Αγγελίες    Επικοινωνία

Με νόμο πληρωμή σε δόσεις για αγροτικά χρέη σε ΤΟΕΒ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στην επικαιροποίηση της κείμενης νομοθεσίας που διέπει τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων προσανατολίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα παραπάνω προέκυψαν ύστερα από συνάντηση της Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.) με τον υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη στο γραφείο του δεύτερου στη Λάρισα.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Αθανασούλα, μας ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί και με νόμο η δυνατότητα πληρωμής των χρεών των αγροτών σε δόσεις στους ΤΟΕΒ. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν – όπως μας τόνισε ο κ. Αθανασούλας – ότι θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα των οργανισμών. «Οι οργανισμοί ήδη - όταν κάποιος προσέρχεται και δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει - προβαίνουν σε διακανονισμό αλλά για να είναι σύννομοι πρέπει να υπάρξει και νόμος», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Agronews ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.

Και προσθέτει: «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο νόμου σχετικά με την μεταρρύθμιση ενός μέρους της νομοθεσίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων. Αυτό περιλαμβάνει την τροποποίησης του 1277/1972 που ουσιαστικά είναι η βασική νομοθεσία περί εισπράξεως τελών και απαιτήσεων των οργανισμών, στη συνέχεια περιλαμβάνει κάποια θέματα που θα έπρεπε να είχαν ήδη αντιμετωπιστεί με την αλλαγή της Αγροτικής Τράπεζας από τράπεζα του δημοσίου σε καθαρά εμπορική τράπεζα, την σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των ΓΟΕΒ κ.α. Όλα αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να είχαν περάσει στον νόμο 4456 που πέρασε στις αρχές του 2017. Αυτό όμως δεν έγινε».  

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β μετά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

Στη Λάρισα στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Λάρισας Βασίλη Κόκκαλη πραγματοποιήθηκε την τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση με την Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.).

Συζητήθηκε διεξοδικά η προτεινόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου σχετικά με την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί ΟΕΒ, ήτοι την τροποποίηση διατάξεων των νόμων 1277/1972 σχετικά με την διαδικασία των εισπράξεων, την δημιουργία κεφαλαίου κίνησης. του Ν.414/1976 σχετικά με την αποκατάσταση ζημιών στα εγγειοβελτιωτικά έργα  από ανωτέρα βία, την σύνθεση των Διοικήσεων των ΓΟΕΒ.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το υπουργείο βλέπει θετικά τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και αυτές θα τις επεξεργασθεί η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Στη συνέχεια η Ομοσπονδία υπέβαλε αίτημα για συνδρομή του Υπουργείου και του Υπουργού προσωπικά για την υπαγωγή μέρους των εργαζομένων των Ο.Ε.Β. στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την υποβολή θετικής πρότασης στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή που συστάθηκε  για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Πηγή: agronews.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία