Αγγελίες    Επικοινωνία

Εορτή Αγίου Ανδρέα Πρωτοκλήτου στο Λεσίνι Μεσολογγίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Εορτή Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και στο Λεσίνι Μεσολογγίου πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός. Πλήθος πιστών συμμετείχε σε μια εορτή που χάρισε ευλογία κι όμορφες εικόνες σε όλους: Θρησκευτική κατάνυξη αλλά και λαμπρότητα, άρωμα παράδοσης αλλά και αγνής φιλοξενίας.
Στο κέντρο του Ιερού Ναού τα Ιερά Λείψανα των Οσιάθλων Πατέρων, των εν τη Ιερά Μονή Ταώ Πεντέλης αναιρεθέντων, και του Οσίου Ιωακείμ του Ιθακήσιου μαζί με την Ιερά Εικόνα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου χάριζαν ευλογία και δύναμη στους πιστούς. Γύρω τους νέοι της ενορίας με παραδοσιακές στολές έστελναν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του τόπο μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στη λιτάνευση, προπορευόταν το Δημοτικό Σχολείο Λεσινίου με την Ελληνική Σημαία και ακολουθούσαν νέοι και νέες με τη σημαία του Ιερού Ναού, τα εξαπτέρυγα, τα θυμιατά και τις άγιες εικόνες στα χέρια τους… Σαν μια υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να σηκώνουν την Ελλάδα και την Πίστη μας…
Στο τέλος, οι καμπάνες τους Ιερού Ναού τους υποδέχτηκαν όλους χαρμόσυνα! Ευλογημένοι άρτοι και γλυκίσματα από τις ενορίτισσες μοιράστηκαν, αντίδωρα της πίστης και της αγάπης!
Και του χρόνου!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία