΣΟΕΕ δεσμεύτηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουν στην εξυγίανση όσων μελών (αλλά και μη μελών) του Συνδέσμου, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων απέναντι όχι μόνο στην πρώην ATE Bank, αλλά στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου γενικότερα.

ΟΑνά περίπτωση θα επιδιωχθούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι ρύθμισης των οφειλών – πάντα με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών - ώστε να μπορέσουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις να μείνουν «ζωντανές», κάτι που θα έχει ευεργετικές συνέπειες και σε χιλιάδες μεμονωμένους αγρότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τη διόγκωση των δικών τους χρεών.

Με ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (General Confederation of Agricultural Cooperatives - COGECA), ο Σύνδεσμος Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) έγινε δεκτός ως πλήρες και μόνιμο μέλος της Cogeca.

Σημειώνεται ότι, η Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COGECA) ιδρύθηκε το 1959 και αποτελεί τη “φωνή” των αγροτικών συνεταιρισμών της ΕΕ εκπροσωπώντας σήμερα 33 εθνικές οργανώσεις από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και περίπου 22.000 αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Της εκλογής του ΣΑΣΟΕΕ προηγήθηκαν συναντήσεις του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρου Κοντού και του μέλους του ΔΣ κ. Χρήστου Γιαννακάκη με τον Γενικό Γραμματέα της Copa-Cogeca κ. Pekka Pesonen καθώς και με τον Πρόεδρο της COGECA κ. Thomas Magnusson.

Και στις δύο αυτές συναντήσεις, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ παρουσίασε τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου καθώς και τις γενικότερες προοπτικές και το δυναμισμό που παρουσιάζουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις της Ελλάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της COPA-COGECA παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Κοντός και Χρήστος Γιαννακάκης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ ανέπτυξε διεξοδικά τη στρατηγική του Συνδέσμου σε σχέση με τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Όπως προαναφέρθηκε, η αίτηση του ΣΑΣΟΕΕ έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από όλα τα μέλη του προεδρείου του κορυφαίου ευρωπαϊκού φορέα των αγροτικών συνεταιρισμών και το οποίο αποφάσισε την πλήρη συμμετοχή του Συνδέσμου στην COGECA.

Την υποψηφιότητα του ΣΑΣΟΕΕ υποστήριξε ενώπιον του Προεδρείου της COGECA η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Γιάννη Μαυρουδή.

 

Σταδιακή μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 29% που είναι σήμερα στο 25% έως το 2021 και για τις τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (και αγροτικές επιχειρήσεις) που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στις 27 Νοεμβρίου στη Βουλή στο σχέδιο νόμου «Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών - προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/681»

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται σε 28% για το φορολογικό έτος 2019, σε 27% για το 2020, σε 26% το 2021 και σε 25% το 2022.

Η τροπολογία αναφέρει: :

Τροποποίηση του άρθρου 58 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

Με τις προτεινόμενες διατάξεις μειώνεται σταδιακά ο φορολογικός συντελεστής των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες, από 29% που ισχύει σήμερα, σε 25% για τα εισοδήματα που αποκτώνται το φορολογικό έτος 2022 και επόμενα. Ο συντελεστής μειώνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα ανά έτος, αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019, για τα οποία ο φορολογικός συντελεστής ορίζεται σε 28%. Σκοπός της διάταξης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των νομικών -προσώπων και οντοτήτων και εξ αυτού η ενίσχυση των επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Παράγραφος 1 του άρθρου 58 του ν.4172/2013:

Για εισοδήματα που αποκτώνται μέχρι 31.12.2018:

«1. Τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, καθώς και τα νομικά πρόσωπα της περίπτωσης γ' του άρθρου 45 που τηρούν απλογραφικά φορολογούνται με συντελεστή είκοσι εννέα τοις εκατό (29%). Τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν οι υπόχρεοι των περιπτώσεων β', δ', ε', στ' και ζ' του άρθρου 45 που τηρούν απλογραφικά βιβλία φορολογούνται με συντελεστή 29%.»

Για εισοδήματα που αποκτώνται κατά το φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2019 και εφεξής:

«Ι.α) Τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, καθώς και τα νομικά πρόσωπα της περίπτωσης γ' του άρθρου 45 που τηρούν απλογραφικά φορολογούνται με συντελεστή είκοσι έξι τοις εκατό (26%), εξαιρουμένων των πιστωτικών ιδρυμάτων της περίπτωσης β'. Τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν οι υπόχρεοι των περιπτώσεων β', δ', ε', στ' και ζ' του άρθρου 45 που τηρούν απλογραφικά βιβλία φορολογούνται με συντελεστή είκοσι έξι τοις εκατό (26%).».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Τροποποίηση του άρθρου 58 του Κώδικα Φορολογίας ΕισοδήματοςΗ παρ. 1 του άρθρου 58 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) αντικαθίσταται ως εξής:«Ι.α) Τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, εξαιρουμένων των πιστωτικών ιδρυμάτων της περίπτ. β) της παρούσας παραγράφου, καθώς και οι υπόχρεοι των περιπτ. β', γ', δ', ε', στ' και ζ' του άρθρου 45 που τηρούν απλογραφικά βιβλία, φορολογούνται με συντελεστή είκοσι εννέα τοις εκατό (29%) για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018, ο οποίος μειώνεται σταδιακά σε είκοσι οκτώ τοις εκατό (28%) για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019, σε είκοσι επτά τοις εκατό (27%) για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, σε είκοσι έξι τοις εκατό (26%) για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021 και σε είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022 και επομένων, β) Τα πιστωτικά ιδρύματα της περίπτ. 1 της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 4261/2014 φορολογούνται με συντελεστή είκοσι εννέα τοις εκατό (29%). ».

 (άρθρο 75 παρ. 3 του Συντάγματος)

Επί τροπολογίας στο σχέδιο νόμου «Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών - προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/681.».

Από τις διατάξεις της προτεινόμενης τροπολογίας, επέρχεται ετήσια απώλεια εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, από το φορολογικό έτος 2023 και εφεξής, ύψους 450 εκατ. ευρώ περίπου, η οποία ανέρχεται σε 142 εκατ. ευρώ περίπου για το φορολογικό έτος 2019, σε 247 εκατ. ευρώ περίπου για το φορολογικό έτος 2020, σε 371 εκατ. ευρώ περίπου για το φορολογικό έτος 2021 και σε 515 εκατ. ευρώ περίπου για το φορολογικό έτος 2022.

Η ανωτέρω απώλεια εσόδων θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Πηγή: agronews.gr

Η τιμή αφορά στα 110 «κομμάτια», με την αντίστοιχη βιολογική να πιάνει 1,35 ευρώ και την «κόκκινη» 84 λεπτά. Στις προαναφερθείσες τιμές συμπεριλαμβάνεται μπόνους 4 λεπτών το κιλό που προσφέρει η οργάνωση στους παραγωγούς.

Σημειωτέον ότι η παραγωγή της τοπικής αυτής ποικιλίας στην περιοχή του Αγρινίου κυμαίνεται φέτος σε μέτρια επίπεδα, σαφώς κάτω από πέρσι, «όχι όμως λόγω της ξηρασίας, αλλά επειδή πέρσι ήταν φορτωμένες», όπως σημειώνουν από τον συνεταιρισμό στο AgroNews.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνεταιρισμού έχει ως εξής:

ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΑΝΑ ΚΙΛΟ

ΤΙΜΗ

ΠΡΑΣΙΝΩΝ

ΤΙΜΗ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ

ΤΙΜΗ

ΚΟΚΚΙΝΩΝ

 

μέχρι 110

€ 1,09

€ 1,35

€ 0,84

111 – 120

€ 0,99

€ 1,25

€ 0,74

121 – 130

€ 0,89

€ 1,15

€ 0,64

131 – 140

€ 0,79

€ 1,05

€ 0,59

141 – 150

€ 0,74

€ 1,00

€ 0,54

151 – 160

€ 0,69

€ 0,95

€ 0,54

161 – 170

€ 0,64

€ 0,90

€ 0,54

171 – 180

€ 0,61

€ 0,87

€ 0,49

181 – 200

€ 0,57

€ 0,83

€ 0,49

201 – 220

€ 0,54

€ 0,80

€ 0,44

221 – 240

€ 0,49

€ 0,75

241 – 260

€ 0,42

€ 0,68

261 – 280

€ 0,39

€ 0,65

281 – 300

€ 0,39

€ 0,65

301 – 320

€ 0,39

€ 0,65

321 – 350

€ 0,34

€ 0,60

  • Οι τιμές των συμβατικών ελιών που αναφέρονται είναι επιδοτούμενες από τον Συνεταιρισμό κατά € 0,04 / κιλό
  • Οι τιμές των βιολογικών ελιών είναι προσαυξημένες κατά € 0,30 / κιλό
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή βιολογικών ελιών είναι η κατάθεση πιστοποιητικού το οποίο ο κάθε παραγωγός θα προμηθεύεται από τις εταιρείες ελέγχου βιολογικών προϊόντων
  • Ο Συνεταιρισμός διαθέτει στον χώρο παραλαβής διαλογέα για χρήση από τους παραγωγούς
  • Οι εξοφλήσεις τιμολογίων θα γίνονται ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ και τα ποσά θα κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών.

Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΕΛΙΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 4:00 ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥMA

 

Αλέξανδρος Μπίκας
Πηγή: agronews.gr

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία