Αγγελίες    Επικοινωνία

Σοβαρές ζημιές σε ελιές και εσπεριδοειδή
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σε επιτόπιους ελέγχους ο ΕΛΓΑ μετά από κλήσεις για ζημιές σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, που όπως ήταν αναμενόμενο, έπληξε ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Ένωση Αγρινίου από τον τοπικό ΕΛΓΑ, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε μέρος της περιοχής του Νεοχωρίου, του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου, ενώ σύμφωνα με τους αρμόδιους ελεγκτές, που ήδη προχωρούν σε πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής, είναι σοβαρότατες.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση της Ένωσης Αγρινίου, ζημιές σε ελαιόδεντρα σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή του Αντιρρίου.

Οι παραγωγοί τηλεφωνούν από χθες στον τοπικό ΕΛΓΑ ενημερώνοντας για τα προβλήματα, ενώ από σήμερα και για 15 ημέρες έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στον τοπικό ανταποκριτή.

Οι επιτόπιοι έλεγχοι των κλιμακίων θα αρχίσουν ουσιαστικά από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα και τα πρώτα πορίσματα για το ύψος των ενισχύσεων που τυχών δικαιούται ο εκάστοτε παραγωγός.

Πηγή: e-ea.gr

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία