Αγγελίες    Επικοινωνία

Δυσκολεύει τη ζωή των ελαιοκαλλιεργητών το δίκτυο του ΤΟΕΒ Κατοχής

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Κλειστό κρατάει το ΤΟΕΒ Κατοχής  το αρδευτικό δίκτυο µε αποτέλεσµα – όπως καταγγέλλει στην Agrenda η οµάδα ελαιοπαραγωγών Πενταλόφου Αιτωλοακαρνανίας – «Η παραγωγή µας έχει ξεραθεί στο δέντρο και έχει γίνει σταφίδα αφού δεν έχει βρέξει στην περιοχή µας πολλές φορές. Ο ΤΟΕΒ ανοιξε το δικτυο για 2 µερες αλλά εµείς δεν προλάβαµε να ποτίσουµε γιατί πότιζαν και άλλοι αγρότες τα χωράφια τους», καταγγέλλουν στην Agrenda οι 100 περίπου παραγωγοί της οµάδας του Πενταλόφου. Και προσθέτουν «έχουµε κάνει έξοδα µεγάλα και λίγες µέρες πριν να µαζέψουµε ο ΤΟΕΒ µας καταστρέφει. Είναι απαράδεκτοι, µάλλον το κάνουν επίτηδες. Θέλουν την καταστροφή µας. Πληρώνουµε εισφορές και είµαστε χωρίς νερό και το νερό φανταστείτε στην περιοχή µας καταλήγει και χάνεται στη θάλασσα. Τελικά είχαν δίκιο οι Θεσσαλοί που θελαν να µας πάρουν τον Αχελώο αφού εµείς όπως φαίνεται δεν µπορούµε να κάνουµε τίποτα σωστό».

Πολλαπλή χρέωση ΦΠΑ για την άρδευση καλλιεργειών

Την ίδια στιγµή στην Αργολίδα – σύµφωνα µε ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας της Ν∆, Γιάννη Ανδριανού, οι αγρότες χρεώνονται διπλά το ΦΠΑ στο νερό. Σύµφωνα µε τον βουλευτή «πολλοί αγρότες της Αργολίδας χρεώνονται σήµερα πολλαπλές φορές τον ΦΠΑ για την ίδια ποσότητα νερού του Αναβάλου που χρησιµοποιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Συγκεκριµένα, χρεώνονται αρχικά 13% ΦΠΑ οι κεντρικές εγκαταστάσεις, και ξανά 13% για όσα ακόµη αντλιοστάσια µεσολαβούν µέχρι τα χωράφια τους (δηλαδή 2, 3 ή και 4 φορές)». Τέλος ο κ. Ανδριανός ρωτά τον υπουργό, µε ποιες συγκεκριµένες δράσεις θα λυθεί το ζήτηµα να µένουν απότιστες εκατοντάδες στρεµµάτων ελαιοκαλλιέργειας. 

Πηγή: agronews.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία