Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Νιοχώρι τιμά την Αγία Παρασκευή (φωτορεπορτάζ)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Συνεχίζονται με μεγάλη προσέλευση οι εορταστικές εκδηλώσεις στην κωμόπολη του Νεοχωρίου προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.

Το χωριό έχει την τιμητική του για το μεγάλο και ωραίο πανηγύρι που γιορτάζεται επί τετραήμερο. Χτες έλαβε χώρα Μέγας Εσπερινός στο πανέμορφο ξωκκλήσι που περιβάλλεται από πράσινο. Προεξαρχόντων των αξιαγάπητων ιερέων του χωριού π. Αποστόλη και π. Χριστόφορου τελέστηκε η Λειτουργία με την πολύτιμη συμβολή πρωτοψαλτών όπως του Γ. Δακαλάκη κ.α. Ο κόσμος ήταν πυκνός και όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν δεδομένου ότι στον προαύλιο χώρο επακολούθησε γλέντι. Στον Εσπερινό οι πιστοί προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν στην χάρη Της ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί επίσημοι όπως ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μεσολογγίου Άγγελος Κότσαλος, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Β. Παναγοδήμου, ο πρώην αντιδήμαρχος Οινιαδών Κ. Ρόμπολας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Δαουτίδης και Σπ. Βασιλείου, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νεοχωρίου Απ. Γαντζούδης κ.λπ. Μετά το πέρας της Λειτουργίας μοιράστηκε ο άρτος και φέτος η οργάνωση ήταν εξαιρετική.

Χωρίς προβλήματα διεξαγόταν και η κυκλοφορία, τουλάχιστον μέχρι τις 10 το βράδυ, και σε αυτό βοηθούσε η πρόβλεψη για κυκλική κίνηση, τα διαχωριστικά ενδιάμεσα, αλλά και όσοι ήταν επιφορτισμένοι (Αστυνομικοί κ.λπ.) με την ομαλή ροή των οχημάτων. Το πρωί της ίδιας μέρας ο δήμος φρόντισε και για την επούλωση των λακκουβών αφού ο δρόμος ήταν σε άσχημη κατάσταση.

Σήμερα το γλέντι κορυφώνεται με την παρέλαση εφίππων και αρματωμένων από το κέντρο του χωριού και τους χορούς στα στέκια των πανηγυριστών.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία