Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα τα κεντρικά γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και μετείχε σε σύσκεψη εφ’ όλης της αγροτικής ύλης με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας της Περιφέρειας με φορείς που δύνανται αποφασιστικά να συμβάλλουν στην άρση αδιεξόδων που σήμερα χαρακτηρίζουν την οικονομία, υπήρξε κοινός τόπος κατά τη συνάντηση, στην οποία ο κ. Φαρμάκης κατέθεσε σκέψεις και προτάσεις για το πώς η παραπάνω διαπίστωση δεν θα μείνει κενού περιεχομένου θεωρία, αλλά θα λάβει ουσιαστικό, πρακτικό περιεχόμενο.

O ίδιος μίλησε για την ανάγκη διαφορετικής οργάνωσης και συντονισμού των υπηρεσιών ώστε να τεθούν στην υπηρεσία της συνολικότερης αναπτυξιακής προσπάθειας, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τις προοπτικές αλληλεπίδρασης και μεταφοράς του «know-how» ανάμεσα στις Ενότητες της Περιφέρειας, με τους τρεις νομούς να γίνονται οι πραγματικά κερδισμένοι από μια τέτοια διαδικασία, που ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα μπορεί να αναζητήσει τεράστιο πεδίο εφαρμογής.

Παράλληλα μίλησε με θερμά λόγια για το παράδειγμα της κοινωνικής οικονομίας που εφαρμόζει η Ένωση Αγρινίου και επεσήμανε την αξία που έχει για τον τόπο και την πραγματική οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας το επενδυτικό σχέδιο των ενεργειακών έργων και οι Ενεργειακές Κοινότητες που έχουν συγκροτηθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, που νωρίτερα είχε κάνει μια σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο Συνεταιρισμός, επεσήμανε ιδιαίτερα τα δομικά προβλήματα του αγροτικού χώρου, σημειώνοντας πως προϋπόθεση για οποιοδήποτε εγχείρημα προόδου είναι η επίλυσή τους.

Επίσης, ο κ. Κουτσουπιάς έθεσε το θέμα των υποδομών και βασικών προϋποθέσεων για τη διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, αλλά και ζητήματα που άπτονται θεσμικών λειτουργιών και στρεβλώσεων που σήμερα υπάρχουν.

Τέλος, συζητήθηκαν μια σειρά από επιμέρους θέματα γύρω απ’ την αγροτική οικονομία, τις προοπτικές που υπάρχουν και τις προκλήσεις που προβάλλουν για τα επόμενα χρόνια, σε σχέση με τις δυνατότητες προσαρμογής και ευελιξίας που σε τοπικό επίπεδο πρέπει να αποκτήσουμε.

Ο Δ/ντης του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδ. Επιστήμονας, Συντονιστής Ομάδας Διαγωνιστικών διαδικασιών ΑΠΕ, Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και οι Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει, με κεντρικό θέμα τα έργα ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Ένωσης Αγρινίου για την περαιτέρω αναζήτηση αναπτυξιακών ευκαιριών για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, στη βάση του νέου θεσμικού πλαισίου και των δυνατοτήτων που σήμερα υπάρχουν, όπως αναλυτικά θα εξηγήσει το καθ’ ύλην αρμόδιο στέλεχος της ΡΑΕ, κ. Παπαχρήστου.

Σημειώνουμε ότι η Ένωση Αγρινίου αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που υπάρχουν στην ενεργειακή αγορά και δημιουργεί ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις δυνατότητες της περιοχής, με το όφελος να διαχέεται συνολικά στην τοπική οικονομία.

Πηγή: e-ea.gr

Ως «ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική» χαρακτηρίστηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία της Ένωσης Αγρινίου, κατά την επίσκεψη του δημάρχου κ. Γιώργου Παπαναστασίου, ο οποίος και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο Διοικητικό Συμβούλιο τόσο τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν κατά την τρέχουσα θητεία του όσο και εκείνες που έχει δρομολογήσει για την επόμενη περίοδο.

Ο κ. Παπαναστασίου εστίασε στην καλή συνεργασία που υπήρξε με τον Συνεταιρισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτή η συνεργασία να ενισχυθεί, να επεκταθεί σε σειρά άλλων δράσεων και κοινών πρωτοβουλιών, πάντα σε θεσμικό πλαίσιο, όπως άλλωστε τόνισε και ο πρόεδρο της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, αναφερόμενος σε επιμέρους τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει συμπόρευση. Η κοινή διαπίστωση ότι στην αγροτική μας περιοχή υπάρχουν πολλά που πρέπει και μπορεί να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν για την συνολική αναβάθμιση του χώρου, αποτέλεσε το κεντρικό συμπέρασμα της συνάντησης. Επίσης, συζητήθηκαν σκέψεις και προτάσεις για την ουσιαστική υποστήριξη του αγροτικού κόσμου και το πώς ο Δήμος Αγρινίου δύναται να αξιοποιήσει δυνατότητες που πλέον δημιουργούνται, ώστε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια.

 

Πηγή: e-ea.gr

Με εξειδικευμένα συνεργεία στα κεντρικά μας γραφεία στο Αγρίνιο, όπως και σε όλα τα υποκαταστήματά μας και σε δεκάδες σημεία στην ενδοχώρα, κατανεμημένα έτσι ώστε το σύνολο των παραγωγών να μπορέσει να εξυπηρετηθεί, η Ένωση Αγρινίου συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια υποστήριξης των αγροτών στην υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ).

Η προσέλευση των παραγωγών για μια ακόμη χρονιά είναι μαζική, με τη διαδικασία να εξελίσσετε ομαλά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απ’ τον Οργανισμό Πληρωμών. Άλλωστε, το έμπειρο προσωπικό της Ένωσης Αγρινίου γνωρίζει άρτια το έργο και διαθέτει την απαιτούμενη κατάρτιση για να αντιμετωπίσει με ασφάλεια πιθανά προβλήματα, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες για τους παραγωγούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για τη λήψη της επιδότησης όσο και για τη συμμετοχή στα αγροτικά προγράμματα. Παράλληλα με το ΟΣΔΕ, γίνεται και η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και η Δήλωση Καλλιέργειας-Εκτροφής στον ΕΛΓΑ.

Η Ένωση Αγρινίου είναι πρωτοπόρος και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τους αγρότες, προσφέρει ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πλέγμα συμβουλευτικών και εμπράγματων υπηρεσιών, που διασφαλίζουν την επιδότηση και δημιουργούν τις συνθήκες αξιοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε παραγωγού.

Σημειώνουμε ότι η κανονική περίοδος για την υποβολή δηλώσεων ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, χωρίς, μέχρι αυτή την ώρα να έχει γίνει γνωστό αν τελικά η Ε.Ε. θα κάνει ή όχι δεκτό το αίτημα για παράταση. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγωγοί θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν στην Ένωση Αγρινίου για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ, ώστε να κατοχυρώσουν την επιδότησή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και τις εξαιρετικές περιστάσεις η υποβολή μετά την 15η Μαΐου 2019: α) της αίτησης ενίσχυσης, συνεπάγεται μείωση των ποσών που ο κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα. β) της αίτησης χορήγησης δικαιωμάτων ενίσχυσης, συνεπάγεται μείωση των ποσών που πρέπει να καταβληθούν σε σχέση με δικαιώματα ενίσχυσης που χορηγούνται για πρώτη φορά το 2019 στον δικαιούχο, κατά 3 % ανά εργάσιμη ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου και στο Τμήμα Επιδοτήσεων, στην οδό Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο και στα υποκαταστήματα του Συνεταιρισμού. Τηλ.: 2641.0.69013-69034.

 Πηγή: e-ea.gr

 

Η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και τους παραγωγούς επιβεβαιώνεται και κατά την φετινή διαδικασία της υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης (δηλώσεων ΟΣΔΕ), αφού ήδη η προσέλευση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων του Συνεταιρισμού, στα κεντρικά μας γραφεία στην οδό Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο, αλλά και στα υποκαταστήματα και στα συνεργεία που έχουν κατανεμηθεί ώστε να καλύψουν τις ανάγκες σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, η προσέλευση είναι μεγάλη. Η διαδικασία εξελίσσετε ομαλά και το έμπειρο, άρτια καταρτισμένο προσωπικό καταχωρεί και υποβάλει τις δηλώσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η δήλωση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα προβλεπόμενα για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης ΕΔΩ.

https://www.e-ea.gr/2019/04/%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%B5-2019-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1/

Σημειώνουμε ότι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για τη λήψη της επιδότησης όσο και για τη συμμετοχή στα αγροτικά προγράμματα.

Παράλληλα με το ΟΣΔΕ, γίνεται και η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και η Δήλωση Καλλιέργειας-Εκτροφής στον ΕΛΓΑ. Η Ένωση Αγρινίου είναι πρωτοπόρος και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τους αγρότες, προσφέρει ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πλέγμα συμβουλευτικών και εμπράγματων υπηρεσιών, που διασφαλίζουν την επιδότηση και δημιουργούν τις συνθήκες αξιοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε παραγωγού.

Ενημερωθείτε ΕΔΩ.

https://www.e-ea.gr/%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CF%84%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-2/

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι ο Συνεταιρισμός που δίνει δουλειά σε 250 οικογένειες και που επενδύει τα όποια κέρδη του στην Αιτωλοακαρνανία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα.

Περισσότερα σχετικά με αυτό, θα βρείτε ΕΔΩ.

https://www.e-ea.gr/2019/03/%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%B5-2019-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AF/

Πηγή: e-ea.gr

«Οι αγρότες γνωρίζουν»

Κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ, με επικεφαλής τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Ένωση Αγρινίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης περιοδείας σε αγροτικές περιοχές, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το αγροτικό πρόγραμμα του κόμματος.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς ενημέρωσε τον κ. Έξαρχο και το κλιμάκιο που τον συνόδευε για όλα τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και για τη συνολική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Συνεταιρισμός.

Φυσικά, τη σύσκεψη απασχόλησαν και τα κορυφαία ζητήματα, όπως αυτό της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το φορολογικό-ασφαλιστικό, ζητήματα αγοράς, αλλά και η ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης του ΕΛΓΑ, για τον οποίο, μάλιστα, υπήρξε ιδιαίτερη κριτική τόσο απ’ τον κ. Έξαρχο όσο και απ’ τον τομεάρχη Αγροτικού του ΚΙΝΑΛ κ. Μενέλαο Γαρδικιώτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Αιτ/νίας Βασ. Αντωνόπουλος και Αθαν. Τορουνίδης, οι οποίοι περιέγραψαν το δυσμενές για τους αγρότες περιβάλλον που έχει διαμορφώσει μια σειρά πολιτικών επιλογών τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αναπόφευκτη σύγκριση που, όπως τόνισαν, κάνουν πλέον οι ίδιοι οι αγρότες.

Τέλος, έγινε η αναλυτική παρουσίαση των νέων επενδυτικών σχεδίων του Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Κουτσουπιά να σημειώνει τη σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού, υγειούς συνεταιρισμού στην Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος και θα μπορεί, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τα επόμενα χρόνια, να διαδραματίζει το ρόλο του ως όχημα ανάπτυξης για την οικονομία και τον αγροτικό τομέα.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην ΑΜΦΙΓΑΛ, όπου το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη δυναμική που αναπτύσσει ο κτηνοτροφικός κλάδος, έχοντας πλέον μια σύγχρονη μονάδα να υποστηρίζει το παραγόμενο προϊόν. 

Πηγή: e-ea.gr

Σελίδα 1 από 22

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία