Αγγελίες    Επικοινωνία

Στο 3ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία προσκλήθηκε για να παρουσιάσει το βραβείο που έλαβε ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια για το έτος 2017».

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο κ. Καρπέτας παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την οποία και τιμήθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το περασμένο καλοκαίρι, και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Συμμαχία για την επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».

Τόνισε ότι η βράβευση της Περιφέρειας, ήταν η ανταμοιβή μιας συλλογικής και μεγάλης προσπάθειας, δικαίωσης των πρακτικών της και της στρατηγικής της, ενώ συνάμα δίνει νέα ώθηση στο Δίκτυο, ώστε να το καταστήσει κινητήριο δύναμη για την εκ βάθρων αλλαγή του επιχειρηματικού και παραγωγικού μοντέλου της περιοχή μας.

Περιέγραψε το Δίκτυο, το οποίο λειτουργεί στηριζόμενο στις αρχές της κοινής βούλησης και συνεργασίας με όλους τους παραγωγικούς φορείς σε όλα τα επίπεδα της περιοχής και έχει στόχο στην υλοποίηση σημαντικών και στοχευμένων δράσεων, όπως η δημιουργία ενός μητρώου προμηθευτών που θα αποβλέπει στην ενίσχυση των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ενημέρωση για συγκεκριμένα προγράμματα, η ευαισθητοποίηση για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, η  ενθάρρυνση του επιχειρηματικού διαλόγου, η πρόσκληση για ερευνητικές μελέτες, η δημιουργία προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικών μεταφορών και γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και η ίδρυση γραφείου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καρπέτας κατέληξε ότι η συμμετοχή στο εγχείρημα ένωσης δυνάμεων του επιχειρείν και η συνέπεια απέναντι σε κοινές δεσμεύσεις μπορούν να σφυρηλατήσουν μια νέα πορεία.

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων διέθεσαν σε πρόσφυγα με παραπληγία, αμαξίδιο και ποδήλατο παθητικής γυμναστικής.

Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη αποκατάστασης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης Σύρων προσφύγων με παραπληγία, που διαμένουν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου, η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό τους, στις δύσκολες στιγμές που διαβιούν τα τελευταία χρόνια.

Τα ορθοπεδικά είδη είχαν ζητηθεί μετά από επίσκεψη στο χώρο του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τον βοηθό Περιφερειάρχη και Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνη Χαροκόπο, στο τέλος Δεκεμβρίου 2016.

Χθες, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ο κ. Χαροκόπος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, συναντήθηκε με τον Σύρο πρόσφυγα και διέθεσε τα ορθοπεδικά είδη με την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί αισθητά η αυτονομία τους.  

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για τον Απολογισμό των Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2016.

Η ειδική αυτή συνεδρίαση θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στην Πάτρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

Στον απολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα παρουσιαστούν τα έργα, οι υποδομές, οι δράσεις και γενικότερα τα πεπραγμένα κατά το περασμένο έτος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει συνδέσει την παραγωγική ανασυγκρότησή της με την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με αναδιάρθρωση, εκσυγχρονισμό και οικονομική διαφοροποίηση, προσανατολισμένη στους τομείς προτεραιότητας. Για το σκοπό αυτό στηρίζει ανάλογες δράσεις που γίνονται από φορείς που έχουν ως στόχο να δώσουν ώθηση στην τοπική και περιφερειακή επιχειρηματικότητα και να προβάλλουν νέες ιδέες, ευκαιρίες και δυνατότητες.

Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάστηκε στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) Γιώργο Κοτοπούλη και τη διοίκηση του, ο αναλυτικός απολογισμός για την περσινή διοργάνωση της κλαδικής έκθεσης Westia 2016. Στο επίκεντρο της συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, τέθηκε η μεγάλη επιτυχία που είχε, φιλοξενώντας δεκάδες εκθέτες και χιλιάδες επαγγελματίες και επισκέπτες σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο, ενώ συζητήθηκαν και οι επιπλέον δράσεις που έγιναν καθ’ όλη τη χρονιά στο πλαίσιο της Westia. Παράλληλα, συζητήθηκε και ο σχεδιασμός για την φετινή διοργάνωση και η στενότερη συνεργασία που θα υπάρχει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Η Περιφέρειά μας θα είναι και φέτος αρωγός στη διοργάνωση της κλαδικής έκθεσης Westia, η οποία έχει θεσμοθετηθεί ως το ετήσιο ραντεβού των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας έχει τεθεί ως επίκεντρο των στρατηγικών μας ως Περιφερειακή Αρχή και για εμάς είναι αυτονόητη η στήριξη τέτοιων διοργανώσεων» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως θα υπάρξει στενότερη συνεργασία του Κ. Καρπέτα με τη διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ.

 

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνέχεια της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης των πτηνών που διαπιστώνεται στην Ευρώπη και μετά την εμφάνιση κρούσματος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ανακοινώνει ότι όλες οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας τίθενται σε εγρήγορση, στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την γρίπη των πτηνών.

Επισημαίνεται πως, μέχρι σήμερα, δεν έχει διαπιστωθεί μόλυνση του ανθρώπου από τον συγκεκριμένο τύπο της γρίπης, παρ’ όλο το μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν εκτεθεί σε αυτόν κατά την διαχείριση κρουσμάτων στα πτηνά και ως εκ τούτου, ο κίνδυνος για τους ανθρώπους είναι μικρός. Αντίθετα, ο ιός εμφανίζει μεγάλη παθογονικότητα στα πουλερικά.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνιστά στους ιδιοκτήτες πουλερικών την πιστή εφαρμογή μέτρων βιοασφάλειας.

Συγκεκριμένα:

Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους (αυλές κ.λπ.) σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές καθώς και σε μη περιφραγμένους χώρους.

Τα πουλερικά αυτά πρέπει να διατηρούνται αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των  οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την  επαφή τους με τα άρρωστα πτηνά.

Ωστόσο, συστήνεται όλα τα εκτρεφόμενα πτηνά της επικράτειας να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα με τα παραπάνω.

Η σύσταση αφορά και τα άλλα πτηνά σε αιχμαλωσία που διατηρούνται σε πάρκα, ζωολογικούς κήπους και παρεμφερείς εγκαταστάσεις.

Οι εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πουλερικών.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή, αναπαραγωγή, μεταφορά, διακίνηση και διάθεση πουλερικών οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία για τα μέτρα βιοασφάλειας και να συνεργάζονται με τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές για την αποτελεσματική εφαρμογή αυτών.

Για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παραθέτουμε τα στοιχεία του προγράμματός μας, τα οποία έχουν ως εξής:

 Σκέλος  Αρχικά Χρηματοδοτικά όρια  Τελικά Χρηματοδοτικά όρια
 Εθνικό ΠΔΕ 7.900.000,00 €   24.000.000, 00 €
Αύξηση Εθνικού Σκέλους (%)   203,80% 

Σεπτέμβριος 2016: Σταθμίζοντας τις ανελαστικές χρηματοδοτικές ανάγκες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η Περιφέρεια αιτήθηκε αύξηση του ορίου χρηματοδότησης του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ κατά το ποσό των 12.101.626,72 €.

Ως απάντηση πραγματοποιήθηκε αύξηση 3.000.000,00€ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στα χρηματοδοτικά όρια του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αρχές Δεκεμβρίου 2016 υποβάλλεται νέο αίτημα 2.000.000 ευρώ, θετική απάντηση.

28.12 και 29.12.2016 δύο νέα αιτήματα που ικανοποιούνται άμεσα.

Στον πίνακα, που ακολουθεί, παρατίθενται τα πλήρη στοιχεία:

  Αρχικό  7.10.2016  15.12.2016 28.12.2016 29.12.2016
 Εθνικό ΠΔΕ  7.900.000,00 €  10.900.000,00 € 12.900.000,00 € 19.000.000,00 € 24.000.000,00 €
 Αύξηση Εθνικού Σκέλους (%)
{Ως προς το αμέσως προγενέστερο εγκεκριμένο όριο}
   37,97% 18,35% 47,29% 26,32%

Η έγκαιρη προετοιμασία, η ταχύτητα στην εκταμίευση σε συνδυασμό με την συνεργασία με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και τα στελέχη του, έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.

Τέλος, παραθέτουμε πίνακα με την εξέλιξη του ΠΔΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το 2011 μέχρι σήμερα, ως προς το Εθνικό Σκέλος, σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό.

  Όρια Χρηματοδότησης  
Έτος   Αρχικό  Τελικό  Αύξηση
 2011  9.000.000,00  19.697.245,36  118,86%
2012   18.000.000,00 36.383.239,38   102,13%
2013 8.000.000,00 33.700.147,52 321,25%
2014 8.500.000,00 20.000.000,00 135,29%
2015 7.500.000,00  26.500.000,00 253,33%
2016 7.900.000,00  24.000.000,00 203,80%

 «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σταθερά διεκδικεί πόρους μετά από σοβαρή προετοιμασία, ωριμότητα μελετών και ικανότητα απορρόφησης πόρων, καθώς και διαρκή ετοιμότητα, ακόμη και την τελευταία μέρα του χρόνου, για την εκταμίευση και των τελευταίων ευρώ. Είναι μια κατάκτηση σε δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Σελίδα 1 από 132

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία