Αγγελίες    Επικοινωνία

Επίσκεψη στις αρχαίες Οινιάδες από το ΙΕΚ Μεσολογγίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Τη Δευτέρα 11/02/2019 σπουδαστές των τμημάτων "Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων" και "Συντηρητές έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων" πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στους αρχαίους Οινιάδες με συνοδό τον εκπαιδευτή ενηλίκων Γιάννη Σουλέ.

Αρχικά, περιηγήθηκαν στο νεώριο των Οινιάδων, όπου θαύμασαν το ναυπηγείο της εποχής. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο τω Οινιαδών. Εκεί είχαν την ευκαιρία να περιδιαβούν στο χώρο του κοίλου και των κερκίδων του θεάτρου ενώ παράλληλα ενημερωνόντουσαν για την ιστορία του από την ξεναγό μας και αρχαιολόγο Ελένη Γκούβελου. Ανηφορίζοντας προς την αγορά και το βουλευτήριο του κυρίως αστικού ιστού της αρχαία πόλης αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της.

Ο "περίπατος" ολοκληρώθηκε με την ανάβαση στην Ακρόπολη των Οινιαδών. Η πανοραμική θέα προσφερόταν για την εξαγωγή συμπερασμάτων για την οχυρή και γεωστρατηγική θέση της δεύτερης πιο σημαντικής πόλης της Ακαρνανίας. Σε συνδυασμό με τις τεράστιες βελανιδιές, την άγρια πανίδα και την εκπληκτική θέα στις Εχινάδες Νήσους, τον Αχελώο και το Θιάκι η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη αντάμειψε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.

Θερμές ευχαριστίες στην αρχαιολόγο κυρία Γκούβελου για την άοκνη ξενάγηση και την την εν γένει πολύτιμη αρωγή της στην πραγμάτωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης, καθώς και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία