Αγγελίες    Επικοινωνία

Το μεσημέρι στα ΑΤΜ η πληρωμή «σκούπα» του Ιουνίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Από τις 12 το μεσημέρι θα αρχίσουν να βλέπουν στους λογαριασμούς τους αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι υπόλοιπα είχαν σε εκκρεμότητα από τις ενισχύσεις του 2017, από την τελευταία μεγάλη πληρωμή «σκούπα» του Ιουνίου, που περιμένουν.

Οι αναλήψεις θα μπορούν να γίνονται από τα ΑΤΜ και όσοι δεν συνεργάζονται με την τράπεζα Πειραιώς στα γκισέ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Γιώργο Αποστολάκη, το πρωί της Πέμπτης 28 Iουνίου γίνεται ο τελευταίος έλεγχος ώστε να σταλεί αργότερα η δισκέτα στην τράπεζα και να ξεκινήσει η διαδικασία της πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών.

Ειδικότερα, στην πληρωμή θα περιλαμβάνονται εκκρεμότητες ενιαίας ενίσχυσης 2017, δικαιώματα και Απόθεμα, ενστάσεις ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2017 και υπόλοιπα συνδεδεμένων του ιδίου έτους. Πρόκειται για μικροποσά σε κάθε παραγωγό, ενώ η μόνη νέα πληρωμή θα αφορά τρία μέτρα για τα μικρά νησιά του Αιγαίου που μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκαν καθόλου (µαστίχα Χίου, γάλα µε προορισµό την παραγωγή τυριού και αµπελώνες για παραγωγή οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ) και υπολογίζονται περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, το δρόμο για τις πιστώσεις στους παραγωγούς των νησιών του Αιγαίου, σχετικά με το γάλα που προορίζεται για παρασκευή τυριών και γιαουρτιού άνοιξε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και καθορίζει το ύψος των εν λόγω ενισχύσεων.

Πιο αναλυτικά η απόφαση αναφέρει τα εξής:

Καθορίζεται το ύψος ενίσχυσης για το 2017 ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού, πρόβειου και αίγειου γάλακτος, παραγόμενου στα Μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης, ως εξής:

-Σε 54,7 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού και αίγειου γάλακτος

-Σε 78 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο πρόβειου γάλακτος.

 

Πηγή: agronews.gr

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία