Αγγελίες    Επικοινωνία

Χώρο για επιπλέον επιλέξιμα βοσκοτόπια άνοιξε η δικαίωση στο Λουξεμβούργο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Xώρο για επιπλέον επιλέξιµα βοσκοτόπια άνοιξε η αποδοχή του αιτήµατος της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας, προς το Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο, που δέχτηκε ότι δεν είναι το είδος της βλάστησης που χαρακτηρίζει µία έκταση ως επιλέξιµο βοσκότοπο, αλλά η χρήση του ως τέτοιου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε πως µε αυτή την απόφαση που έχει αναδροµική ισχύ µάλιστα, η χώρα µας δικαιώνεται για τον ορισµό που έχει δώσει στις βοσκήσιµες γαιές, γεγονός που µεταξύ άλλων οδηγεί στην ακύρωση ενός προστίµου 5,5 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί το 2010 και µπορεί να χρησιµοποιηθεί αναδροµικά.

«Μαζί µε την πρόσφατη απόφαση για την ακύρωση καταλογισµού ύψους 72 εκατ. ευρώ, αποδεικνύεται ότι ενώ άλλοι φρόντιζαν για την επιβολή προστίµων και καταλογισµών εις βάρος της χώρας, εµείς φροντίζουµε ώστε η χώρα να παίρνει πίσω χρήµατα προς όφελος των παραγωγών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το γεγονός αυτό έχει τη σηµασία του και όσον αφορά τις διαπραγµατεύσεις για τη νέα ΚΑΠ και τα κονδύλια που διεκδικούµε για τις άµεσες ενισχύσεις, καθώς η χώρα µας πρέπει να δηλώσει επιλέξιµα βοσκοτόπια, από τον αριθµό των οποίων θα εξαρτηθεί και το τελικό ύψος του εθνικού φακέλου.

Πηγή: agronews.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία