Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65

Αγρότες στα θρανία για πιστοποίηση στη χρήση φαρμάκων
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στα θρανία θα κληθούν να καθίσουν ξανά οι αγρότες προκειμένου αυτή τη φορά να επιμορφωθούν στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και ψεκαστικών μέσων. Σκοπός να αποκτήσουν την ανάλογη πιστοποίηση χωρίς την οποία δεν θα μπορούν να προμηθεύονται φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους.
Αν γυρίζαμε αρκετά χρόνια πίσω, για να κάνουμε μια βόλτα στα χωράφια, πολλοί θα πίστευαν ότι θα αντικρίζαμε σχεδόν την ίδια εικόνα. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι, αφού οι νέοι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τη γεωργία άλλαξαν κάτι πολύ σημαντικό. Την αντίληψη για την χρήση των φυτοφαρμάκων. Οι νεότεροι αγρότες να έχουν αρχίσει να λειτουργούν με περισσότερη υπευθυνότητα. Να αποφεύγουν την κατάχρηση φυτοφαρμάκων και η βιολογική γεωργία να κερδίζει έδαφος, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα τείνει να εξαλειφθεί.
Και επειδή πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να τα εφαρμόζουν αλόγιστα αρκεί να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή παραγωγή, η πολιτεία έρχεται να βάλει τέρμα σε τέτοιες πρακτικές. Προκειμένου να τα περιορίσει άλλαξε τη νομοθεσία με παράλληλο έλεγχο στη συνταγογράφησή τους.

 

agronews.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία