Αγγελίες    Επικοινωνία

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Α. Κατσανιώτη για τον ΕΝΦΙΑ των Ιδρυμάτων
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

«Η κυβέρνηση με νομοθετική παρέμβαση να απαλλάξει τα ιδρύματα από τον ΕΝΦΙΑ των αναξιοποίητων ακινήτων τους»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τη νομοθετική παρέμβαση του αρμοδίου Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να απαλλαχθούν τα Ιδρύματα από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων τους, που τουλάχιστον παραμένουν ανενεργά και αναξιοποίητα, ζητάει με παρέμβασή του ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που ελήφθη επί του συγκεκριμένου θέματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στις 11 Σεπτεμβρίου 2017, ο Αχαιός πολιτικός και επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, φέρνει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να απομακρύνει την  «ασφυκτική θηλιά» που προκαλεί ο συγκεκριμένος φόρος σε εκατοντάδες ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας, αρκετά εκ των οποίων υπάρχουν και στην Δυτική Ελλάδα.

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο κ. Κατσανιώτης σημειώνει την οικονομική ασφυξία πολλών ιδρυμάτων και την σοβαρή στέρηση πόρων που υφίστανται από ακίνητα που δεν είναι εκμεταλλεύσιμα, ενώ πασχίζουν να προσφέρουν σοβαρότατο κοινωνικό έργο, πολλές φορές μόνο από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης ρωτάει τον Υπουργό εάν προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να αναστραφεί η αδικία που συντελείται και σε δήλωσή του αναφέρει: «Δεσμεύτηκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την ομόφωνη απόφασή μας ότι θα φέρω το θέμα στη Βουλή και αυτό πράττω, ελπίζοντας η κυβέρνηση να ανταποκριθεί για το καλό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

 

Το κείμενο της ερώτησης είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΣ        

  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «ΕΝΦΙΑ στα Κοινωφελή Ιδρύματα»

Μεγάλα προβλήματα δημιουργεί στα ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας που λειτουργούν με δωρεές και χορηγίες ιδιωτών η επιβολή υπέρογκων ποσών ΕΝΦΙΑ από την Πολιτεία.

Το παραπάνω θέμα απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, σε πρόσφατη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 11/9/2017, αποφασίζοντας την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να απαλλαγούν τα Ιδρύματα Κοινωφελούς χαρακτήρα από την επιβολή ΕΝΦΙΑ, για τα αναξιοποίητα και μη χρησιμοποιούμενα ακίνητά τους.

Τα συγκεκριμένα ποσά  θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των ετήσιων λειτουργικών τους δαπανών, ώστε να συνεχίσουν το πολύτιμο και αξιοσημείωτο κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Προτίθεσθε να προβείτε σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να αναστραφεί η αδικία που συντελείται από τη βαριά φορολόγηση των εν λόγω Ιδρυμάτων για τα αναξιοποίητα ακίνητά τους;

                                                                                                             Ο ερωτών βουλευτής

        ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

                                                                                                    Βουλευτής ΝΔ - Αχαΐας

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία