Αγγελίες    Επικοινωνία

Η εξόφληση των τιμολογίων θα γίνεται, όπως πάντα, στην καλύτερη τιμή και τοις μετρητοίς, μέσω τραπεζικών λογαριασμών των παραγωγών.

Οι παραγωγοί καλούνται να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγρινίου στη Σπολάϊτα (26410.91024), όπου και το εργοστάσιο επεξεργασίας – τυποποίησης βρώσιμης ελιάς, στα υποκαταστήματα της Λεπενούς (6943872802), της Αμφιλοχίας (26420.22226) και του Νεοχωρίου.

Και φέτος, για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών, η Ένωση Αγρινίου θέτει σε λειτουργεία πρατήρια και σταθμούς παραλαβής.

Έτσι, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται και στα σταθερά σημεία παραλαβής ελιών στο Λουτρό (2642022226), στην Καμαρούλα (6978009327), στο Αγγελόκαστρο (6973233075), στην Παλαιομάνινα ( 6955172916), στην Παραβόλα, στο Ελαιόφυτο, στη Φλωριαδα (6944532482).

Σημειώνουμε ότι ανάλογα με τις ανάγκες, θα λειτουργήσουν πρόσθετοι σταθμοί παραλαβής, όπου χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση Αγρινίου, με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση που εφαρμόζει (κατά agro 2.1 – 2.2), με τις υποδομές που έχει δημιουργήσει (εργοστάσιο, δίκτυο διανομής), με τη δυναμική και τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει στη χώρα και στο εξωτερικό και με την εμπειρία δεκαετιών στο χώρο, έχει ολοκληρώσει τη σχετική προετοιμασία και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους παραγωγούς, εγγυώμενη το καλύτερο για αυτούς, με πλήρη διασφάλιση του εισοδήματός τους.

Όσοι παραγωγοί είναι μέλη της Ο.Π. ελαιολάδου & επιτραπέζιων ελιών του Α.Σ. «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» απολαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή, καθώς και μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως:

⇒ δωρεάν υπηρεσίες ανάπτυξης-εφαρμογής-επίβλεψης και πιστοποίησης σύγχρονων συστημάτων ποιότητας και διαχείρισης των καλλιεργειών τους Σ.Ο.Δ. (πρότυπο agro 2-1 & 2-2), αφού οι παραγωγοί θα μπορούν να εφαρμόσουν ομαδικά πλέον και όχι ατομικά τα συστήματα αυτά.

⇒ δωρεάν πιστοποίηση του προϊόντος,

⇒ δωρεάν αναλύσεις εδάφους και προϊόντος (σε δείγμα παραγωγών),

⇒ δωρεάν διανομή παγίων για τους παραγωγούς ανάλογα με το πρόγραμμα που θα εγκριθεί,

⇒ δωρεάν συμβουλευτική από τους γεωπόνους του συνεταιρισμού για την αντιμετώπιση ασθενειών και την ολοκληρωμένη διαχείριση στον ελαιώνα,

⇒ εκπτώσεις σε αγορές εφοδίων από τον συνεταιρισμό που μπορεί να φθάνει το 15% κ.ά.

⇒ εξασφάλιση καλύτερων προοπτικών ενίσχυσης από τη νέα ΚΑΠ λόγω της κάλυψης των επιπλέον απαιτήσεων που επιβάλλει η εφαρμογή της.

Σημειώνουμε ότι στο μέλλον εκτιμάται πως θα προκύψουν επιπλέον χρήματα για του συμμετέχοντες παραγωγούς, από το ποιοτικό παρακράτημα (για τοπικές ποικιλίες ελιάς ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ).

Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις για την πορεία της ελαιοκομικής περιόδου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την διευθύντρια του εργοστασίου, κα. Ακριβή Κούκη, στο 2641.0.91024.

Πηγή: e-ea.gr

Η επόμενη μέρα είναι… σήμερα

Ως Συνεταιρισμός, μακριά από κόμματα, χρώματα και παρατάξεις, έχουμε ταχθεί στην προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου μας, προόδου και βελτίωσης των δεικτών ευημερίας.

Στα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν για την πατρίδα μας, η Ένωση Αγρινίου κατάφερε, έστω και με δυσκολίες, όχι μόνο να κρατηθεί ζωντανή, αλλά να προχωρήσει σε σοβαρές επενδύσεις, με ουσιαστικό, μάλιστα, οικονομικό αποτύπωμα για την τοπική κοινωνία.

Στη διαρκή αυτή προσπάθεια θέλουμε την Αυτοδιοίκηση, Τοπική και Περιφερειακή, στρατηγικό σύμμαχο, σε μια αμφίδρομη σχέση, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις. Θέλουμε τη στήριξη των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη δική τους προσπάθεια.

Βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα. Και είναι η στιγμή που οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία. Και να δημιουργήσουμε νέες, όπου δεν υπάρχουν.

Για τον αγροκτηνοτροφικό χώρο, ωστόσο, όπως και για τον τομέα της ενέργειας, όπου ο Συνεταιρισμός πρωτοπορεί, με τεράστιες επενδύσεις και με τη συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων του νομού μας, εκτιμώ ότι το πεδίο δημιουργίας μιας «νέας οικονομίας», είναι μπροστά μας.

Παρόντα, όμως, είναι και τα μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων της παραγωγής. Δυστυχώς ακόμη και εκείνα που έχουν να κάνουν με τα στοιχειώδη, όπως η άρδευση, η πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις, οι υποδομές γενικότερα.

Προς τούτο, θεωρώ ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και από κοινού να επεξεργαστούμε τοπικά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. Για το νομό και για κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Επιμένω πάντα στην από ετών κατατεθειμένη πρότασή μου για τη σύσταση Ειδικού Οργανισμού Γεωργικής και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης, ως το απαραίτητο εκείνο βήμα που θα επιτρέψει την υλοποίηση πολιτικών προς όφελος των κατοίκων και της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η στελέχωση του Οργανισμού με εξειδικευμένο προσωπικό που θα σχεδιάζει και θα κατευθύνει τους παραγωγούς στις ανταγωνιστικές καλλιέργειες, τα δε προϊόντα τους στις αγορές. Σε συνεργασία πάντα με τους φορείς που είναι σε θέση να υποδείξουν πρακτικά μέτρα για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων προϊόντων και την ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής.

Μπορούμε και πρέπει να:

Υποστηρίξουμε την παραγωγή προϊόντων, με στόχο την κάλυψη των τοπικών διατροφικών αναγκών.

Συμβάλλουμε αποφασιστικά στο να έχει πρόσβαση ο καταναλωτής στα προϊόντα αυτά.

Προβάλλουμε τα τοπικά προϊόντα στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Προωθήσουμε επενδύσεις υποδομής για την διακίνησή τους.

Αναδείξουμε τον διατροφικό μας πολιτισμό, σε συνδυασμό με το φυσικό πλούτο της περιοχής.

Αξιοποιήσουμε όλα τα παρεχόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία, διεκδικώντας πρόσθετους πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η επόμενη μέρα είναι…σήμερα. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια για θεωρητικές προσεγγίσεις. Πρέπει να δούμε τα πραγματικά προβλήματα, τις προκλήσεις, τα περιθώρια ελιγμού σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, όπως αυτό της αγροτικής οικονομίας. Και να συν-εργαστούμε για όλα όσα χωρίς καθυστέρηση πρέπει να γίνουν.

Ως Ένωση Αγρινίου δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε κάθε υγιή προσπάθεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είμαστε εδώ για να προσθέσουμε, να συμπληρώσουμε, να συμβάλουμε στην επίτευξη των στόχων. Είμαστε εδώ και το σύνθημά μας είναι πλέον γνωστό: Εργαζόμαστε για την Αιτωλοακαρνανία - Επενδύουμε στο μέλλον.

Πηγή: e-ea.gr

Με αφορμή το προχθεσινό συμβάν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών και πρώτων υλών του Συνεταιρισμού, η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ επιθυμεί δημόσια να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, για την τόσο άμεση και αποτελεσματική επέμβασή της.

Σημειώνουμε ότι η φωτιά που ξέσπασε σε ακάλυπτο χώρα παραπλεύρως των εγκαταστάσεων, σε γειτονικό οικόπεδο, δεν απείλησε το εργοστάσιο, το οποίο, φυσικά, λειτουργεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, χάρη στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι αξιωματικοί και τα πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το έργο και η προσφορά της οποίας είναι ανεκτίμητη.

Πηγή: e-ea.gr

Ενημέρωση για την αυτοτιμολόγηση

Όπως έγκαιρα έχει ενημερώσει ο Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (δείτε εδώ), σε ισχύ τίθεται το σύστημα της αυτοτιμολόγησης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ν.4093/2012), ο ΔΑΠΕΕΠ δύναται, με την προηγούμενη και ρητή σύμφωνη γνώμη του παραγωγού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ (ο οποίος είναι και υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών), να εκδίδει για λογαριασμό του τελευταίου τα τιμολόγια αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (αυτοτιμολόγηση) για την παραγόμενη ενέργεια του σταθμού ή των σταθμών του, αντί για το μέχρι σήμερα εκδιδόμενο τιμολόγιο πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τον παραγωγό προς τον ΔΑΠΕΕΠ.

Για την εφαρμογή της ανωτέρω ρύθμισης, απαιτείται το ΑΦΜ που επιθυμεί να ενταχθεί στο καθεστώς της αυτοτιμολόγησης, να υποβάλει προηγουμένως τη σχετική Δήλωση Ανάθεσης Αυτοτιμολόγησης που έχει ήδη αναρτηθεί στο portal του κάθε παραγωγού. Η οριστική υποβολή της εν λόγω Δήλωσης, η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά, συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη ανάθεση έκδοσης τιμολογίου αγοράς από τον ΔΑΠΕΕΠ για λογαριασμό του παραγωγού για αόριστο χρονικό διάστημα.

Η μορφή, ο τρόπος απεικόνισης και το περιεχόμενο του τιμολογίου αγοράς καθορίζεται ελεύθερα από τον ΔΑΠΕΕΠ, τα δε αριθμητικά μεγέθη κάθε τιμολογίου θα βασίζονται αποκλειστικά στα εκάστοτε ενημερωτικά σημειώματα που αναρτώνται για κάθε ΕΔΡΕΘ. Παραγωγός που έχει ενταχθεί στο σύστημα της αυτοτιμολόγησης δεν θα μπορεί να προβάλλει επιφυλάξεις για τα αριθμητικά μεγέθη των εν λόγω τιμολογίων.

Η πρώτη έκδοση θα γίνει από την επόμενη περίοδο εκκαθάρισης που ακολουθεί την υποβληθείσα Δήλωση και θα διαρκεί μέχρι την έγγραφη αίτηση του παραγωγού στο πρωτόκολλο του ΔΑΠΕΕΠ για ανάκλησή της.

Τα τιμολόγια αγοράς θα εκδίδονται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από την επομένη της ανάρτησης των ενημερωτικών σημειωμάτων στο portal του παραγωγού. Ο παραγωγός θα πρέπει με αποκλειστικά δική του ευθύνη να εκτυπώσει αντίγραφα των εν λόγω τιμολογίων του προκειμένου να τα καταχωρήσει στα φορολογικά του βιβλία και για να τηρήσει τις λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις του (απόδοση ΦΠΑ κλπ). Ο ΔΑΠΕΕΠ ουδεμία απολύτως ευθύνη φέρει για την από μέρους του παραγωγού μη έγκαιρη ή μη προσήκουσα συμμόρφωση με τις φορολογικές, λογιστικές και γενικότερα οικονομικές υποχρεώσεις του.

Αν το ΑΦΜ του παραγωγού είναι ενταγμένο στο καθεστώς καταβολής ΦΠΑ ή απαλλαγής ΦΠΑ, το ίδιο αυτοδικαίως θα ισχύει και για το τιμολόγιο αγοράς που θα εκδίδει ο ΔΑΠΕΕΠ.

Για τις περιπτώσεις παραγωγών που επιθυμούν να εκδίδουν τα τιμολόγια τους με επιφύλαξη, συνιστάται όπως ο παραγωγός συνεχίσει να εκδίδει ο ίδιος τιμολόγιο πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, να μην ενταχθεί δηλαδή στο καθεστώς αυτοτιμολόγησης, δεδομένου ότι όπως αναφέρεται ανωτέρω δεν προβλέπεται η διατύπωση επιφυλάξεων επί των εν λόγω τιμολογίων αλλά ούτε και καθ’ άλλον τρόπο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Αγρινίου και το οργανωμένο Τμήμα Φωτοβολταϊκών, αναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη των παραγωγών, με:

Αποστολή τιμολογίων προς το ΛΑΓΗΕ καθώς και Φορολογικών και Ασφαλιστικών Ενημεροτήτων για τους Αγρότες που έχουν στην κατοχή τους Αγροτικό Φωτοβολταϊκό Σταθμό ώστε να μην χάνουν προγραμματισμένες πληρωμές λόγω ελλιπών στοιχείων.

Παρακολούθηση της ημερομηνίας λήξης Ασφαλιστικών και Φορολογικών Ενημεροτήτων για τους Αγρότες που έχουν στην κατοχή τους Αγροτικό Φωτοβολταϊκό Σταθμό για την έγκυρη έκδοση και αποστολή τους.

Πηγή: e-ea.gr

 

Πρόσληψη λογιστή στην Ένωση Αγρινίου

Για την περαιτέρω ενίσχυση του τμήματος Λογιστηρίου ο Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ προτίθεται να προβεί στην άμεση πρόσληψη: Πτυχιούχου Οικονομικής Σχολής με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Α΄ Τάξης.

Απαραίτητα προσόντα:

Προϋπηρεσία

Χρήση Η/Υ Γνώση Αγγλικής γλώσσας

Εμπειρία σε διπλογραφικά βιβλία και λογιστικά προγράμματα

Ε.Λ.Π

Μισθοδοσία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: e-ea.gr

Τόσο ο απολογισμός-ισολογισμός όσο και ο προϋπολογισμός για το τρέχον οικονομικό έτος, εγκρίθηκαν ομόφωνα απ’ το Σώμα, στη διαδικασία της ψηφοφορίας με κάλπη.

Είχε προηγηθεί η ενημέρωση απ’ τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θωμά Κουτσουπιά για μια σειρά από θέματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία της Οργάνωσης όσο και πρωτοβουλίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Φυσικά, υπήρξε και η αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων απολογισμού και προϋπολογισμού.

Γνωστοποιήθηκε, τέλος, ότι το Σώμα θα συνέλθει εκ νέου το Φθινόπωρο, προκειμένου η Συνέλευση να πάρει αποφάσεις για θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Οργάνωσης.

Πηγή: e-ea.gr

Σελίδα 1 από 25

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία