Αγγελίες    Επικοινωνία

Νεοχώρι: Χρήµατα για τα… µπάζα!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019

Ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές στρώθηκαν με καινούργια άσφαλτο δύο δρόμοι του Νεοχωρίου που σήμερα δεν υπάρχουν!

Πιο συγκεκριμένα ως προεκλογικό έργο έγινε η επίστρωση των δυο αυτών δρόμων με άσφαλτο, αλλά δεν κράτησε για πολύ, αφού ξανασκάφτηκαν για να περάσουν τα δίκτυα αποχέτευσης, του προγραμματισμένου έργου. Το έργο αυτό είχε δημοπρατηθεί εδώ και πολλούς μήνες και ήταν γνωστό ότι θα διέλθει από τους συγκεκριμένους δρόμους. Όμως η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Οινιάδων...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 01/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης προχώρησε σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας Γεώργιο Αποστολάκη, προκειμένου να μπει σε φάση υλοποίησης η βελτίωση του δρόμου Κατούνα - Λουτράκι, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δημοτικό δρόμο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου, αλλά και όσων θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα, τη Λευκάδα. Είναι ασφαλτοστρωμένος, παρουσιάζει όμως εκτεταμένες φθορές, ενώ και εξαιτίας της γεωμετρικής του χάραξης (μεγάλη ελικτότητα), σε ορισμένα σημεία καθίσταται επικίνδυνος.

«Προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η ασφάλεια στις μετακινήσεις των κατοίκων. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης υλοποιούμε έργα χρήσιμα στους πολίτες» ανέφερε κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο κ. Κατσιφάρας.

Το έργο, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προβλέπει ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 8 χλμ., ενώ, παράλληλα με την κατασκευή του δρόμου, θα γίνει και αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης.

Με βάση την προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε, κύριος του έργου θα είναι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Γίνεται γνωστό προς όλους του πολίτες της πόλης του Αστακού, ότι από την Παρασκευή 19/04 και ώρα 7:00 μ.μ. μέχρι και την Πέμπτη 02/05 και ώρα 6:00 π.μ. ο χώρος της παραλίας θα παραμείνει κλειστός για τα αυτοκίνητα.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, στα τηλέφωνα 2646022436 και 2646041206 αντίστοιχα, καθώς επίσης και με τον κ. Λιβάνη στο 6983791060.
Παρακαλούμε όπως συμβάλετε όλοι στην τήρηση του παραπάνω.

Ο ANTIΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

 

Καθημερινά δεκάδες κάτοικοι απο το Μοναστηράκι, τη Βόνιτσα και τα γύρω χωριά περνούν με τα αυτοκίνητά τους από εκεί διαπιστώνοντας κάθε φορά πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο δρόμο. 

Ο λόγος για το δρόμο απο το Μοναστηράκι Βόνιτσας προς τα Ακαρνανικά Όρη ο οποίος εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους διερχόμενους επισκέπτες. Ο δρόμος έχει υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της διέλευσης των βαρέων οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά υλικών στο Αιολικό Παρκο.

Αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός που αποτυπώνει σε πολλά σημεία, ενδεικτικά, τις φθορές στο οδόστρωμα. 

Από την πλευρά του, ενας κάτοικος της περιοχής μας έστειλε ΦΩΤΟ και μας γράφει: "Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Ακαρνανικά έχει αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας. Ο δρόμος έχει υποστεί αρκετή ζημιά σε πολλά σημεία λόγω των τριαξονικών που περνούνε και μεταφέρουν υλικά στο Αιολικό Πάρκο. Εμείς ζητάμε από Περιφέρεια, από δήμο, απο εταιρεία να φτιαχτεί ο δρόμος οπωσδήποτε.."...

Πηγή: xiromeronews

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/10/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ως ένα από τα µεγαλύτερα και σηµαντικότερα έργα θεωρείται η ανάπλαση του δρόµου της Τουρλίδας που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της ΟΧΕ από την Περιφέρεια, αλλά καθυστερεί πολύ.

Η µελέτη έχει παρουσιαστεί και εγκριθεί από το Περιφερειακό Συµβούλιο, ο προϋπολογισµός του έργου είναι 3.350.000 ευρώ και χρηµατοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά προβλέπεται η ανάδειξη του δρόµου που έχει µήκος 3,8 χιλιόµετρα και διασχίζει τη λιµνοθάλασσα για να καταλήξει στην Τουρλίδα. Το πλάτος του είναι 6,5 µέτρα όσο δηλαδή ήταν και το 1874 που ξεκίνησε να κατασκευάζεται επί κυβερνήσεως Επαµεινώνδα Δεληγεώργη, συνεχίστηκε επί κυβερνήσεως Χαρ. Τρικούπη και ολοκληρώθηκε το 1881.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία της «Διεξόδου», ο δρόµος αυτός δεν είχε τη σηµερινή µορφή, αλλά επρόκειτο για έναν...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

    

 

Σε άθλια κατάσταση ο δρόμος που οδηγεί στα ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ, όπως μας ανέφεραν δημότες που τον χρησιμοποιούν καθημερινά.                    

Όπως επισημαίνουν ο δρόμος είναι σε απελπιστική κατάσταση, απροσπέλαστος, σχεδόν κατεστραμμένος και θυμίζει τριτοκοσμική κατάσταση.........

Οι ντόπιοι μας έστειλαν ΦΩΤΟ και τονίζουν: "Ορίστε ποια είναι σήμερα η κατάσταση στο δρόμο προς ΧΥΤΑ. Κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε και να πέσουν πάνω μας τα φορτηγά που ανεβοκατεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα. Ο δρόμος σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνος και κάνουμε το σταυρό μας για να φτάσουμε στα κτήματά μας και στις δουλειές μας".

Οι οδηγοί είναι ανάστατοι και για να μη γίνει καμιά σοβαρή ζημιά σε αυτοκίνητα και κυρίως σε ανθρώπους, είναι καιρός ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας να ασχοληθεί επιτέλους με το πρόβλημα του δρόμου που είναι γνωστό εδώ και χρόνια..

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

 

 

 

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία