Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65

Υποθήκες σε σπίτια και αγροτεμάχια οφειλετών του ΟΓΑ
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Τη δυνατότητα να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη ακόμα κι όταν αυτός μπαίνει σε ρυθμίσεις, όπως είναι η τρέχουσα των 100 δόσεων, δίνει στα ασφαλιστικά ταμεία διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 17 του εν λόγω νομοσχεδίου αναφέρει ότι οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μεταξύ των οποίων και ο ΟΓΑ, διατηρούν το δικαίωμα ακόμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης που του χορηγήθηκε:

•  να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη,
•  να μη χορηγούν αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ’ αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας
«Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υποθήκευση ακίνητης περιουσίας όσων έχουν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο εργασίας διευκρινίζει τα εξής:

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, είναι ψευδή και ανυπόστατα, προσπαθούν να δημιουργήσουν αδικαιολόγητο φόβο και ανασφάλεια σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλών για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η προτεινόμενη διάταξη, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και δεν έχει εισαχθεί καν για ψήφιση στη Βουλή, δεν αφορά τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αφορά μόνο τους συστηματικούς και κακόβουλους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και τους συστηματικούς μεγαλομπαταχτσήδες με οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι αξιοποιούν τις όποιες ρυθμίσεις οφειλών για να συνεχίζουν τις επιβλαβείς για τα ασφαλιστικά ταμεία και το λαό αθέμιτες πρακτικές τους.

Οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες βρίσκονταν μονίμως στο απυρόβλητο, λειτουργούσαν πάντα εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, ενώ αυτό γινόταν με τις ευλογίες των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Παρά τα υπονομευτικά δημοσιεύματα, η ρύθμιση συνεχίζει να προσελκύει χιλιάδες οφειλέτες, δίνοντας «ανάσα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους αυτοαπασχολούμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη έχουν ρυθμίσει οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 4,5 δισ. ευρώ περισσότεροι από 215.000 πολίτες και επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εισπράξει ως πρώτη δόση περίπου 170 εκατ. ευρώ.»

agronews.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία