Αγγελίες    Επικοινωνία

Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για τη Βιολογική Γεωργία
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Επιπλέον 86 εκατ. € – 20 εκατ. ο προϋπολογισμός για τη Δυτ. Ελλάδα / Αναλυτικά η κατανομή στις Περιφέρειες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» και την υποβολή χιλιάδων αιτήσεων από ενδιαφερόμενους παραγωγούς, το υπουργείο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, προχώρησε σε υπερδέσμευση χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, πέραν του προϋπολογισμού των 120 εκατ. ευρώ δεσμευτήκαν και διατίθενται επιπλέον 86 εκατ. ευρώ, τα οποία κατανέμονται στις περιφέρειες όπου διαπιστώνεται το μικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Έτσι, σύμφωνα και με την τροποιητική απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, η Δημόσια Δαπάνη (Εθνική + Κοινοτική συμμετοχή) ανέρχεται πλέον σε διακόσια έξη εκατομμύρια δώδεκα χιλιάδες εκατόν ογδόντα ευρώ και είκοσι λεπτά (206.012.180,20).

Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται ενδεικτικά στις δράσεις ως εξής:

Υπομέτρο 11.1 • Δράση 11.1.1: πενήντα εκατομμύρια εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια δέκα ευρώ και είκοσι λεπτά (50.074.810,20).

Υπομέτρο 11.2 • Δράση 11.2.1: εκατό πενήντα πέντε εκατομμύρια εννιακόσια τριάντα επτά χιλιάδες τριακόσια εβδομήντα ευρώ (155.937.370).

Αναλυτικά η κατανομή του ποσού θα γίνει ανά Περιφέρεια ενδεικτικά σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Στην περίπτωση που σε κάποια /ες Περιφέρεια /ες μετά την οριστικοποίηση των παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης παραμείνει αδιάθετο ποσό, το ποσό αυτό δύναται να κατανεμηθεί από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ σε κάποια /ες άλλη /ες Περιφέρεια /ες.

Πηγή: e-ea.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία